Alcatraz AI, o soluție de securitate care utilizează recunoașterea facială și inteligența artificială pentru a permite accesul fizic, vizează 1 milion de euro pe SeedBlink ca parte a unei finanțări Serie A

Compania a obținut 25 de milioane de dolari într-o finanțare Serie A pentru a accelera dezvoltarea internațională

  • Compania utilizează autentificarea facială 3D și inteligența artificială pentru a oferi acces în clădiri
  • Finanțare Serie A pentru extindere globală și dezvoltarea produselor
  • Almaz Capital, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Endeavour Catalyst – sunt printre investitori
  • 25 de companii din Fortune 500 folosesc Alcatraz AI

Alcatraz AI, un startup bulgar care a dezvoltat o soluție de securitate pentru a oferi acces în diferite spații utilizând autentificarea facială 3D și inteligența artificială, vizează o rundă de 1 milion de euro pe SeedBlink, platformă de investiții pentru start-upuri europene. Oportunitatea a fost lansată pe SeedBlink săptămâna aceasta, tichetele de investiție începând de la 2.500 sau chiar 1.000 de euro pentru cei cu abonament Club.

Compania va utiliza finanțarea pentru extindere globală și dezvoltarea produsului în contextul în care organizațiile continuă să își modernizeze sistemele de control al accesului.

Alcatraz Ai a anunțat săptămâna aceasta că a obținut o finanțare Serie A în valoare de 25 de milioane de dolari. Suma vizată pe SeedBlink face parte din această finanțare Serie A.

Runda a fost condusă de Almaz Capital, un fond de capital de risc cu sediul în Silicon Valley și cu birouri în Berlin. Almaz Capital se concentrează pe companii deep-tech inovatoare din domeniul software B2B. Runda a inclus BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare), Endeavour Catalyst, Silverline Capital și Golden Seeds, împreună cu participarea investitorilor deja existenți: JCI Ventures (ramura de corporate venture a Johnson Controls), Ray Stata, și LDV Partners.

Alcatraz AI, o companie fondată în 2016, are ca obiectiv să transforme modul de acces în siguranță în diferite spații atât pentru utilizatori cât și pentru echipele de securitate.

Rock – produsul emblemă al Alcatraz AI – este implementat la unele dintre cele mai de succes companii din lume, inclusiv 25 de organizații din Top Fortune 500. Din 2020, compania a înregistrat o creștere semnificativă în SUA și la nivel global. Peste un milion de angajați din mai mult de zece țări implementează soluții Alcatraz.

Cei care lucrează în domeniul securității accesului în spații diverse – o piață de 70 de miliarde de dolari – caută soluții mai moderne și mai sigure de acces în locurile în care oamenii lucrează, trăiesc, studiază și se joacă. Cel mai utilizat mod de a intra astăzi în spații securizate este un card care poate fi pierdut, replicat sau furat. Din cauza dificultăților de implementare, tehnologiile alternative precum sistemele biometrice mobile nu au avut mare succes.

„Securitatea este un principiu de bază și suntem hotărâți să fim lideri într-o eră nouă în ceea ce privește controlului accesului, prin valorificarea puterii unice a feței umane. Ne dorim ca astfel accesarea spațiilor să fie la fel de sigură, rapidă și ușoară precum deblocarea telefonului. Suntem încântați să intrăm într-o nouă fază a dezvoltării companiei noastre alături de investitori cu experiență puternică în dezvoltarea globală a companiilor care oferă tehnologie pentru generațiile următoare”, a declarat Vince Gaydarzhiev, fondator și președinte Alcatraz AI.

„Vince – fondatorul Alcatraz- este un vizionar adevărat și, împreună cu echipa sa, a reușit să lanseze și să dezvolte o companie care va redefini securitatea fizică pentru toată lumea. Cele mai inovatoare companii de tehnologie din lume au implementat soluția Alcatraz AI în clădiri, ceea ce vorbește de la sine. Runda lansată pe SeedBlink este singura oportunitate pentru investitorii privați ​​de a participa la finanțarea Seria A a acestui startup bulgar remarcabil, în aceleași condiții alături de investitori instituționali”, a declarat Laurențiu Ghenciu, Chief Business Officer SeedBlink.

Despre SeedBlink

SeedBlink este o platformă de investiții de risc specializată în tehnologie, care permite liderilor de afaceri să finanțeze startup-uri și scale-up-uri europene de top, alături de investitori instituționali consacrați. Misiunea SeedBlink este de a construi o infrastructură de investiții eficientă pentru ca investitorii individuali și instituționali să colaboreze pentru a finanța companii tehnologice europene inovatoare.

Platforma a contribuit cu investiții de peste 133 milioane de euro în 250 de start-upuri europene și a atras mai mult de 62.000 de investitori individuali din 64 de țări. Printre rundele de finanțare la care utilizatorii platformei au participat în calitate de co-investitori se numără FlowX, Dronamics, Hunchși Druid. În mai puțin de trei ani, investitorii au înregistrat deja evenimente de lichiditate cu randamente cuprinse între 2,5 și 4,75 ori pentru investițiile lor prin recent lansata piață secundară.

Despre Alcatraz AI

Alcatraz AI transformă modul de acces în spații diverse prin valorificarea inteligenței artificiale și a analizei feței umane. Tehnologia de autentificare facială a Alcatraz permite organizațiilor să inoveze și să-și dezvolte strategia de securitate. Rock, produsul de ultimă generație al Alcatraz, este creat pentru a fi ușor de implementat pe orice sistem de control al accesului, oferind o soluție de securitate care protejează oamenii, activele și companiile.

Hits: 7

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: