Allview Energy P9 S cu un spor de energie la review
Brasovenii si-au facut un obicei in ultima vreme de a lansa terminale cu o capacitate buna a acumulatorului, in cazul de fata de 5000 mAh lucrand cu diverse modele ce au caracteristica principala „Energy”. Adica ceea ce isi doreste un utilizator pentru a trece o zi de utilizare fara a apela la surse suplimentare, externe va regasi in produsul lor Allview P9 Energy S, desi nu sunt la prima incercare in acest sens. Adica, fix ceea ce poarta cu el, atunci cand, se deplaseaza, si, nu isi doreste sa fie intrerupt din lucru / joaca, pierzand timpi inutilizabili, atunci cand, trebuie sa apeleze la reincarcare.
Chestiunea pe care am realizat-o, avand in mana terminalul, a fost ca mi s-a parut extrem de potrivit tinand cont de cele 183 g, care in mod normal s-ar fi recunoscut cu usurinta, atarnandu-ti din mana de sprijin. Insa, probabil „croiala” slim a carcasei metalice, de culoare aurie, cu insertii, de dimensiuni 153,7×75.35×8,9mm mi-a dat impresia ca, am de-a face cu un obiect compact si bine rigidizat, si, siguranta in exploatare, incadrand cu brio displayul IPS LCD de 5,5”, FullHD, 1080x1920px, InCell, 2.5D Full lamination, chiar daca, in ultima vreme terminalele produse in China, dau impresia ca, nu sunt atat de diferite, intre ele. Nu este un produs dotat cu caracteristici de utilizare in conditii extreme, dar, nici nu va ceda cu usurinta, atunci cand veti fi un pic mai vitregi, in exploatare. Carcasa duce Dragon Trail Glass, rezistenta la zgarieturi.
Ma stiti ca, atunci cand primesc o cutie noua de produs, voi face intotdeauna, si un video clip, pentru acel produs, pentru ca, pot avea intreaga placere pe care un utilizator, o poate avea atunci cand, descopera produsul. Altfel, nu fac video de unboxing, pentru ca, acea placere cu siguranta a avut-o, persoana de dinainte. De aceea, va invit sa descoperiti impreuna cu mine, aceste senzatii unice mai jos.
Am considerat ca, va intereseaza si materialul foto, pentru a conspecta mai bine continutul cutiei:
- terminalul unibody respectiv acoperit de o tipla protectoare;
- incarcatorul de retea cu iesire de 5V/2A;
- cablul de date/incarcare USB/microUSB;
- cheita pentru compartimentul Sim;
- certificatul de garantie de 24 luni;
- manualul de utilizare in limba romana si varianta quick de punere in functiune.
Este un terminal cu linii moderne de design, cu care cu siguranta vei atrage atentia cand te vei afisa in societate. Pentru ca, pe langa carcasa metalica apar niste fire subtiri, cromate, care de data aceasta nu pun in evidenta niste muchii rotunjite. Ci unele care confera o anumita personalitate display-ului de aspect negru, inchis. E un contrast de bun gust, care va pune in evidenta si iluminarea extrem de placuta, vizibila din orice unghi si chiar in bataia soarelui.
In rest dotarile sunt astfel: Pe partea frontala pe langa display: jos senzorul util de amprenta cu functie dubla, adica „Home”, inclusa, incadrat de cele doua taste capacitive care din pacate nu au retroiluminare. Deasupra displayului avem camera frontala de 13MPx, LED Flash, si casca audio pentru convorbiri telefonice, dar si un led mic si verde ce urmeaza sa te notifice atunci cand este cazul. Latura de jos difuzorul extern si perforatii pentru imbunatarirea undelor sonore, dar si conectorul microUSB, util pentru incarcare/date. Lateral dreapta si metalice: butonul Power on/off/standby si butonul mai mare Volum +/- , iar lateral stanga compartimentul ce asigura functia de Dual Sim dar si memoria aditionala reprezentata de cardul micro SD de pana la 128 GB. Pe spate desigur camera principala de 13MPx, PDAF, HDR, Mod noapte, Panoramic, insotita de LED-ul ce asigura compensarea de iluminare in fotografie, amandoua perfect incastrate incat sa nu deranjeze, atunci cand terminalul va si pus pe o suprafata plata.
In rest configuratia: CPU Octa Core, Cortex®-A53 1,3GHz, GPU Mali T720- MP3, memoria RAM: 3GB, memoria Flash: 32GB, ne spune deja ca nu avem de-a face cu un flagship, si nimeni nu are o asemenea pretentie. De aceea va invit sa urmariti oracolul oferit de aplicatiile freeware Benchmark, pentru a va putea face o idee din lumea cifrelor.
Terminalul functioneaza sub Android™ 7.0, Nougat, ceea ce ne spune multe, fiind unul modern si fara probleme de rulare.
Despre functionarea acestei configuratii puteti sa recititi ceea ce am mai scris in review-ul anterior pentru P9 2017 Lite de aici.
Am ramas surprins sa constat ca am functia de telecomanda, prin aplicatia Peel Remote cu infrarosul integrat, pe care incercand sa o imperechez cu televizorul conjugal am intampinat probleme ce au tinut de nerecunoasterea automata. Apoi am trecut la imperecherea pe manual, care, de asemenea n-a fost simpla, deoarece unele dintre butoanele originale ale telecomenzii nu au fost recunoscute de terminal.
Galeria foto a fost realizata in situatie de selectare pe Automat, asa cum se intampla in realitate cand nu avem prea mult timp pentru selectii prin meniul destul de complex al camerei foto. Mi-au placut chiar daca nu am avut conditii prea bune de iluminare, caci pana la urma nici pretentiile nu sunt de fotograf profesionist, atunci cand realizezi foto pe strada.
Cat despre acumulator va pot pune la dispozitie parametrii masurati cu o aplicatie AccuBattery dedicata, de pe Google Play, care pune in evidenta ca pentru o incarcare completa puteti ajunge si la o functionare de trei zile, dar in conditii anume de utilizare.
Views: 0