10 motive pentru upgrade-ul la Windows 10 înaintea expirării perioadei de gratuitate

Cu zece zile înainte de expirarea ofertei de upgrade gratuit la , Microsoft România aduce în atenția utilizatorilor 10 dintre beneficiile pe care cea mai nouă versiune a sistemului de operare le aduce. Windows 10 mai poate fi instalat gratuit doar până pe data de 29 iulie 2016 de către utilizatorii posesori de licență validă de Windows 7, 8 sau 8.1.

HeroImage

10 motive pentru upgrade  la Windows 10:

  1. În momentul de față Windows 10 rulează deja pe 350 de milioane de dispozitive, fiind versiunea de Windows care oferă cea mai bună experiență de lucru și cel mai ridicat nivel de satisfacție în rândul utilizatorilor; aceştia acumulat până acum peste 135 de miliarde de ore de folosire, din care peste 19 miliarde de ore în jocuri.
  1. Doar până pe 29 iulie toți utilizatorii de Windows 7, 8 sau 8.1 cu o licență validă pot face rapid și ușor upgrade gratuit[i] la versiunea completă de Windows 10. Odată ce un dispozitiv este actualizat la Windows 10, Microsoft îl va menţine în permanenţă la zi din punct de vedere al noilor funcţionalităţi, dar şi din perspectiva ameninţărilor moderne de securitate. Utilizatorul va beneficia, în acest fel, de cea mai nouă versiune Windows pe toată durata de viață a dispozitivului.
  1. Utilizatorul devine titularul licenţei de Windows 10, iar acesta nu mai trebuie să păstreze codul de activare. Odată realizat upgrade-ul la Windows 10, licența primită are caracter perpetuu pe dispozitivul activat si este eliminată nevoia de a o păstra separat: folosind un cont Live ID (de pe Outlook.com, care vine împreună cu 5GB gratuiți în cloud-ul OneDrive.com), licența Windows 10 este asociată automat contului Live ID, pe sistemul de pe care este folosit și la orice reinstalare viitoare ea este aplicată automat, fără etape suplimentare.
  1. Sunt păstrate interfața familiară și programele deja instalate. Pe cea mai bună versiune de Windows realizată până acum de Microsoft se pot folosi fără nicio problemă programele deja instalate pe vechea versiune de Windows. Fie că sunt aplicații clasice (Win32) sau cele noi (Universal Windows Platform), Windows 10 este o platformă stabilă, care pune mai bine în valoare componentele hardware instalate pe dispozitiv. După upgrade, toate aplicațiile și setările sunt acolo, gata să fie folosite în continuare.

Totodată, încorporând feedback-ul strâns de la utilizatori, Windows 10 readuce într-o formă mai frumoasă și mai extinsă funcționalitatea clasică a meniului de START, folosit de utilizatori de la Windows XP încoace.

  1. Același hardware, viteză de lucru mai bună, securitate crescută. Pentru că Windows 10 este optimizat, oferă o viteză mai bună de lucru pe același hardware ce funcționa cu Windows 7 sau 8. Așa că toți cei care au un sistem ce rulează bine cu Windows 7 sau 8 vor fi bucuroși să vadă că Windows 10 va rula cel puțin la fel de bine. De exemplu, la pornirea Windows-ului, timpii de așteptare scad cu mai bine de 30%, iar pentru jocuri, DirectX12 poate aduce plusuri de viteză de până la 100% pe un hardware compatibil.

În plus, Windows 10 vine cu un sistem de securitate avansat datorită funcțiilor Windows Defender, Smart Screen și Windows Hello (opțiunea de autentificare biometrică disponibilă pe unele dintre dispozitive care au resursele hardware pentru recunoaştere facială 3D, scanare iris sau recunoaştere amprente), cu update-uri gratuite pentru Windows, Edge și celelalte aplicații din Windows.

  1. Navigare mai sigură cu Microsoft Edge. Doar pe Windows 10 este oferită posibilitatea de a folosi Microsoft Edge, noul browser din Windows 10, optimizat pentru autonomie și performanță, dar și pentru utilizarea împreună cu un touchscreen. Dispozitivele mobile – notebook-uri, tablete – pot să beneficieze de o autonomie cu aproape 10% (vezi rezultatele studiul Microsoft) mai mare decât în cazul folosirii altor motoare de cautare.

Utilizatorii de tablete vor putea să se folosească de stylus (PEN) direct în Edge, fiindu-le mai simplu să ia notițe și să salveze informațiile importante datorită tehnologiei Windows Ink de recunoaștere a interacțiunii cu un stylus.

  1. Optimizare atât pentru folosirea cu mouse-ul și tastatura cât și touch. Windows 10 este singurul sistem de operare a cărui interfață poate fi folosită la fel de ușor cu un touchscreen cât și cu mouse-ul. Windows 10 știe să detecteze automat când este folosit touch, afișând instant Tile-urile mai mari, cu care e mai simplu de interacționat prin atingere. Iar dacă se dorește interacțiunea cu mouse-ul și tastatura, fiecare fereastră are posibilitatea de a fi controlată (minimizată, maximizată sau închisă) prin intermediul mouse-ului sau a shortcut-urilor clasice din Windows, la fel de ușor.

În jurul nostru vedem tot mai multe dispozitive dotate cu touchscreen, tot mai multe soluții hibride tabletă/laptop, unde Windows 10 este cel mai bun sistem de operare, oferind simultan accesul atât la aplicații touch cât și la cele clasice, cu care utilizatorii sunt deja familiarizaţi.

