Convertibilul 2 in 1 Acer Spin 1 versiunea SP111-34N la review

Departe de a fi cel mai performant convertibil 2 in 1, din gama Acer sub Windows 10, cu siguranta este cel mai aratos si intrebuintabil. Atunci cand iti vei cumpara un device ce se doreste util in activitati office sau multimedia si mai putin de gaming. Cand te afli in afara biroului si nici un smartphone mai puternic nu te-ar putea ajuta atat de bine. Desigur sintagma de a alege dintre un notebook mai puternic si o tableta va fi intotdeauna transata cu usurinta, prin rotirea unui display IPS FHD de 11,6 ” rezolutie 1920 x 1080 pixeli, glossy cu sistem Acer Color Intelligence ™, culori clare, vibrante si pline de viata si ofera unghiuri largi de vizualizare de pana la 178 de grade. Te vei bucura de asemenea si de camera web dar si de microfonul ce iti vor oferi o binevenita comunicare in online. Functia de atingere cu 10 puncte sau stylusul Acer Activeva vor permite sa navigati cu usurinta prin meniuri si sa interactionati cu jocurile doar atat cat sa va familiarizati. Ceea ce nu presupune si competitie, ci doar antrenamente, pentru ca resursele hardware nu sunt chiar cele mai puternice. Unul dintre atuurile zilelor acestea este si pretul de aproximativ 1450 RON extrem de convenabil pentru bugetele avute de obicei la dispozitie.

DSC_0400

Acer Spin 1 este un convertibil extrem de “purtabil” si care pe mine m-a ajutat extrem de bine sa scriu review-uri pe blog si sa editez fotografii. Pentru ca desigur, nu totdeauna ma pot alinia la monitorul unui desktop, iar ideile te surprind, in cele mai putin asteptate locuri cu putinta. De exemplu, chiar de la mine din pat, pentru ca imi si place sa dorm cu mobilitatea la cap. Iar dorinta de exprimare a acestora este foarte mare si superflua si poate proveni chiar din timpul somnului. La dimensiunile acestuia constructive 29 x 20 x 1.4 cm  il poti lua cu usurinta in rucsac fara sa atarne cele doar 1.25 kg prea tare in ecuatia celor purtate cu tine in perioada activa a zilei. Are o tastatura destul de buna si, in cele mai multe situatii, hardware-ul pentru a face fata cererilor de zi cu zi fara probleme.

Ceea ce cu siguranta te va bucura la acest convertibil va fi designul deosebit ajutat de cele doua balamale puternice care nu iti vor crea emotii atunci cand vei balansa intre diferitele moduri de utilizare a convertibilului. Toate pozitiile de rotire pana la 360 sunt sigure si stabile, iar fiabilitatea nu poate fi pusa la indoiala, atat timp cat si utilizatorul va fi grijuliu si nu va recurge la violente sau socuri neprevazute, vor ocoli carcasa metalica din aluminiu subtire si lucioasa, frumos sablata pe partea superioara, dar in acelasi timp cu un grip foarte bun.

Pe partea stanga este dotat cu urmatoarele: o mufa intrare c.c. ce se conecteaza la un adaptor de c.a., indicatorul de baterie ce indica starea bateriei computerului (incarcare: lumina este portocalie atunci cand acumulatorul se incarca, Complet incarcat: lumina este albastra in modul c.a.; portul HDMI accepta conexiuni video digitale de inalta definitie; portul USB conecteaza dispozitivele USB; fanta pentru card microSD; gratarul pe unde se executa iesirea “Left” a difuzorului audio Stereo.

Pe partea dreapta observam grila difuzorului ce asigura iesirea “Right” audio Stereo; tasta de control volum + / – ce regleaza volumul sistemului; butonul Power on / off ce porneste si opreste computerul; indicatorul de alimentare cu energie (nivelul de alimentare al computerului); mufa pentru casti/difuzoare ce conecteaza  dispozitivele audio externe (de ex. difuzoare, casti) sau la un set de casti cu microfon; portul USB3 ce pot conecta si dispozitivele USB2. Cum se utilizeaza toate acestea puteti descoperi in manualul de utilizare disponibil pe pagina web Acer aici.

Spin 1 nu este asa de generos la specificatii insa ai posibilitatea de a alege ceea ce iti convine intre intre procesoarele Intel Celeron si Pentium memoria de doar 4 GB si singurele optiuni de stocare: 32, 64 și 128 GB de spatiu de stocare EMMC. La mine a sosit varianta: LPDDR 4 – 2 GB, si 64 GB EMMC in combinatie cu CPU Quadcore Pentium Silver N5000 la 1,1 GHz. Aduce, cu siguranta, castiguri notabile in ceea ce priveste performanta, cu rate ale ceasului de pana la 2,7 GHz. Adica cea mai medie si nu pot spune ca am fost mai putin multumit iar configuratia nu a gafait deloc sub aplicatiile uzuale de sub Windows 10. Configuratia apare mai evident pusa in lumina de aplicatia CPUZ.

Spin 1 mi-a depasit asteptarile cu o tastatura bine venita cu o flexibilitate a tastelor, intalnita adesea pe sisteme mult mai costisitoare.

Tastele au o deplasare verticala solida adica o cursa de 1,4 milimetri, ceea ce este destul de adanca pentru un sistem de buget (1,5 pana la 2mm este tipic pe un laptop de dimensiuni mari) si necesits o forts de 67 de grame pentru a le actiona. Folosind tastatura,  se poate obtine o rata de 101 cuvinte pe minut, cu o rată de eroare de 3,5% la testul 10fastfingers.com. Cu toate acestea tastatura nu beneficiaza de retroiluminare care totusi ar fi fost utila in anumite situatii.

Touchpad-ul fara buton, de 4,1 x 2,3 inci, a oferit o navigare precisa. De asemenea, a raspuns rapid la gesturi multitouch, cum ar fi glisarea cu zoom si glisarea cu trei degete.

Si apoi testele obisnuite de benchmark: CPUZ, Aida64, HWiNFO64 dar si speedtest pentru performantele conexiunii Wifi, sustin cele afirmate anterior despre configuratie, mai jos in galeria capturilor de mai jos.

Cat despre conectivitate puteti conecta hard disk-uri externe sau mouse-ul, fara probleme, iar HDMI va permite sa atasati un monitor sau sa conectati cu usurinta Spin 1 intr-un televizor.

Cititorul de carduri de memorie încorporat apartine celor mai lenti reprezentanti de acest gen. Atunci cand copiati blocuri mari de date, acesta atinge o rata de transfer de 37,4 MB / s, iar atunci cand transfera 250 de fisiere imagine JPG (aproximativ 5 MB fiecare) functioneaza la o viteza de 24,6 MB / s.

Modulul WLAN incorporat utilizeaza un chip WLAN de la Intel (Wireless-AC 9560), care nu accepta numai standardele WLAN 802.11a / b / g / n, ci si standardul ac mai rapid. Vitezele de transfer pe care le-am testat în conditii optime (nu exista alte dispozitive WLAN in imediata vecinatate, distanta dintre notebook si PC-ul serverului) se dovedeste a fi buna. In plus, este acceptat si standardul Bluetooth-5 care ofera o gama mai mare si viteze de transfer mai mari.

Swift 1 are un procesor quad-core Pentium Silver N5000. Acesta este un reprezentant al platformei Intel Gemini Lake. Procesorul ruleaza la o viteza de baza 1.1 GHz, care poate fi crescuta prin Turbo pana la 2.6 GHz (patru nuclee) sau 2.7 GHz (single core). Un TDP scazut de 6 W face posibila racirea pasiva a SoC. Pentium ruleaza testele CPU cu o tensiune de la 2.3 la 2.6 GHz (pas unic) și 2 GHz (pas multiplu) in retea, precum si functionarea bateriei la un standby de aproximativ 10 ore in consum mediu de resurse. Iesirea grafica este gestionata de nucleul grafic integrat UHD Graphics 605, care suporta Direct 12 si ruleaza la viteze de pana la 750 MHz. Rezultatele din benchmark-urile se situeaza la nivelul asteptat.

Pentru cei interesati de punctaje si clasamente atasez si capturile realizate in urma testelor cu Nova bench si Geekbench 3.

Datorita racirii pasive a SoC, notebook-ul ruleaza silentios. De asemenea, nu disipa caldura. SSD-ul asigură un sistem care rulează rapid. Un schimb de SSD ar trebui sa fie posibil, dar pentru a face acest lucru, va trebui să deschideti capacul. Display-ul Full HD IPS mat este foarte placut cu un contrast foarte bun si unghiuri de vizualizare stabile. Cu toate acestea, luminozitatea maxima ar fi putut fi mai ridicata.

Visits: 0