Acer Aspire Vero AV15-52 cu moduri ECO avansate – review

Pentru mine este o dilema asazis existentiala, referitoare la ceea ce se intampla cu produsele tehnologice ce nu pot fi reciclate. Pentru ca de ceva vreme am vazut ca deja exista fluxuri tehnologice ce asigura continuitatea si upgradeul, protejand intr-o anumita proportie pastrarea in productie a acelorasi materiale si materii prime, prin reutilizare, dar si protectia resurselor ce ar putea fi exploatate nejustificat si poluarea aferenta, dar si pastrarea unui anumit control posibil.

Despre cum respecta aceasta responsabilitate corporatista cei de la Acer si nu numai pentru ambalaje am facut-o detaliat si intr-un articol anterior despre laptopul Acer TravelMate Vero aici. Ambalajul este realizat in mare parte din hartie si carton reciclat, iar husa de carton care tine incarcatorul in pozitie in cutie poate fi pliata intr-un triunghi si folosita ca suport pentru laptop. 

Laptopul de la aceasta recenzie Acer Aspire Vero AV15-52 nu este doar unul dintre cele mai ecologice pe care le-am vazut, utilizand un procent mare de materiale reciclate si oferind hardware puternic si eficient. Ofera un display de 15,6 inchi, si seria U de procesoare Alder Lake, care reprezinta o optiune buna pentru un dispozitiv de lunga durata si economisire a energiei. Potrivit Acer, Aspire Vero utilizeaza pana la 30% plastic reciclat post-consum, ceea ce economiseste aproximativ 21% emisii de CO2. Un laptop de 15,6 inchi, nu este la fel de portabil ca unul de 14 inchi. Si cantareste 1,8 kg, cu aproximativ 500 g mai mult decat idealul subtire si usor. Cu toate acestea, se va potrivi intr-un rucsac de dimensiuni normale.

Acer Aspire Vero este un fel de laptop ecologic, nu ca aceasta schimbare il face neutru din punct de vedere ecologic, desigur. Carcasa sa are intra in carcasa are o amprenta mare de carbon proprie. 

Acer pare sa fi folosit acest plastic suplimentar pentru a se sprijini cu adevarat in aspectul reciclat. Finisajul Vero are o textura aspra de forme de fagure in relief si un finisaj gri-verzui pestritat cu puncte de gri si galben.

Si la fel ca laptopurile Acer cu buget mai bun si din plastic de gama medie, flexibilitatea carcasei nu este excesiva, doar putin daca apasati destul de tare pe tastatura. Nici ecranul nu este 100% rigid, dar asta vine cu designul: suprafata sa de afisare este din plastic, nu din sticla. Pentru a face un ecran de 15,6 inchi rigid aveti nevoie fie de metal, fie de sticla, niciunul dintre acestea nu se regasesc aici. Rezolutie de 1080p si un finisaj mat. Vero foloseste un panou IPS, ceea ce inseamna ca nu arata ciudat intr-un unghi ca ecranele TN neplacute pe care le vezi inca in unele laptopuri ieftine.

 Un logo PCR este stampilat pe suportul pentru incheietura mainii, asa ca nici macar nu este un autocolant pe care il puteti indeparta. Lipsa vopselei este o alta miscare facuta pentru a reduce dependenta de substantele potential daunatoare. Vero este gri, cu un model galben patat care aminteste de carton. Este atragator, dar nu va fi pe gustul tuturor. Daca luam in considerare consumerismul fulgerator care ne distruge mediul, atunci fabricarea de laptopuri din plastic partial reciclat nu va avea totusi un impact semnificativ asupra problemei. 

Capacul si suporturile pentru palme au o textura usor aspra, cu o culoare gri cu pete, care aminteste de hartia reciclata lucrata manual. Dispozitivul este vizibil din plastic si da o senzatie putin mai slaba in comparatie cu produsele Acer de ultima generatie. In general, difuzoarele sunt destul de decente, cu voci clare si volum decent. In afara de asta, microfoanele accepta reducerea zgomotului AI, care tinde sa fie excelenta pentru apelurile video. Dar selectia utila a portului este cu siguranta un plus pentru acest dispozitiv, deoarece exista un singur port USB-C, doua porturi USB 3.2 Gen 1, un port USB 2.0, un port HDMI 2.0, o mufa audio de 3,5 mm si o mufa Ethernet. 

Tastatura Acer Aspire Vero este buna pentru utilizarea de zi cu zi. Este rapida, clara si nu deosebit de tare. Are un bloc numeric, o bara de spatiu mare si o tasta CR cu inaltime dubla. Pentru navigarea pe web, e-mailuri si documente, este prea bine. Totusi lumina de fundal nu are luminozitate reglabila. Tastele R si E le-ar putea distra si pe dactilografele mai lente: sunt instalate invers si cu fontul in galben pentru a evidentia reciclarea.

Trackpad-ul este in regula, daca este putin moale si are un scaner de amprente incorporat. 

Procesorul pentru acest dispozitiv este Intel Core i3-1215U de generatia a 12-a asociat cu o memorie de 12 GB ce poate fi marita pana la 24 GB, un SSD de 256 GB dar si partea de grafica Intel UHD Graphics. Performanta procesorului nu este cea mai puternica din gama de Aspire Vero, tinand cont de variantele cu procesoare Core i5 si i7, dar ceea ce am primit este numai o unitate de test. In ceea ce priveste bateria, acest model a fost echipat cu bateria de 48Wh. Pentru indragostitii de configuratii hardware am lasat mai jos partea de teste cu HWInfo si CPUZ.

Scorurile 3DMark single si multi-core ale procesorului ce deschid un avantaj decent fata de cel mai popular i3. Acesta este un ritm suficient pentru orice sarcina de zi cu zi, indiferent daca doriti sa deschideti toate aplicatiile Office, o multime de file de browser sau un instrument de editare foto de baza. Vitezele de citire si scriere ale SSD-ului de 2.347 MB/s si 1.173 MB/s sunt doar medii, dar mentin laptopul responsiv.

Este si un performer termic decent. Nu este niciodata tare, cel mai mare zgomot pe care il veti auzi este un mic zgomot al ventilatorului daca impingeti interiorul, iar exteriorul a ramas rece, chiar si in testele de stres.

Durata de viata a bateriei depinde foarte mult de modul in care utilizati laptopul si de setarile pe care le utilizati. Nu am folosit nicio functie de economisire a energiei si am pastrat luminozitatea maxima. Am avut putin peste 10 ore de viata a bateriei folosind Acer Aspire Vero pentru sarcini de baza. Nu ma indoiesc ca puteti obtine mai mult decat atat daca va gestionati puterea cu setarile de economisire a energiei. Durata de viata a bateriei este excelenta si majoritatea utilizatorilor ar trebui sa fie multumiti.

Aceasta configuratie a functionat bine pentru navigarea zilnica pe web, e-mail, aplicatii Microsoft Office, vizionarea YouTube, jocuri ocazionale in browser si conferinte video. Nu am simtit niciodata ca sistemul intarzie sau devine lent, iar ventilatoarele nu zbarnaiau niciodata sa raceasca interiorul. Nicio editare video, nici o editare foto, nimic care sa solicite prea tare sistemul. Are un numar decent de optiunide porturi I/O.

Visits: 1

Lasă un răspuns