  1. Action Center: agregatorul de informație și shortcut-uri pentru setări.

Action Center-ul din Windows 10 este o modalitate inovativă de a grupa unitar informațiile relevante pentru utilizator. Aici se vor regăsi email-uri, știri, prognoza meteo, alerte de calendar, interacțiuni cu sistemul de operare și aplicațiile instalate, o mare varietate de informații extra, prezentate simplu, gata de a fi folosite în funcție de nevoie.

Și puțin mai mult: din Action Center se obţine acces rapid, exact ca de pe telefon, la funcțiile de conectivitate ale sistemului – se poate activa și dezactiva instant conexiunea la rețea, modifica setările de luminozitate, se poate lega sistemul la display-uri externe, activa VPN-ul și multe altele.

  1. Opțiune excelentă pentru mediul enterprise. Din feedback-ul strâns de la milioanele de utilizatori din mediul enterprise, Microsoft a construit Windows 10 ca o soluție excelentă pentru mediul enterprise. Este gata pentru instalarea în rețelele companiilor, cu opțiunile de conectivitate, administrare centralizată și securitate active. Windows Information Protection va ajuta organizaţiile de toate dimensiunile să diferenţieze informaţiile personale de cele de business de pe acelaşi dispozitiv şi, în acest fel, să gestioneze conform politicilor de securitate.

Angajații pot folosi acum modalități avansate de autentificare multifactor (inclusiv biometrică) pentru ca datele pe care le folosesc să rămână sigure și să folosească doar acele aplicații care au fost verificate de departamentul IT. Conectivitatea în cloud, alături de funcțiile avansate de management și instalare simplifică administrarea sistemelor, reducând costurile de infrastructură.

  1. Acces gratuit la Windows Anniversary Update

Începând cu 2 august va fi disponibil Windows 10 Anniversary Update, reprezentând o continuare a investiției făcute de Microsoft în Windows 10 și a ciclului de îmbunătățiri pornit anul trecut, cele peste 350 de milioane de sisteme care au deja Windows 10 fiind deja pregătite pentru update.

Ca și Windows 10, Anniversary Update încorporează feedback-ul utilizatorilor înscriși în programul Windows Insider. Va aduce o rafinare a interfeței grafice, introducerea unor funcții suplimentare de securitate, elemente noi de interacțiune touch via Windows Ink, iar pentru gameri vine cu Xbox Play Anywhere (același joc va funcționa și pe Windows 10, și pe Xbox One) oferind posibilitatea de a juca de oriunde, cu acces unitar la setări și progresul jocului.

Asistentul digital Cortana[ii] este integrat direct în bara de activități din Windows 10, pregătită să ajute ori de câte ori este nevoie. De la sugestii de căutare, la știri personalizate, la managementul întâlnirilor sau programarea vacanțelor, a zborurilor sau crearea de rute, Cortana e la îndemână, oferind informații personalizate, devenind pe zi ce trece mai eficientă. Cu Anniversary Update, Cortana face un pas înainte, fiind disponibilă direct în lock screen, chiar și fără ca sistemul să fie deblocat. De exemplu, Cortana poate să redea muzica, să adauge întâlniri în Calendar sau să răspundă la întrebări simple fără să mai fie nevoie de deblocarea sistemului. Și în plus, prin Cortana se pot sincroniza notificările pe toate dispozitivele unde aceasta este activată (inclusiv smartphone-uri Windows 10 Mobile și Android), inclusiv alerte legate de nivelul bateriei, apeluri ratate, mesaje text necitite sau chiar indicații de orientare.

Trecerea la Windows 10 de pe un sistem eligibil Windows 7, 8 sau 8.1 este un proces simplu, utilizatorul trebuind să activeze oferta ”Get Windows 10” din fereastra dedicată.

Actuala ofertă de upgrade gratuit la Windows 10 va expira pe 29 iulie 2016. După această dată, toți utilizatorii de Windows 7, 8 sau 8.1 care vor dori upgrade-ul la Windows 10 (și nu l-au făcut încă) vor trebui să plătească pentru obținerea unei licențe de Windows 10.

Despre Microsoft

Fondată în 1975, compania Microsoft (NASDAQ “MSFT”) este liderul mondial în software, servicii și soluții ce ajută oamenii și companiile să își atingă pe deplin potențialul.

„Inspirația noastră la Microsoft este să fim liderul în tehnologie și partenerul de încredere pentru viitorul României”

[i] Oferta pentru upgrade la Windows 10 este valabilă pentru dispozitive cu o licenţă validă de Windows 7 și Windows 8.1 , inclusiv pe dispozitive deţinute de utilizatori. Se aplică unele cerințe hardware / software și disponibilitatea poate varia în funcție de dispozitiv și de piață. Disponibilitatea Windows 10 upgrade pentru dispozitivele ce folosesc Windows Phone 8.1 poate varia în funcție de OEM sau operatorul de telefonie mobilă. Caracteristicile variază în funcție de dispozitiv. Dispozitivele trebuie să fie conectate la internet și aibă Windows Update activat. Actualizare necesară şi pentru Windows 7 SP1 și Windows 8.1 . Anumite ediții sunt excluse: Windows 7 Enterprise, Windows 8 / 8.1 Enterprise și Windows RT / RT 8.1. Clienţii Active Software Assurance, prin avantajele licențierii date de volum au posibilitatea de a face upgrade la Windows 10 enterprise în afara acestei oferte. Pentru a verifica compatibilitatea și alte informații importante de instalare, vizitați site-ul producătorului dispozitivului și pagina Windows 10, secţiunea specificații (https://www.microsoft.com/ro-ro/windows/windows-10-specifications).

Microsoft – Bucureşti, 19 iulie 2016

Visits: 0

Lasă un răspuns