SMART TV Allview 32 ePlay 6100H la review

Acum in timpul izolarii de acasa, in premiera, cele mai multe indeletniciri se desfasoara intre munca remote pentru la serviciu si distractia multimedia respectiv gamingul. Nu pot sa spun, complice, ca nu visam de ceva vreme sa se intample, sa nu mai trebuiasca dimineata sa parasesc asternuturile calde si sa am contact direct cu timpul rece si inghesuiala din STB. Pe mine m-a avantajat o astfel de abordare, atunci cand ma plictiseam, pentru ca nu mai era necesar sa imi parasesc scaunul – fotoliu pentru a ma uita la stiri sau sa mai “trag o clapa” de gaming, atunci cand se impunea si fireste un film mai nou de pe Netflix.

SMART TV 32 ePlay 6100H echipat sub Android™ TV 9.0 , in clasa de consum energetic A (<60W), desi iesit in februarie 2020 este si cea mai moderna serie dintre modelele de diagonala medie de la Allview. Incredibil cum dupa atatia ani 32 de inchi (81cm) sa fie cea mai mica diagonala pe care o mai intalnim in magazinele de specialitate, insa si cea mai potrivita pentru apartamentele de bloc, asa cum sunt cele in care locuiesc eu, cel putin.

Desigur este cel mai potrivit prin interactiunea TV / Internet pe care majoritatea operatorilor o propun clientilor, atunci cand patrund cu preturi destul de acceptabile la domiciliu. Precum stiti sunt abonat Telekom si practic nu m-au dezamagit niciodata, atunci cand mi-am dedicat timpul muncii si interactiunilor gaming / multimedia. Mai elegant decat atat, ar putea fi conectarea la un SMART BOX de la Telekom, care m-ar lasa liber de toate cablurile prezente acum in domiciliul conjugal. Poate intr-un experiment ulterior o sa va povestesc.

Nici pana acum nu am dus dorul SMART TV-urilor tinand cont ca deja am vreo doua de diagonala 109 cm, insa pe care practic nu le pot adapta biroului unde imi desfasor zilnic activitatea si practic ar ocupa mai mult loc si probabil m-as pierde intr-un ecran de asemenea dimensiuni. Acelasi avantaj si la dimensiunile cu stand 720,7×166,4×455,4mm de greutate 3,67 kg au un ambalaj care ii asigura o portabilitate mai buna. Atunci cand aduci pachetul in casa este extrem de usor de ajuns in interior si sa recuperezi continutul pe care il regasesti in galeria de mai jos. Cutia mi se pare destul de sugestiva/optimizata in raport cu continutul.

Daca esti curios ce se afla in interior (TTV, Telecomanda si 2 baterii, Certificat de garantie (24 luni), Manual de utilizare, Stand, Cablul adaptor AV) si doresti sa vezi cum se pune in functiune mai jos am realizat si un clip video.

Prin declaratie pe proprie raspundere pot spune ca SMART TV-ul are de toate Video PAL/SECAM/NTSC, Audio BG/DK/I, interconectarea cu dispozitivele IoT compatibile si gestionarea acestora printr-o simpla comanda vocala vor contribui la o interfata de utilizare destul de completa pentru un device la un pret accesibil pentru romani. Astfel, cu o simplă comandă vocală, Smart TV-ul poate oferi informatii privind starea vremii, actualiza lista de cumparaturi sau adauga un eveniment in calendar.

Dupa ce pui bateriile in telecomanda cu Google Assistant si Media Player integrat te uiti mai atent este vorba despre o configuratie mai complexa prin care poti controla functiile foarte simplu.

Poti baleia foarte usor cateva aplicatii preinstalate: Aplicații preinstalate: Netflix / YouTube/ Prime Video / Google Play Movies & TV/Google Play Store/Google Play Music/Google Play Games/ LiveTV/Player Multimedia /E-Manual. De asemenea regasim cateva conectoare care iti usureaza inglobarea in diferite sisteme audio / video: Intrare DVB T/T2/C : 1x IEC conector pentru DVB-T/T2/C/analog, Intrare DVB S/S2: 1x F-conector pentru DVB-S/S2, 2 X HDMI, 2 X USB, Iesire audio digitala: 1 x optic, 1 X LAN, Intrare AV, WiFi 802.11 b/g/n insa in standardul 2400, Bluetooth 4.0.

Cateva dintre secventele pe care trebuie sa le parcurgi pentru a optimiza functionarea pentru prima oara a lui Allview 32 ePlay 6100H le puteti regasi in prezentarea video regasita pe site-ul oficial de la Allview. Principalele teme sunt: “Configurarea TV-ului: si “Aplicatii si Conectare” par a fi indeajuns.

Cum sa configurezi televizorul?

Cum sa asociezi telecomanda Allview Smart TV seria ePlay

Cum sa adaugi contul Google pe televizor, folosind telefonul?

Daca este sa ne uitam la aspectul exterior slim prezinta un design modern, minimalist fara margini, care se integreaza perfect oricarui spatiu ambiental. Fie ca doresti sa il asezi pe mobilier sau sa il montezi pe perete, oricare dintre scenarii devinind posibil.

Carcasa este de plastic argintie, prelucrata cu simt de raspundere incat aspectul estetic ajunge sa fie destul de atractiv incat sa poata fi inglobat in decorul conjugal. Ceea ce mi s-ar fi parut util probabil ar fi fost un buton de pornire care sa deconecteze TV-ul fata de reteaua de alimentare cu energie electrica in situatii de accidente. De asemenea in situatia defectarii telecomenzii nu vom regasi o dublare a functiilor pe carcasa care sa salveze situatia. Trebuie sa ne bazam si pe memoria noastra, adica sa avem grija sa nu uitam pe undeva telecomanda, caci deviceul nu va mai porni decat din telecomanda daca si sistemul IRDA, care este de altfel destul de reponziv isi va face treaba.

Pana la urma SMART TV-ul este o tableta mai mare iar testele Android cunoscute de acolo vor functiona si aici. Iata cateva capturi in urma instalarii in Google ale: Aida 64, VLC Benchmark, GFX Bench

Această prezentare necesită JavaScript.

Trebuie sa stiti ca aveti de-a face cu un  Android™ TV 9.0 instalat pe un Smart TV cu configuratie: CPU Cortex A53 Quad Core, RAM 1 GB, Flash 8 GB nu este o configuratie prea puternica, insa este indeajuns pentru a ataca aplicatii de dificultate medie. M-am jucat Asphalt 8 insa s-ar fi putut ceva mai bine decat atat.

Rezolutia HD (1366×768) factor de aspect 16:9, VA (contrast mai bun~400%, negru mai intens cu 200%) se realizeaza de catre un panou LED de diagonala de 32 inchi unghi de vizibilitate foarte bun: 178 / 178 °. In completarea pachetului de imagine, vin optiuni precum: Dynamic noise reduction, MPEG noise reduction, Gamma setup, precum si cele 7 moduri de vizualizare existente. Tehnologia VA (Vertical Alignment) aduce o noua experienta de vizualizare prin culori vii, un negru profund, contrast nativ mai mare si detalii fine. Totusi se simte necesitatea unei rezolutii mai bune cum ar fi cea FullHD.

Daca nu fixezi volumul la maxim accentuand fenomenul de butoi gol, difuzoarele 2x 6W / Stereo, de inalta calitate, pozitionate in incinte acustice dedicate, alaturi de amplificatoarele audio clasa D de ultima generatie si funcția Dolby Audio completeaza experienta acustica, redand un sunet clar si bine definit, in special daca vei umbla si la functiile de egalizare audio.

Visits: 0