Acoperirea 4G/4G+ in strategia Romtelecom si COSMOTE Romania

Ca urmare a intrarii in vigoare a licentelor in noul spectru incepand cu 6 aprilie, COSMOTE Romania anunta ca reteaua 4G a ajuns la 90% din teritoriu si populatie in Bucuresti, precum si in alte 19 orase, acoperind aproximativ 40% din locuitorii mediului urban. Alaturi de capitala, tehnologia de generatia a 4-a acopera in prezent Bacau, Botosani, Braila, Predeal, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Iasi, Bragadiru, Jilava, Otopeni, Baia Mare, Piatra Neamt, Busteni, Ploiesti, Sinaia, Satu Mare si Suceava. Noul spectru permite viteze de descarcare de pana la 150 Mbps si viteze de incarcare de pana la 50 Mbps. Capacitatea retelei pentru 300 Mbps este testata in prezent de COSMOTE, fiind un pas firesc in demersul companiei de a castiga cursa pentru viteza pe Internet.

acop

In paralel cu investitiile in reteaua 4G realizate de COSMOTE, Romtelecom asigura o acoperire masiva cu tehnologii bazate pe fibra, furnizand conexiuni cu viteze de pana la 1 Gbps pentru cei mai exigenti clienti si livrand servicii complete fix-mobil.

Cu serviciile de date 4G disponibile la capacitate maxima, clientii COSMOTE pot experimenta calitate video HD, asculta muzica online, incarca fotografii si fisiere mult mai rapid prin aplicatii sau diferite activitati online care necesita un raspuns rapid si o conexiune stabila, precum jocurile in retea. Parteneriatele strategice, precum cel cu WhatsApp, raman o prioritate ce genereaza rate de adoptie mari si imbogatesc stilul de comunicare al consumatorilor.

“COSMOTE a fost primul operator care a demonstrat viteza de 150 Mbps in aprilie 2013. Vorbind deja de viteze de descarcare de 300 Mbps, asistam la o noua dovada a ritmului uimitor al evolutiei tehnologice. Noul spectru ne ofera posibilitatea de a aduce servicii de comunicatii bazate pe tehnologii avansate cu scopul de a indeplini toate exigentele clientilor. Pana la finalul anului, planuim sa dublam acoperirea 4G din prezent si, pana in 2015, vom intensifica si mai mult investitiile noastre, bazandu-ne pe cresterea cererilor consumatorilor si a ratei de penetrare a smartphone-urilor, acoperind cu 4G/4G+ 100% din zonele urbane relevante. COSMOTE isi uneste fortele cu Romtelecom investind mai mult de 170 milioane de euro, din care cea mai mare parte va fi alocata pentru optimizarea retelei, ca parte a strategiei de a livra servicii inovative, de incredere si complete”, a declarat Bob Konstantinidis, Director Executiv Operatiuni si Tehnologie, Romtelecom si COSMOTE Romania.

Toti clientii noi si existenti, care au un SIM si un echipament compatibile, se pot bucura de vitezele 4G in zonele acoperite daca aleg un abonament COSMOTE Free L sau COSMOTE Free XL. Clientii existenti, care au deja alt plan tarifar din portofoliul COSMOTE Free cu un pret lunar mai mare de 8,8 euro (TVA inclus), pot opta pentru extraoptiunea Connect Extension+ pentru doar 5 euro/luna (TVA inclus).

Terminalele 4G disponibile in portofoliul de smartphone-uri al COSMOTE Romania sunt BlackBerry Z10 (999 RON, TVA inclus), HTC One 32GB (849 RON, TVA inclus), HTC One Mini (579 RON, TVA inclus), iPhone 5 16GB (1.599 RON, TVA inclus), iPhone 5C 16GB (1.499 RON, TVA inclus), iPhone 5S 16GB (1.999 RON, TVA inclus), LG G2 (799 RON, TVA inclus), Nokia Lumia 625 (1 RON, TVA inclus), Samsung Galaxy Note 3 (1.858 RON, TVA inclus), Samsung Galaxy S3 i9305 (919 RON, TVA inclus), Samsung Galaxy S4 i9505 (1.099 RON, TVA inclus), Samsung Galaxy S4 mini i9195 (699 RON, TVA inclus), oricare dintre aceste terminale impreuna cu un abonament COSMOTE Free L (31 euro/luna, TVA inclus) cu un contract incheiat pe 24 de luni. De asemenea, clientii de date ai COSMOTE Romania se pot bucura de aceasta experienta prin utilizarea tabletei Samsung Galaxy Note 10.1 N8020 (1.439 RON, TVA inclus), respectiv a modemurilor Connect E3276 (99 lei, TVA inclus) si Connect MF823 (99 lei, TVA inclus), oricare dintre aceste terminale fiind disponibile impreuna cu abonamentul Connect Unlimited+ 30 (30,01 euro/luna, TVA inclus) cu un contract semnat pe 24 de luni.

Clientii COSMOTE Romania au la dispozitie, de asemenea, reteaua de date 3G de inalta calitate, cu viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil in 267 de oraşe şi peste 4.870 de localitati din Romania, acoperind aproximativ 72% din populatie si viteze de pana la 21,6 Mbps prin tehnologia HSPA+ in restul tarii. In total, serviciile 3G acopera aproximativ 80% din populatia Romaniei.

Bucuresti, 3 aprilie 2014 – COSMOTE Romania

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: