Acer Aspire 5 A515-57 – review

Imi plac si laptopurile office care nu au neaparat configuratie de gaming, caci nu toata lumea este profilata in utilizarea performantelor, care pentru anumite categorii de taskuri nu aduce beneficii pentru o utilizare pe termen lung, ci doar ocazional.

Numele Acer Aspire a fost intotdeauna un pic de branding inteligent, deoarece seria este pozitionata ca o alegere mai buna decat media printre laptopurile bugetare – un notebook pe care ti-l poti permite, dar cu caracteristicile si performanta la care aspiri. Nu a atins intotdeauna marcajul, dar compania a reusit sa produca optiuni economice solide an de an. Cel mai recent Aspire 5 ofera un procesor Intel de generatia a 12-a si memorie RAM si spatiu de stocare rezonabile. Ofera performante destul de bune si durata de viata a bateriei, desi, asa cum v-ati astepta, unele caracteristici sunt pastrate de baza de dragul accesibilitatii. Aceste dispozitive au fost proiectate cu atentie pentru a raspunde nevoilor oricarui pasionat de PC, fie ca se joaca ultimele titluri sau editeaza un material video. Acer a facut o treaba buna cu racirea acestui laptop. 

Intr-adevar, ar putea fi exagerat pentru modelul cu procesor Intel Core i3, dar trebuie sa retineti ca a 12-a generatie a Intel este cu adevarat capabila daca ii oferiti racirea potrivita. Asadar, daca iti doresti un laptop bun, potrivit pentru nevoile tale de zi cu zi si care vine cu un pret apetisant, Aspire 5 A515-57 este o alegere foarte viabila. Retineti caci, chiar si Core i3-1215U are putere mai mult decat suficienta pentru nevoile de fiecare zi. Placa grafica integrata in Intel Alder Lake SoC bazata pe noua arhitectura Gen. 12 (Xe) cu 64 EU (Execution Units / Shader Cluster). frecventa ceasului depinde de modelul procesorului. Jocurile moderne ar trebui sa poata fi jucate cu aceste placi grafice la setari si rezolutii scazute. Jucatorii ocazionali pot fi multumiti de aceste specificatii.

Privind aspectul, a existat o usoara schimbare fata de modelul de anul trecut. Se gaseste in principal in portiunea zonei inferioare si orificiile de ventilatie din partea superioara a bazei. Acer Aspire 5 A515-57 cantareste 1.77 kilograme, masoara 17,9 x 362,9 x 237,8 mm. Interesant este ca masina pare sa fi castigat ceva in greutate, deoarece a ajuns in crestere fata de 1,66 kg de altadata. Totusi, capacul este fabricat din aluminiu, in timp ce baza este din plastic. Capacul este acoperit cu aluminiu, dar restul sasiului este din plastic destul de rezistent. Laptopul este suficient de mare pentru o tastatura de dimensiune completa cu tastatura numerica, desi aceasta din urma are taste de jumatate de latime. Veti putea deschide capacul cu o singura mana. Expune un afisaj mat, inconjurat de rame laterale subtiri si marginile de jos si de sus putin mai groase.

Ca de obicei, exista o camera Web HD in sus, dar nu exista niciun semn de obturator de confidentialitate. 

Ecranul IPS de 1080p este putin dezamagitor intr-o epoca in care pe multe laptop-uri sunt oferite afisaje cu rezolutie mai mare si chiar 4K, dar nu sunt obisnuite la acest pret. Dimensiunea de 15,6 inchi este adecvata pentru sarcinile de zi cu zi, cum ar fi temele scolare, navigarea pe web si streamingul de videoclipuri si filme, dar in acest segment nu ar trebui sa va asteptati la o luminozitate uimitoare sau culori mai bune .

Pe de alta parte, capacul actioneaza ca o parghie si ridica usor partea din spate a bazei de la sol, oferind astfel mai mult flux de aer si un confort putin mai bun la tastare. Ecranul se apleca inapoi la aproximativ 155 de grade si nu complet plat.

In ceea ce priveste ergonomia, acesta se aseaza stabil pe birou datorita picioarelor de cauciuc aderente de pe burta, in ciuda dimensiunilor mici. Acer a tocit si buzele din fata si colturile, astfel incat acestea sa fie confortabile la incheieturi, picioruse de sustinere din cauciuc care contribuie atat la o racire eficienta, cat si la o mai buna redare a sunetului pentru ca tot aici se afla si doua difuzoare.

In partea stanga, exista mufa de incarcare, un port LAN, un conector HDMI 2.1, doua porturi USB Type-A 3.2 (Gen. 1) si un conector Thunderbolt 4. Si in dreapta, veti gasi un slot de blocare Kensington, precum si un alt port USB Type-A 3.2 (Gen. 1).

Tastatura este iluminata din spate pentru vizibilitate in incaperile intunecate, iar tastele sunt rezonabil de confortabil de tastat. Tastele mai inguste ale tastaturii nu sunt la fel de confortabile, dar orice tastatura numerica este mai buna decat niciuna daca introduceti multe date in fisierele de calcul. Touchpad-ul este foarte lat, oferindu-va o suprafata spatioasa pentru controale prin gesturi, precum si pentru clicuri si derulare de baza. un cititor de amprente. Este incorporat in suprafata touchpad-ului si, nu interfereaza cu sensibilitatea tactila a zonei din jurul lui. Acest lucru este grozav, mai ales ca touchpad-ul este si el destul de confortabil de utilizat.

Apoi testele sintetice intaresc convingerile legate de configuratie astfel:

1. CPU-Z

2. HWinfo

i3-1215U procesor mobil bazat pe Alder-Lake, cu 2 nuclee de performanta si 4 nuclee de eficienta. Nucleele de performanta ofera hyper threading, conducand la 8 fire care pot fi procesate. CPU-ul are o frecventa de la 0,9 la 4,4 GHz. TDP-ul este specificat la 15 wati.

Un alt factor cheie in performanta de data aceasta cel grafic, este memoria. Unitatea a venit cu doar 8 GB de memorie RAM pe un singur canal si este posibil sa facem upgrade la 16 GB pe doua canale. In acest fel, laptopul este foarte bun pentru jocuri usoare precum CS:GO si DOTA 2 la setari grafice destul de ridicate. Pe langa cele doua sloturi de memorie, care incap pana la 32 GB de RAM in total. Pentru stocare, Acer a optat aici pentru o unitate medie PCIe Gen3 Micron 2450, dar sunt acceptate si SSD-urile Gen4, in cazul in care ati dori sa o faceti upgrade. Doua sloturi M.2 2280 sunt disponibile in interior. In interior veti gasi sloturile pentru RAM, SSD si WiFi, precum si modulul termic, bateria si difuzoarele.

Pe mine m-a incantat si viteza prinsa pe net.

Acer imperecheaza laptopul cu un incarcator compact si usor de 65 W care se conecteaza printr-un conector tip cilindru. Este un design din doua piese, cu cabluri lungi. O reincarcare completa dureaza peste 1,5 ore. De asemenea, il puteti conecta prin USB-C, daca acest lucru va convine – veti obtine aceeasi performanta cu un incarcator USB-C de 65 W.

Cu un pachet de baterii de 50Wh dureaza mai mult de 9 ore de navigare pe Web. In cele din urma, testand durata de viata a bateriei laptopurilor prin buclarea unui videoclip de 720p stocat local la 50% luminozitate a ecranului si 100% volum audio, cu Wi-Fi si iluminarea tastaturii dezactivate, pana cand sistemul se inchide. Cu o durata de functionare de 11 ore si jumatate, Acer arata destul de bine pentru categoria sa de pret. 

Views: 78

Lasă un răspuns