ACER Aspire 3 (A315-42-R1HL) – review, sau cum poti salva o sesiune de lucru remote in pandemie

Asa cum va spueam pe GADGETARUL ROMAN s-a intamplat in perioada de urgenta generata de starea de pandemie COVID 19 sa fiu nevoit sa prestez remote de acasa, fiind in situatia cea mai fericita pentru cele ce se intampla acum in lume ca angajat al unei companii.  Intamplarea a fost ca nu mi-a mai functionat tastatura si practic ar fi trebuit sa lucrez cu o tastatura externa atasata.

Salvarea a sosit de la prietenii mei buni, care m-au ajutat si mi-au trimis in teste un laptop ce s-a pretat foarte bine sarciniilor office, de fiecare zi, pe perioada in care imi voi repara tastatura laptopului de serviciu. Si pentru ca Acer Aspire 3 a sosit in astfel de situatie de utilizare excesiva m-am gandit sa scriu cate ceva despre experienta in utilizare, in special ca puteam sa comut si catre editarea de pe blog.

Configuratia nu te lasa pe spate, fiind un laptop office de uz curent: Procesor AMD Athlon II 300U (4M Cache, up to 3.30 GHz), 15.6″ FHD, 4GB, 256GB SSD, AMD Radeon Vega 3. Insa pretul intre 1399 – 1499 RON este extrem de convenabil atunci cand ramai in pana ca mine, sau chiar si pentru copiii care trebuie sa isi faca lectiile online: Save the situation and save the money. Fiind o configuratie la limita pentru Windows 10 isi face bine treaba atunci cand vrei sa treci la lucru si nu cauti sa te umfli in pene cu ce jocuri vrei sa joci, pentru ca resursele nu te vor ajuta pentru performanta si lupta, dar se va achita constiincios de sarcinile office, urmareste videoclipuri rapid si fara intreruperi, navigheaza pe internet sau indeplineste sarcinile curente prin aplicatii. M-a ajutat si prin dimensiunile fizice inaltime 19.95 mm, latime 363.4 mm, adancime 247.5 mm la o greutate de 1.90 kg fiind exact asa cat este necesar pentru a-l putea prelua in traseul obligatoriu de izolare intre birou – pat – bucatarie si in alte locuri unde nu pot sa le enumar chiar aici.

M-a ajutat foarte mult sa am un companion inzestrat cu toate porturile necesare pentru a ma simti in largul meu, uneori chiar mai bine decat la birou. In partea din stanga pe langa mufa de incarcare pentru jackul alimentatorului regasim in ordine conectorul cu clapa, de retea RJ45 (in tehnologie Gigabit Ethernet), HDMI (pentru a conecta un afisaj extern), USB 3.2, USB 2.0 si interesant mufa pentru conectorul de casti stereo de tip jack 3,5 mm. In partea dreapta conectorul USB 3.2.

Carcasa prin intermediul unor balamale extrem de rezistante, trecand prin modul “cort” permite rotirea ecranului pana la un unghi de 180 de grade.

Acer Aspire 3 (A315-42) este echipat cu un panou Full HD TN Innolux N156HGA-EA3 (CMN15F5), este condus de un procesor grafic productie AMD Radeon™ Vega 3, se intgreaza perfect in dorintele de culoare si nuante ale unui utilizator office de acasa. Pentru a proteja ochii utilizatorilor de lumina albastra daunatoare, laptopul include si tehnologia Acer BlueLightShield. Diagonala sa este de 39,62 cm și are o rezoluție de 1920 × 1080 pixeli. Raportul ecranului este 16: 9 si ne uitam la o densitate de pixeli de – 142 ppi, cu un pas de 0,18 х 0,18 mm. Ecranul se transforma in Retina atunci cand este vizualizat la o distanta egala cu sau mai mare de 60 cm (24 ″) (de la aceasta distanta ochiul nu mai diferentiaza pixeli separati.

In afara de jack-ul de casti pentru muzica si alte efecte sonore, laptopul beneficiaza intern de doua difuzoare frontale situate pe carcasa de jos, exact langa puferele de cauciuc de sustinere, ceea ce va ajuta cu siguranta la eliminarea vibratiilor neasteptate ale carcasei din plastic de culoare negru mat. Difuzoarele Acer Aspire 3 (A315-42) au o calitate decenta. Tonurile sale joase, medii si inalte sunt clare.

Este de remarcat si traseul de aer cu fante tip grila ce ajuta ventilatoarele sa introduca aer proaspat de afara prin radiatoarele termice incinse ale procesorului AMD dual core Athlon II 300U la 2,4 GHZ si sa il elimine in afara realizand in acest fel racirea curenta. Un lucru pozitiv in ceea ce priveste designul acestui notebook este conducerea aerului fierbinte departe de masina, in spate. In acest fel, acesta nu este prins intre ecran si baza.

Pe partea stralucitoare, tastatura sa este potrivita pentru dactilografiere si poate fi cu adevarat confortabila pentru elevi, care lucreaza la un eseu sau pentru persoanele care incearca sa scrie un articol. Cu toate acestea, ar fi ceva mai dificil sa se faca in intuneric, deoarece notebook-ul nu are lumina de fundal.

Pe mine din deformatie profesionala m-a tentat sa testez si sub benchmarcurile deja cunoscute: CPU Z, HW info 64, Crystal DiskMark, Nova Bench, asa cum puteti vedea in capturile de mai jos.

Asa cum va spuneam la inceput nu ne putem astepta la acest pret la viteza si grafica pentru gaming. Este facut numai pentru oameni studiosi si muncitori asa ca mine.

Rezultatele pe care le-am obtinut au fost cam asteptate, avand in vedere dimensiunea modesta a bateriei de 37Wh – putin sub 8 ore de navigare pe Web si aproximativ 7 ore de redare video. Pe mine m-a ajutat fix pentru o zi de lucru intens, fara divertisment, dar si navigare si blogging la terminarea programului, perfect pentru familia mea.

Visits: 0