Acer lansează primul notebook compatibil cu noul standard Wi-Fi 802.11ad

Acer a anunțat astăzi noile serii de notebook-uri TravelMateP648 cu Windows 10 și a șasea generație de procesoare Intel® Core™ i5 și i7, tehnologie wireless tri-band 802.11ad și Thunderbolt™ 3 pentru transfer ultra-rapid de date și suport pentru display-uri 4K. Notebook-urile sunt ideale pentru călătorii, având o carcasă robustă, subțire și beneficiind de tehnologie wireless ultra rapidă.TravelMate P648_04

Noile serii se bazează pe modelul Acer TravelMate P645 care a câștigat distincția Red Dot Awards în 2015 și 2014, precum și un premiu iF pentru design în 2014.

“Noile TravelMate P648 sunt ușoare, durabile și puternice, construite special pentru oamenii de afaceri mereu în mișcare. Profesioniștii IT îl vor aprecia cu atât mai mult pentru opțiunile de securitate”, a declarat Jerry Kao, președintele diviziei de notebook-uri la Acer Inc.

Partener de călătorie ușor și rezistent

Acer TravelMate P648 are o carcasă din carbon și fibră de sticlă, pe cât de ușoară pe atât de rezistentă. Notebook-ul cântărește 1,7 kilograme și are doar 2,12 cm grosime. Suportul pentru palmă si partea de jos a carcasei sunt făcute din magneziu și aluminium, pentru a asigura produsului rezistență la presiune extremă și pentru a-l proteja la căderi.(3) Notebook-ul are ventilator și sistem Dust Defend care îi asigură protecție împotriva depunerilor de praf. Tastatura chiclet asigură o tastare confortabilă, cu o distanță între taste de 1,4mm. Totodată, este protejată împotriva stropirii cu apă. Tastele sunt LED-backlit pentru o tastare facilă și într-un mediu slab iluminat.

Primul notebook cu tehnologie wireless tri-band 802.11ad

TravelMate P648 utilizează banda de 60GHz pentru a asigura viteze de până la 4,6Gbps, de 10(4) ori mai mare decât 802.11ac, beneficiind de cea mai nouă tehnologie wireless triband 802.11ad dezvoltată de Qualcomm®. Soluția wireless tri-band susține în paralel conexiunea 802.11ac pentru transferuri pe distanțe mai mari, în timp ce 802.11ad este ideal pentru conexiuni pe distanțe mici și transferuri de volume mari de date.

Pe lângă card reader și port HDMI, notebook-ul dispune de un port super-rapid Thunderbolt 3 (USB 3.1 Type-C) și trei porturi USB 3.0, unul pentru alimentare. Sistemul de andocare Acer ProDock include două porturi USB 3.0, DisplayPort, DVI, HDMI, VGA și Ethernet Gigabit.

Noul Acer TravelMate P648 a fost conceput pentru a răspunde celor mai diverse nevoi, oferind la modelul de top un ecran IPS Full HD de 14 inchi și soluție grafică NVIDIA® GeForce® 940M cu 2GB VRAM. Seriile TravelMate P648 au 4GB de memorie DDR4 upgradabilă la 20GB și stocare pe HDD de până la 1TB(1), respectiv până la 512GB(1) pe SSD. Configurațiile cu RAID 0 SSD opțional sunt de două ori mai rapide decât cele cu SSD. Display-ul LED-backlit dispune de tehnologie ComfyView™ anti-glare pentru a proteja ochii de lumina albastră.

TravelMate P648 este optimizat pentru teleconferințe, având cameră HDR HD, două microfoane și două difuzoare, tastă ”mute”, sistem audio HD și Acer Purified.Voice pentru îmbunătățirea emisiei vocale și reducerea zgomotului de fond.

Securitate sporită

Acer ProShield Manager, o suită de unelte de securitate și management, asigură protecția suplimentară a datelor, folosind autentificarea pre-boot-are pentru a proteja datele de la nivel BIOS, la aplicații. Utilizatorii pot crea Personal Secure Drive (PSD) pentru a stoca și cripta toate fișierele critice, prevenind astfel pierderea acestora în cazul pierderii sau furtului notebook-ului.

