ALIMENTA 2012…Targul de produse traditionale…

Desi nu am afinitati cu Drosophila melanogaster anul acesta am trecut peste orice prejudecati si am atacat primul meu targ de DRINK & WINE, si nu pot spune ca am regretat:)). Intrucat am primit recomandari sa nu ma mai atasez de vinul rosu am gasit ca de aceasta data sa ma aliniez catre vinul alb si bauturile cu tarie alcoolica…

ALIMENTA 2012 împreună cu INDAGRA (Târg internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei), EXPO DRINK & WINE (Târg de vinuri, băuturi alcoolice şi non-alcoolice) şi ALL PACK (Expoziţie internaţională pentru ambalaje, materiale, maşini şi echipamente specifice) îşi propun să abordeze întreaga tematică a sectorului agro-alimentar din România şi să ofere publicului interesat un bilanţ de toamnă complet asupra acestui aspect al economiei.

Industria alimentara este unul dintre domeniile economice cu cea mai mare pondere a cheltuielilor de inovare. Estimarile pentru anul 2013 din cadrul politicii bugetare previzioneaza cresteri peste medie in industria alimentara si a bauturilor (7%).

Tematica ALIMENTA 2012 cuprinde: alimente, bauturi, tehnologie de procesare, igiena, siguranta alimentara, transport, logistica, depozitare, gastronomie, literatura de specialitate/carti de bucate.

Pentru reprezentanţii restaurantelor şi firmelor de catering, participarea la un astfel de eveniment comercial reprezintă o modalitate excelentă de a găsi noi produse şi potenţiali furnizori. În acelaşi timp, evenimentul va oferi o perspectivă amplă asupra noilor tendinţe din sectorul alimentar, reprezentând o bună ocazie de a întâlni experţi din industrie.

Demonstraţiile live ale tehnologiilor de procesare prezentate, testările şi degustările de produse reprezinta punctele de atracţie ale expoziţiei.
O alta atractie a expozitiei a fost targul de produse traditionale cu vanzare unde preponderent a fost foarte bine reprezentat Ardealul cu produse de la Sibiu, Caras, Maramures, Bihor dar si Teleorman sau Botosani cu produse cum ar fi: branzeturi traditionale: cas, urda, cascaval, smantana, si alte specialitati din branza, produse din carne: pastramioara, carnaciori, sunculita, salamuri de casa, sarmalute, fructe uscate, dulceturi, prajituri de casa, placinte, cozonaci de casa, produse de apicultura, must, sucuri naturale, vin de casa, palinca. Atractia targului si anul acesta a reprezentat-o gruparea de maghiari care au intins de-un gulas, tocana si ciolan afumat de-ti crapau papilele gustative de pofta:))

Totusi din toate cele  prezente mi-au facut cu ochiul o bucatica de pastramioara de oaie exact pe gustul meu, o telemea de oaie amandoua de Banat, precum si un borcan de zacusca de ghebe de la un gospodar din Botosani. De asemeni nici kurtos kalacs unguresc nu a fost mai prejos.

Desigur nu pot sa uit nici pavilioanele cu licorile minunate, unde maestrii somelieri au rabdare sa imparta din cunostiintele lor si celor mai cunoscatori dar si cei mai putin unde ma incadrez…Pe mine m-au mpresionat cateva: Rachiuri traditionale de la Bran, Valduero vinuri spaniole Premium, Senator Wine Romania, vinuri din Republica Moldova, Szicsek Palinkafozde din Ungaria, Casa Panciu si al sau Sagio, Crama Birgoiu, Valea Calugareasca cu strugurii minunati din care am facut personal vinul Cabernet de anul trecut,  SCDVV din Iasi, Murfatlar, Vincon Vrancea, SCDVV Blaj, sau vinurile BIO de la Bunicu Serban, Domenile Franco Romane, Omnia. Nu pot povesti prin ce simfonie de gusturi si mirosuri am trecut pana la a alege cele trei sticle de vin. Pot sa spun ca am ramas placut surprins de Pinot Gris ul de Iasi pe care de abia astept sa-l deschid de una dintre sarbatorile ce vor urma:))

Nu in ultimul rand m-a impresionat pavilionul BIO care si-a facut pe deplin misiunea de a atrage atentia ca sanatatea trebuie sa primeze in orice actiune a noastra de a ne hrani.

Si daca vrei sa faci si o impresie ravisanta acasa atunci apelezi la un operator bun de comenzi de flori pentru a trimite unbuchet de flori pentru favoritii tai.

Hits: 2

2 comentarii la „ALIMENTA 2012…Targul de produse traditionale…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: