Allview 43ePlay6100-U SmartTv 4k cu HDR 10 si diagonala de 109 cm la review
De atunci cand am testat ultimul SmartTV de la Allview 32 ePlay 6100H nu a trecut prea multa vreme. Insa diversificarea modelelor produse de catre brasoveni m-a facut sa incerc inca un model mai performant, de diagonala mai mare si anume 43 de inci (109 cm), imagine 4K (rezolutie 3840×2160) cu HDR10 si rata de refresh 60 Hz, din curiozitatea de a vedea ce poate imbunatati tehnologia intr-un timp atat de scurt. In primul rand diagonala mai mare fata de modelul anterior dar si rezolutia au stat la baza alegerii modelului.
Si nu mica mi-a fost revelatia atunci cand am realizat ca progresul a fost foarte bun, iar bucuria ochilor si al urechiilor dar si un pic de joaca in plus, care duc experienta home entertainment la un nou nivel, s-a completat cu functii noi si dimensiuni mult mai prietenoase pentru apartamentul conjugal. O multitudine de functionalitati noi: live TV, acces la Internet si la aplicatiile preferate de video streaming, jocuri, interconectarea cu dispozitivele IoT compatibile si gestionarea acestora printr-o simpla comanda vocala. Gama ePlay completeaza portofoliul de Smart TV-uri Allview, introducand o noua experienta de utilizare si un design modern, fara margini, inundand incaperea cu cat mai multa imagine cu factor de aspect: 16/9, luminozitate: 250 cd/mp, contrast: 5000/1.
Televizoarele Allview ePlay pot functiona totodata ca hub-uri inteligente pentru acasa, facilitand accesul utilizatorilor la alte produse electronice si eletrocasnice inteligente, precum sistemele de aer conditionat, purificatoarele de aer, iluminatul inteligent, boxele smart si multe alte dipozitive care se pot conecta la televizor. In felul acesta, utilizatorul are controlul total al dispozitivelor smart din casa, chiar daca acestea apartin unor branduri diferite.
Smart TV-urile Allview din seriile ATA si ePlay au integrat cel mai avansat si sigur sistem de operare – Android TV™, ce ofera o experienta de utilizare actualizata constant cu cele mai noi functionalitati si inovatii Google. Cu Android TV, ai acces la mii de jocuri din Google Play ™ si Google Play Games. Totodata, sistemul de operare Android TV™ aduce utilizatorilor cel mai inalt nivel de confort, oferindu-le o experenta TV hands-free, cu ajutorul Google Assistant. Allview vine in ajutorul utilizatorilor, oferind printre altele upgrade de soft actualizarea patch-urilor de Securitate, dar si alte noutati importante, cum ar fi: imbunatatirea vitezei de operare, cresterea stabilitatii software, optimizari la nivel de conexiune Wi-Fi, introducerea optiunii LCN (logical channel number) prin care utilizatorii isi pot ordona canalele conform grilei oferite de furnizorul de cablu, introducerea optiunii de creare a listelor de canale personalizate, introducerea ghidului de asociere a telecomenzii cu Smart TV-ul in procesul de configurare initiala a TV-ului, imbunatatiri la nivel de interfata si setari, introducerea optiunii de ajustare a parametrilor video in meniul rapid si afisarea meniului cu informatii despre program la fiecare schimbare de canal, precum si introducerea unui nou meniu EPG (Ghid electronic de programe digitale).
SmartTV-ul soseste intr-un ambalaj usor de manipulat si minimal utilat in interior cu: TV, telecomanda, doua baterii AAA, cerificat de garantie, manual de utilizare, stand, cablu alimentare in varianta argintie de culoare. Cealalta varianta de culoare este neagra. Dimensiunile sunt 959.8 x 231 x 617.7mm la o greutate de 7,45kg.
Singura manevra mai importanta la instalare este ceva comun la televizoarele actuale, si anume montarea celor doua picioruse metalice in cazul in care dorim sa il utilizam pe o suprafata plana.
In situatia in care dorim sa il fixam pe un suport de perete, pe capacul de plastic din spate are prevazut 4 gauri filetate de prindere cu patru suruburi de placa.
Apoi bateriile se monteaza respectand polaritatea, in spatele telecomenzii pentru a putea sa pornim initializarea si setarea initiala a SmartTV-ului. Aprinderea televizorului se poate face doar prin apasarea butonului Power, iar unele butoane tind sa faca acelasi lucru in unele aplicatii: cum este cazul celor de Exit si Back. Butoanele directionale si tasta OK au fost acum inconjurate de cauciuc, nefiind separate intre ele. Revenind la functionarea telecomenzii ca microfon este important sa conectati telecomanda la televizor prin Bluetooth, acest lucru putand fi facut foarte usor din tutorialul de start. In ceea ce priveste navigarea printre canalele TV , aceasta se face fie de pe tastele de programe TV fie prin cele de schimbare canale.
Tatatura are 49 de taste este un pic cam lunga, are orificii pentru microfon prin care banuiesc nu ar trebui sa patrunda lichide, iar pe la colturi regasesti insemnarile de utilizare specifice pentru persoanele cu dizabilitati.
Evident trebuie sa avem prin apropiere la dispozitie alimentarea la reteaua electrica de 100-240Vac, 50/60Hz, cu un consum convenabil de mai putin de 78W, dar si abonament la un operator de servicii de telecomunicatii si anume internet si / sau televiziune prin cablu. Nu poate fi exclusa nici conectarea la un operator mobil.
Oricare ar fi situatia conectarea este extrem de flexibila datorita posibilitatilor multiple de conectare: Intrare pentru antena DVB T/T2/C , 4 X HDMI 2.0, 3 X USB 2.0, slot CI+, iesire audio digitala optica, jack casti, conecatre LAN, intrare AV, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0.
M-am bucurat de asemenea ca am reusit configurarea initiala prin intermediul smartphone-ului personal, prin funcția ChromeCast, pentru ca utilizatorul poate vizualiza orice continut de pe telefon direct pe televizor, chiar si atunci cand acesta din urma este inchis. Avand cont pe Google predefinit si conectantu-ma prin portul de viteza Bluetooth 5.0 acest lucru a fost floare la ureche, singurul lucru ce m-a intarziat in modul cel mai placut fiind actualizarile.
Tehnologia VA (vertical alignment), ofera rate de contrast mai mari, culori mai vii si un negru mai profund, comparativ cu tehnologia IPS. Negrul mai intens cu 200% si albul mai putin stralucitor. In rest impresioneaza celelate aplicatii preinstalate pe care trebuie doar sa le utilizezi.: Netflix, LiveTV, Prime Video, Player Multimedia, YouTube, Google Play Movies & TV, Google Play Store, Google Play Music, Google Play Games, Google Assistant.
In modul LIVE TV in bara de jos vor fi afisate mai multe ferestre de optiuni: Sursa (care afiseaza aceleasi optiuni ca si apasarea butonului Source), Mod Imagine (pentru optimizarea culorilor), Mod de afisare (raport de aspect imagine), Difuzoare, Energie, Card CI, Descarcare manuala OAD, optiuni avansate si setari.
Sunetul redat este bine definit, clar, datorita difuzoarelor incorporate 2 X 8 W, in incinte acustice dedicate si amplificatoarelor audio clasa D de ultima generatie. Optiunea Dolby Audio si modul surround amplifica experienta acustica a utilizatorului, redand un sunet echilibrat, desi nu chiar exceptional.
Odata pus in functiune am realizat si un videoclip.
Configuratia Android 9 (Pie) nu este de ultima ora dar procesorul pe 64 de biti QuadCore ARM Cortex A55 la 1400 MHz insotit de GPU Mali 470, memoria RAM de 1,5 GB si cea Flash de 8 GB impreuna isi fac cu brio treaba, tinand cont de ecranul si aplicatiile instalabile de pe Google Play, din spate, lasand loc si jocurilor preferate sa se desfasoare la nivelul limitat de catre sistemul de operare.
Views: 4
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.