10 smartphone-uri Nokia rulează Android 10

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, anunță actualizarea la Android 10[1] pentru Nokia 7.2, Nokia 3.2, Nokia 4.2 și Nokia 8 Sirocco. Până acum, 10 smartphone-uri Nokia au primit cea mai recentă actualizare Android[2]: Nokia 7.2, Nokia 8 Sirocco, Nokia 4.2, Nokia 3.2, Nokia 2.2, Nokia 7 Plus, Nokia 6.1, Nokia 7.1, Nokia 9 PureView și Nokia 8.1.

Utilizatorii Nokia vor beneficia de diverse funcții exclusive Android 10, precum Dark mode, o temă foarte populară, ce permite schimbarea culorilor interfeței în nuanțe mai închise, telefonul fiind astfel mai confortabil de folosit în condiții cu luminozitate scăzută, sau funcția Smart Reply, ce anticipează mesajele utilizatorilor și sugerează răspunsurile direct, prin notificări, dar și acțiuni relevante, precum folosirea Google Maps pentru a localiza o adresă primită

Mai mult, cu Android 10, utilizatorii Nokia vor avea mai mult control asupra setărilor de confidențialitate: activitatea pe web și în aplicații, istoricul localizării și setările pentru reclame pot fi găsite toate în meniul Confidențialitate, care acum se află în partea de sus din meniul Setări al telefonului.

Astfel, utilizatorii vor putea controla exact când să partajeze localizarea în aplicații: întotdeauna, o dată, cât timp aplicația este în uz sau niciodată și vor fi notificați atunci când aplicațiile accesează locația, pentru a putea controla în permanență accesul la datele din telefon.

Această prezentare necesită JavaScript.

Gesture navigation este o funcție Android 10 care preia sistemul de navigare introdus cu Android 9 Pie și îl face și mai intuitiv, introducând gesturi mai comode și mai inteligente.

Nu în ultimul rând, Android 10 ajută utilizatorii să își stabilească obiceiuri digitale sănătoase, prin Family Link, funcția care le permite părinților să conecteze telefoanelor copiilor la propriul terminal și să seteze astfel diverse restricții de Bunăstare Digitală.

O experiență care se îmbunătățește constant cu Android 10

Smartphone-urile Nokia își păstrează poziția în topul telefoanelor cu cele mai rapide actualizări ale sistemului de operare. Cele patru smartphone-uri fac parte din programul Android One și dispun de trei ani de actualizări lunare garantate de securitate și de actualizări ale sistemului de operare timp de doi ani. HMD Global își consolidează astfel promisiunea cu privire la telefoanele Nokia care se îmbunătățesc constant. Conform unui studiu realizat de Counterpoint, HMD Global a fost cel mai rapid brand care a oferit actualizări ale sistemului de operare, pentru 94% din portofoliul telefoanelor Nokia, demonstrând astfel devotamentul de a oferi utilizatorilor constant actualizări de OS, chiar și pentru telefoanele din segmentele entry-level.

Începând cu a doua jumătate a lunii aprilie, Nokia 4.2 și Nokia 3.2 rulează Android 10. Cele două smartphone-uri Nokia lansate în cadrul MWC 2019, au revoluționat modul în care utilizatorii interacționează cu smartphone-ul, prin introducerea butonului special Google Assistant, oferind totodată cele mai noi inovații la un preț accesibil.

Lansat în 2018, Nokia 8 Sirocco este un smartphone premium în ediție limitată, pe care utilizatorii se pot baza oricând. Nokia 8 Sirocco este unul dintre cele mai rapide smartphone-uri Nokia, având de asemenea certificarea Google, Android Enterprise Recommended. Update-ul la Android 10 reprezintă cea de a doua actualizare majoră pe care terminalul o primește, fiind lansat cu Android Oreo.

Surprinde momente inedite cu Nokia 7.2

Nokia 7.2 a fost primul smartphone din portofoliul Nokia cu o cameră triplă de 48MP cu tehnologie Quad Pixel și Optică ZEISS. Mai mult, Nokia 7.2 a introdus în premieră o serie de moduri bokeh ZEISS, prezente exclusiv pentru smartphone-urile Nokia, care recreează metoda prin care legendarele lentile ZEISS produc impact vizual ridicat și blur-ul specific. Având la bază punctele forte ale predecesorului său, Nokia 7.2 îmbină tehnologia PureDisplay și HDR mereu activ, autonomia de până la 48 de ore cu un design nordic atemporal, pentru a redefini așteptările utilizatorilor segmentului din care face parte.

Nokia 7.2 este disponibil în culorile Cyan Green și Charcoal.

[1] Actualizarea depinde în funcție de piață și operator

[2] Actualizarea depinde în funcție de piață și operator

București, 28 aprilie: HMD Global

Hits: 2

%d blogeri au apreciat: