Acer Predator Triton 500 (PT515 – 52) – review

Putere si precizie cer gamerii atunci cand se decid sa investeasca in deviceuri. Si acest lucru nu este usor de atins de producatorii care se ocupa de liniile de gaming. Practic atunci cand te antrenezi pentru competitii este ca la tenis. Orice “amanunt” care nu functioneaza asa cum ar trebui te poate enerva in timp si te determina sa pierzi sau daca este peste parametrii obisnuiti te stimuleaza si te ajuta foarte mult psihic si competitional. Este in spiritul jocului sa performezi si sa invingi atunci cand esti cel mai bun.

Acest laptop de gaming este intr-un fel o reeditare a celui testat de catre GADGETARUL ROMAN in review-ul pe care il puteti vedea aici.

Insa asa cum se stie ACER le proiecteaza din ce in ce cu caracteristici mai bune, actualizate cu noile cerinte ale utilizatorilor.

  • Procesor Intel Core i7-10875H, pana la 32 GB memorie DDR4-2933
  • GPU Nvidia GeForce RTX 2080 Super cu design Max-Q
  • Killer 2.5G E3100G Gigabit Ethernet, retea Killer DoubleShot Pro
  • Killer AX1650i Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
  • 1x USB-C 3.1 Gen 2 (Thunderbolt 3)
  • 3 porturi USB-A 3.2 Gen 2
  • Stocare: SSD de 512 GB (disponibil și 1 TB)
  • Afisaj: rezolutie 1080p de 15,6 inci la 300Hz
  • DisplayPort 1.4, HDMI 2.0
  • DisplayPort prin USB-C
  • Baterie: baterie de 79 Wh
  • Incarcator: 230W
  • Grosime: 17,9 mm / Greutate: 2,1 kg

Predator Triton 500 este echipat cu cele mai noi procesoare grafice NVIDIA® GeForce® RTX 2080 SUPER™. Noile Predator Triton 500  sunt echipate cu procesoare Intel®Core din a 10-a generatie, si display cu rate rapide de refresh de pana la 300 Hz cu o latenta de doar 3 ms.  In timp ce modelele din 2019 au trebuit sa se conformeze cu un afisaj de 144 Hz (de asemenea, foarte rapid), noul Triton 500 – asa cum s-a mentionat la inceput – are un afisaj de 300 Hz. Cu toate acestea, schimbarea de la 144 Hz la 300 Hz este subiectiv mult mai putin vizibila decat trecerea de la un monitor de 60 Hz la un monitor de 144 Hz, motiv pentru care cumparatorii versiunii de anul trecut nu ar trebui sa fie prea tristi, mai ales ca nu exista avantaje in termenii timpilor de raspuns masurati. Cu o luminozitate medie de putin sub 320 cd / m², panoul Full HD de la AUO (B156HAN12.0) nu este extrem de luminos, dar poate fi utilizat pentru aplicatii ocazionale in aer liber, atata timp cat soarele nu straluceste excesiv. In combinatie cu valoarea relativ scazuta de negru (0,24 cd / m²), se obtine un contrast de peste 1.300: 1 – un rezultat bun care este peste nivelul dispozitivelor concurente. Unghiurile de vizualizare sunt, de asemenea, convingatoare, asa cum este tipic la cele IPS. Predator Triton 500 apartine in mod clar segmentului high-end. Atata timp cat nu conectati un afisaj QHD sau 4K, 15 inci ar trebui sa aiba suficienta putere de joc pentru urmatorii cativa ani.

Predator Triton 500 este un notebook de gaming puternic, ideal pentru streameri sau pentru cei care au nevoie sa faca editare video fara a fi blocati la un birou. Pe langa evolutia semnificativa in ceea ce priveste performantele termice. Predator Triton 500 este capabil sa faca fata celor mai dificile provocari. Alaturi de acestea, laptopul ofera pana la 7,5 ore durata de viata a bateriei si permite o productivitate impresionanta, fiind o alegere excelenta si pentru profesionistii care doresc sa se joace. Ecranul sau IPS de 300 Hz, cu un timp de raspuns overdrive de 3 ms, afiseaza toata actiunea cu detalii sublime si culori vii si acopera 100% din gama de culori sRGB, in timp ce suporta vizualizari cu unghi larg. Tehnologia NVIDIA G-SYNC™ elimina intreruperile si minimizeaza lag-ul.

Sasiul metalic negru al Predator Triton 500 este curat, elegant si discret, in afara de logo-ul Predator stralucitor albastru si argintiu stantat pe capac. Datorita finisajului sau din metal sablat, capota neagra a lui Triton 500 pare mai premium decat laptopul obisnuit de jocuri. Deschiderea capacului a dezvaluit o punte si o tastatura surprinzator de mici. Arata cam dragut in loc de nervos. Chiar deasupra tastaturii, exista o gramada de mici orificii pentru admisia aerului. Rama de pe ecran este incredibil de subtire, dar camera web reuseste sa isi gaseasca drumul pe rama superioara, In loc sa fie asezata pe rama inferioara.

Predator Triton 500 prezinta tehnologia Vortex Flow de la Acer, un nou design care implica trei ventilatoare personalizate, amplasate strategic in sasiu, care lucreaza in tandem pentru a creste fluxul de aer suplimentar, reducand totodata zgomotul. Acest lucru este imbunatatit in continuare si prin tehnologia CoolBoost™ care creste viteza ventilatorului pentru performante imbunatatite. Jucatorii pot monitoriza temperatura dispozitivului si pot regla viteza ventilatorului prin interfata de utilizare PredatorSense. Programul Predator Sense preinstalat nu numai ca va permite sa monitorizati CPU si GPU, dar va permite, de asemenea, sa reglati diferite setari de sistem (inclusiv culoarea si modul de iluminare a tastaturii).

