ACER ASPIRE 7 cu procesor i7 7700HQ, 24GB RAM, placa grafica NVIDIA GTX 1050Ti

Mai precis la teste am primit un notebook de dimensiuni mai mari, decat cele primite pana acum. Insa cu o configuratie mai potrivita gamingului pe care doream sa-l prestez, intr-o carcasa de culoare neagra, asigurand o imagine business utilizatorului.

Aspire 7 are un aspect de eleganta perfecta, pentru un impatimit de gen, si nu numai de marca Acer, care are deja segmentul sau de piata cucerit si urca sigur in clasamentele preferintelor.

Pe scurt este vorba despre un procesor din a opta generatie,  Intel® Core™ i7 – 7700HQ (4 nuclee, 8 threads, 2.8 GHz, frecventa de baza overclock-abila pana la 3.8ghz, in configuratie turbo, dar si 6MB de cache), 24 GB DDR4-2133 SDRAM, partea de stocare compusa din 512 GB SSD + 2TB, ecran mat 15.6″ FULL HD IPS (1080 X 1920), ce asigura unghiuri largi de vizionare de pana la 178 de grade, placa grafica NVIDIA GTX 1050 Ti, GDDRX5 4GB, conectori: 1 HDMI; 1 headphone/microphone combo; 4 USB 2.0;  1 RJ-45 1 multi-format SD media card reader, 1 DSUB. Conectabil la retele:  Ethernet Gigabit, Wi-Fi cu o antena wireless 802.11ac plasata strategic si MIMO 2×2, Bluetooth 4.0, ruland sub Windows 10 Pro 64. Dolby Audio™ Premium, incanta prin difuzoarele incastrate in carcasa. Si mai toate acestea ar fi toate specificatiile tehnice, seci de care te vei lovi atunci cand va trebui sa alegi un astfel de configuratie. Desigur incantarea nu se poate opri aici.

Nu iti va spune nimic, daca nu vei sti in ce conditii te vei bucura de un rulaj perfect al sistemului de operare si al aplicatiilor care cu siguranta vor fi cu mult mai atractive, decat o povestire despre configuratii. Carcasa in combinatie de metal si plastic cu finisaje rafinate este de dimensiuni 381 x 263 x 30 mm si o greutate de 2.38 kg datorita si acumulatorului de  48 Wh si o tastatura retroiluminata cu LED-uri albe, gata de lucru in incaperile mai putin iluminate.

Aspire 7 vine foarte bine protejat, datorita a doua matrite din carton ce tin o punga de culoare alba. Ca accesorii, gasim doar cablul de alimentare si transformatorul de retea. Notebook-ul exterior are un finisaj din aluminiu periat care ii confera un aspect de calitate. Vedem logo-ul producatorului in tonuri de argint in centru.

Langa tastatura iluminata, suprafata langa touchpad a fost încorporat si senzorul de amprenta, eficient functiona, recunoaste imediat amprenta preinregistrata anterior. Sensibilitatea panoului tactil este foarte buna, fara butoane separate pentru mouse-ul din stanga si dreapta. Tastatura incorporeaza partea numerica pe lateral si are iluminare care poate fi pornita cu combinatia de taste FN + F9. Tastele sunt de tip guma de buna calitate si sunt convenabile pentru utilizarea zilnica, si destul de silentioase. De asemenea, are cele 12 taste functionale obisnuite.

Pe muchia lateral stanga sunt prezente portul ethernet, USB-C,  HDMI,  USB 3.0 si slotul SD. Pe cea dreapta  conectorul de incarcare, doua porturi USB 2.0 si jack-ul audio de 3.5mm pentru cei a caror auditie nu vor sa perturbe exteriorul. Are in partea superioara o retea pentru expulzarea aerului cald din laptop.

In vedere de jos a laptopului regasim 2 suruburi pentru acces direct la unitatea principala de stocare si la modulele de memorie.

In ceea ce priveste alimentarea adaptorul de priza are 135W, incarca acumulatorul 4-cell Li-Ion Polymer, pentru o autonomie:declarata de  pana la 7 ore.

Vizualizand mai jos capturi de CPU-Z pentru a avea mai clar componentele pe care le include laptopul. Vedem ca acesta este intr-adevar un procesor Kaby Lake Intel Core i7 7700HQ cu un TDP maxim de 45W si o tehnologie de fabricare de 14nm, cu o frecventa de baza de 2,8 GHz. Include 24 GB de memorie RAM DDR4 @ 2400 Mhz. In ceea ce priveste sectiunea grafica, procesorul incorporeaza placa grafica Intel HD Graphics 630.

Acer Aspire ofera performante bune, datorita procesorului Intel Core i7 7700HQ cu o frecventa nominala de 2,8 GHz si patru nuclee. O memorie RAM DDR4 intr-o configurare ciudata 8 + 16 GB, atunci cand natural ar fi fost cu doua module de aceeasi capacitate sa insotesca acest procesor. Poate 16+16 GB ar fi fost cu mult mai tentant pentru gameri. Poate face obiectul unui upgrade.

Grafica este in concordanta cu ceea ce v-ati astepta de la o grafica dedicata NVIDIA GeForce GTX 1050, permitand fluenta in jocuri, fara probleme. In ceea ce priveste bateria ofera o gama larga de aproape o zi intreaga, in conditii normale de utilizare, dar va scadea drastic, pana la 3-4 ore, cand vom face uz de aplicatii consumatoare de resurse hardware.

Views: 0

Lasă un răspuns