ACER SWIFT 3 SF314-54G (i7-8550U, MX150, FHD) la review

Intotdeauna atunci cand la review soseste un notebook pentru office performant, psihicul ti se deschide, lumea pare mai interesanta, iar ochii capata o vedere mai apropiata de realitate, prin toate conexiunile pe care ti le poate oferi, un astfel de device.

Stiu ca o sa va legati de culoarea cu care a venit la mine, insa si viata mi s-a facut mai roz, depresia a disparut, iar noruletii mintii mi s-au eliberat, catre ganduri mai bune si mai constructive.

ACER SWIFT 3 SF314-54G asa cum apare acesta in foile de catalog nu iti ofera doar o proiectie mai optimista a lumii in care traim, un ideal pentru orice blogger, ci si o performanta care te ajuta in munca de zi cu zi, atunci cand ai chef sa te apuci din nou de lucru.

Eu l-am primit la GADGETARUL ROMAN cu bratele deschise si l-am pus la treaba, mai precis la ceea ce acesta se pricepe mai bine sa faca, si iata ce a iesit.

Desigur uilizatorul se va gandi prima oara cum va face sa il aiba in permanenta in preajma si cat de mult timp o va face. Incerc sa raspund la astfel de probelmatici in continuare.

Mai pe scurt Acer SWIFT 3 SF314-54G este un compact cu display de 14 inchi cu un procesor quad-core ULV i7 si un GPU dedicat GeForce MX150 pentru care cu siguranta nu trebuie sa va faceti griji ca nu aveti performanta.

Sau daca vreti sa vedeti si o foaie de catalog mai jos.

Procesor Intel Core i7-8550U
Adaptor grafic NVIDIA GeForce MX150 – 2048 MB, Core: 1469 – 1797 MHz
Memorie 12 GB, LPDDR4, 1502 MHz, GDDR5, Conexiune 64-Bit, ForceWare 387.92, Optimus, dual-channel, fara sloturi, memorie lipita pe placa de baza
Afisaj 35.6 cm, 16: 9, 1920 x 1080 pixeli 157 PPI, AU Optronics B140HAN02.1, IPS, lucios: da
Placa de baza Intel Kaby Lake-U iHDCP 2.2 Premium PCH
Storage Intel SSD 600p SSDPEKKW512G7, 512 GB
Greutate 1,6 kg

Proiectat pentru fiecare zi, Acer a invatat sa produca laptopuri bune si accesibile cu un design atractiv. Cu toate acestea, nu numai valorile exterioare sunt bune. Swift 3 are destul de mult de oferit si in interior. In teste se prezinta a fi un laptop echilibrat care ofera performanta promisa.

In combinatie cu carcasa din aluminiu periat, confera Swift 3 un aspect de inalta calitate. Zona de dedesubt a tastaturii este din plastic, dar nu pare a fi diferita de restul carcasei. Nu exista trase de intretinere pe partea inferioara.

Balamalele tin afisajul ferm in pozitia setata. Nu se rupe cand laptopul este mutat. Deoarece capacul dispozitivului Swift 3 este de asemenea fabricat din aluminiu periat, afisajul este rezistent corespunzator. Suprafata din sticla lucioasa ofera o protectie suplimentara.

Marginile metalice de jur imprejurul carcasei sunt destul de ascutite, desi laptop-ul are un profil destul de redus si o pozitie relaxanta in palme, mainile mele au intrat in contact cu ele destul de des atunci cand au scris si nu este o senzatie prea placuta. Odata ce reusiti sa apucati ecranul, balamalele fac o treaba buna, ajustand fara probleme si tinandu-l ferm in pozitia aleasa. De asemenea, permit ecranului sa se intoarca la 180 de grade.

Una dintre cele mai laudabile optiuni facute in productia Acer Swift 3 este includerea porturilor vechi – cele mai notabile fiind doua conexiuni USB 3.0 si un slot pentru card SD. Chiar si asa, futuristii de laptop nu trebuie sa isi faca griji, deoarece inca mai exista un singur port USB 3.1 Type-C asezat confortabil in partea stanga a masinii.

De asemenea, tastatura – se simte mult mai bine si este multumitor datorita unei complete iluminari de fundal.

Daca priviti sub tastele directionale, veti observa un cititor de amprente de dimensiuni reduse, conceput pentru a fi utilizat impreuna cu functia de conectare Hello de la Microsoft. Nu a functionat perfect din prima, dar este un plus extraordinar odata ce te obisnuiesti cu modul in care designul subtire se potriveste exact cu cel al degetului tau.

In interiorul Swift 3, este un procesor quad-core ULV Intel Core i7-8550U (kaby Lake Refresh) cu un TDP de 15 wati, o viteza de ceas de baza de 1,8 GHz si un ceas de transmisie de pana la 4 GHz. Cu un singur fir, atinge viteze de ceas intre 3,7 si 4 GHz. In scenariile cu mai multe fire, aceste viteze fluctueaza intre 2,3 si 2,4 GHz si pana la 3,7 GHz. In timpul testelor de referinta aceste viteze ridicate ale ceasului apar numai cu putin înainte ca sistemul sa se stabilizeze la aproximativ 2,3 pana la 2,4 GHz. Normal, sistemul ruleaza fara probleme, deoarece procesorul Core-i7 si SSD-ul rapid dau rezultate bune in testele de referinta. Calculatorul prezinta performante bune in toate aplicatiile obisnuite. Dispozitivul este echipat cu un SSD NVMe de la Intel. SSD-urile NVMe sunt conectate prin intermediul a 4 benzi PCI 3.0, ceea ce permite viteze rapide de transfer rapid pe care HDD-urile SATA III nu pot concura. In consecinta, sistemul SSD ofera o performanta foarte convingatoare.

Cu ajutorul tehnologiei GeForce MX150, Acer a folosit cel mai recent GPU mobil de la mijlocul razei de actiune Nvidia. Este echivalentul cu placa grafica GeForce GT 1030. MX150 suporta DirectX 12, tactat pana la 1797 MHz si este sustinuta de memorie GDDR5 de 2048 MB.

Atata timp cat utilizatorii nu au nevoie de experienta lor de joc pentru a avea o rezolutie maxima si detalii maxime, toate cele mai recente jocuri sunt afisate fara probleme de catre combo-ul relativ puternic CPU-GPU. Pentru majoritatea jocurilor, se recomanda o rezolutie HD de 1366×768 pixeli si detalii medii. Jocurile moderne exigente, cum ar fi FIFA 18 sau Rocket League, pot fi adesea jucate la rezolutii mai inalte si la detalii superioare.

Swift 3 nu emite mult zgomot in orice moment. Ventilatorul si intreg laptop-ul raman in cea mai mare parte silentioase atunci cand sunt in miscare la ralanti sau sub incarcatura redusa. Chiar si sub sarcina maxima, ventilatorul se invarte abia de abia mai tarziu.

Swift 3 nu sufera de consum de energie excesiva. Pe inactiv, se masoara un consum maxim de energie intre 9,2 W si 50 W. Pentru a mentine temperaturile sub critic si puterea sub puterea de iesire nominala a adaptorului de alimentare de 65 W, procesorul si accelerarea GPU sunt vizibile.

Intr-un test realist conectat la WiFi cu incarcarea sistemului pe la jumatate cu aplicatii consumatoare de resurse, selectat profilul de energie “Balanced” pentru Windows, luminozitatea ecranului este setata la jumatate si toate optiunile de economisire a energiei dezactivate, Swift 3 ruleaza timp de aproximativ 8 ore.

Pai in aceste conditii oare ce ti-ai putea dori mai mult?

Visits: 0