Un interes deosebit este meniul Overclocking, care contine trei profiluri de performanta. Masuratorile au fost efectuate in modul Fast, ceea ce mareste viteza de ceas de baza a RTX 2080 Super Max-Q de la standardul 735 la 815 MHz (855 MHz @Extreme).

O alta aplicatie importanta din Triton 500 este Care Center, unde veti gasi garantia precum si mai multe instrumente pentru a rula diagnostice pe unitatea, RAM si baterie. Alte aplicatii Acer includ Acer Collection S si App Explorer, aplicatii care va spun sa descarcati alte aplicatii. Apoi, exista inregistrarea produselor Acer, pe care o puteti utiliza pentru a accesa ofertele Acer.

Sistemul inovator de racire al notebook-ului ofera, de asemenea, un ventilator metalic 3D AeroBlade™ din a 4-a generatie care a fost special conceput pentru a maximiza fluxul de aer si a reduce zgomotul. Prin adaugarea a cinci conducte de caldura, noul Predator Triton 500 ofera o performanta termica imbunatatita cu 33% fata de omologul sau din 2019.

In partea stanga a sasiului se afla mufa de alimentare, un port Ethernet RJ45, un port USB de tip A, un port HDMI, o mufa pentru microfon si o mufa pentru casti. Partea dreapta are un slot de blocare Kensington, doua porturi USB de tip A, un Mini DisplayPort si un port Thunderbolt 3.

Degetele mele au dansat cu bucurie peste tastatura confortabila a Predator Triton 500. Desi puntea este atat de scurta, exista inca mai mult decat suficient spatiu pentru ca palmele mele sa se odihneasca in timp ce scriu. Tastele au o cursa decenta, dar nu prea sunt asa de tari la apasare.

Cu toate acestea, iluminarea per tasta este fantastica. Puteti personaliza iluminatul in aplicatia PredatorSense si puteti configura fiecare tasta granular sau puteti merge cu una dintre cele 17 presetari, cum ar fi val, ploaie sau ondulatie. Puteti personaliza chiar viteza si directia pe care curge iluminatul.

Touchpad-ul de 4,1 x 2,7 inci poate deveni un pic lipicios cand ma opresc, dar chiar daca era neted ca sticla, nu exista spatiu pentru a-mi odihni palma cand folosesc touchpad-ul, deoarece este in fata buzei sasiului. Datorita driverelor sale Windows Precision, gesturi precum tabularea cu trei degete si defilarea cu doua degete au functionat bine.

In ciuda designului plat, Acer impacheteaza un procesor hexa-core sub capota. Comparativ cu vechiul Core i7-9750H, Core i7-10750H atinge o rata maxima de ceas de 5,0 in loc de 4,5 GHz, ceea ce promite un anumit plus de performanta. Cu toate acestea, procesorul nu prea atinge limita turbo in practica. Conform testului Cinebench R20, viteza este cuprinsa intre 4,2 si 4,7 GHz sub sarcina single-core, in timp ce sarcina tuturor nucleelor duce la 4,0 pana la 4,2 GHz.

SSD-ul Acer de 512 GB este destul de special, intrucat a reusit sa copieze 4,97 GB de date cu o rata de transfer de 1.403 megaocteti pe secunda, depasind media laptopului premium pentru jocuri (1.207 MBps). In teste a fost asa cum afiseaza CrystalDiskMark.

Chiar mai bine: pachetul grafic este sustinut de procesorul Intel Core i7 10750H, un cip care echilibreaza cu usurinta racirea si performanta (cu exceptia cazului in care il impingeti cu adevarat), exista o memorie DDR4 completa de 16 GB, stocare NVMe de 1 TB, retea de mare viteza ambele prin cablu varietate wireless si o selectie foarte generoasa de porturi. Despre configuratie am efectuat de asemenea teste de configuratie hardware cu HWINFO64, Aida64 asa cum puteti vedea mai jos.

Intr-un cuvant, fluent. Acest lucru este neted, puternic, asa cum se spune o bestie. ToT din ceea ce am incercat a putut sa-l faca cel mai bine si fiecare joc pe care l-am jucat in testare s-a simtit absolut fantastic – de la Sniper Elite 4 pana la Shadow of the Tomb Raider, Predator Triton 500 a atins un numar mare si o performanta recomandabila. Asa incat am produs si teste de performanta Benchmark: Novabench, PCMark10, 3DMark pentru a sustine afirmatiile.

Rezultatele nu sunt o surpriza uriasa. G-Sync ajuta in general lucrurile sa se simta usor, iar rezolutia FHD este suficient de mica pentru ca modelul 2080 SUPER sa nu fie impozitat prea tare. Nu ca nu functioneaza din greu – fan-urile de racire cresc in mod semnificativ atunci cand lucrurile devin complexe – dar caderea cadrelor si limitarea nu au aparut in testele de jocuri sau in timpul activitatilor de comparare. Acesta este un adevarat laptop de inlocuire pentru desktop.

Un domeniu in care Triton 500 nu exceleaza este autonomia bateriei. Puterea incredibila a lui Predator Triton 500 are un cost: consuma multa energie. Chiar daca utilizati Predator Triton 500 fara masuri serioase de economisire a energiei, veti obtine doar aproximativ 4 ore de utilizare a bateriei pe gaming. Aceasta nu este cu adevarat o problema daca sunteti acasa la jocuri, dar ar putea prezenta unele dificultati daca trebuie sa lucrati oriunde este greu sa gasiti o priza.

Acer Predator Triton este un laptop fantastic pentru cineva care are nevoie de o cantitate mai mare de putere de calcul si un ecran super rapid intr-un factor de forma relativ compact.

Visits: 0