Cititorul biometric de amprente, la care se adaugă cititorul Trusted Platform Module (TPM) 1.2 protejează sistemul împotriva accesului neautorizat, în timp ce sistemul Kensington permite securizarea laptopului la birou.

Soluția de administrare Acer Office Manager (AOM) le permite specialiștilor IT să ruleze programe de securitate, să monitorizeze anumite procese și să programeze intervenții pentru mentenanță, iar Intel vPro alături de Active Management Technology le permite să gestioneze componentele software și hardware.

Acer TravelMate P648 va fi disponibil cu sistemul de operare Windows 10 Pro.

“Noile serii Acer TravelMate P648 furnizează cea mai bună opțiune în materie de design și portabilitate, precum și putere de calcul datorită noii generații Intel® Core™ vPro™, conceput pentru angajatul modern. O data în plus Acer demonstrează că înțelege nevoile oamenilor de afaceri, oferind un sistem sofisticat, sigur, ce poate fi gestionat și care oferă performanță și putere”, a declarat Tom Garrison, vicepreședinte și manager general al diviziei Intel Business Client.

Prețuri și garanție

Seriile Acer TravelMate P648 vor fi disponibile în EMEA în aprilie, la prețuri începând de la 999 Euro. Notebook-urile Acer profesionale sunt conforme cu standardele specifice industriei. Seriile TravelMate P648 au clasificare Energy Star® și îndeplinesc criteriile pentru EPEAT Gold. Notebook-urile au, in Romania, doi ani garanție, ce poate fi extinsă la trei ani prin serviciul Acer Advantage.(5) Toate notebook-urile Acer beneficiază, în perioada de garanție, de serviciul de tip pick-up and return, gratuit.

Despre Acer

Fondată în 1976, Acer este o companie care furnizează componente hardware, software și servicii, investind în cercetarea, proiectarea, marketarea, vânzarea și suportul pentru produse inovatoare, care îmbunătățesc viața oamenilor. Portofoliul de produse Acer include PC-uri, ecrane, proiectoare, servere, tablete, smartphone-uri şi produse de tip wearables. Firma dezvoltă de asemenea și soluții cloud care să reunească Internet of Things. Acer are 7.000 de angajați la nivel global și este al patrulea cel mai mare furnizor de PC-uri din lume (conform IDC 2014) (6). Cifra de afaceri a companiei în 2014 a fost de 10,39 miliarde de dolari.

© 2015 Acer Inc. Toate drepturile rezervate. Acer și sigla Acer sunt mărci înregistrate ale Acer Inc. Celelalte mărci comerciale și mărci înregistrate sunt folosite cu acordul proprietarilor. Toate ofertele pot fi modificate fără notificare și pot varia în diverse canalele de distribuție. Prețurile listate sunt prețurile de retail recomandate de producător, dar pot varia de la o zonă la alta. Se poate adăuga impozit pe vânzare.

  1. Capacitatea poate varia
  2. Durata reală de viață a bateriei depinde de specificațiile produsului, de setări sau aplicațiile rulate. Durata de viață a tuturor bateriilor se reduce odată cu utilizarea.
  3. HDD FreeFall Protection finalizează operațiunile instantaneu în timp ce Acer Disk Anti-Shock Protection (DASP) reduce șocul cu până la 60 kg/cm2
  4. Disponibilitatea și specificațiile pentru 802.11ad variază în funcție de model și regiune. Pentru a obține performanță optimă, atât receptorul cât și transmițătorul trebuie să dispună de tehnologie 802.11ad. Produsul se bazează pe standardul 802.11ad WiGig. Viteza reală depinde de raza de acoperire, conexiune, condițiile spațiului, mărimea rețelei și alți factori.
  5. Se poate aplica limitarea garanției.
  6. IDC FY2014

BUCUREȘTI, 6 ianuarie 2016 – Acer

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: