Xiaomi și Organizația Umanitară CONCORDIA: sesiuni interactive de educație pentru dezvoltarea aptitudinilor digitale ale copiilor din mediile defavorizate
- 120 de copii cu vârste între 6 și 15 ani din familii vulnerabile au beneficiat de activități educaționale, sprijin social și sesiuni interactive pentru dezvoltarea aptitudinilor digitale
- Echipamente Xiaomi – tablete și smartphone-uri – au fost donate centrelor de zi beneficiare, din Dâmbovița și PloieșțiXiaomi România, în parteneriat cu Organizația Umanitară CONCORDIA, finalizează o serie de sesiuni interactive de educație pentru dezvoltarea aptitudinilor digitale ale copiilor din mediile defavorizate, derulate în centrele de zi selectate din Dâmbovița și Ploiești.
- Xiaomi România, în parteneriat cu Organizația Umanitară CONCORDIA, finalizează o serie de sesiuni interactive de educație pentru dezvoltarea aptitudinilor digitale ale copiilor din mediile defavorizate, derulate în centrele de zi selectate din Dâmbovița și Ploiești.
Proiectul „Sprijin educațional formal și nonformal pentru copiii aflați în dificultate/ condiții vulnerabile” are ca scop prevenirea abandonului familial și școlar și pregătirea copiilor cu bagajul și abilitățile digitale computaționale. Inițiativa se desfășoară pe o perioadă de 12 luni, în centrele de zi pentru copii și familii ale Organizației Umanitare CONCORDIA din Odobești, Dâmbovița, și Ploiești, Prahova.
120 de copii din familii vulnerabile, cu vârste între 6 și 15 ani, din ciclul primar și gimnazial, au parcurs sesiuni interactive de educație pe temele:
- Concepte de navigare pe internet în siguranță
- Crearea de conturi și parole sigure pentru platformele folosite
- Familiarizarea cu medii de creare de spații 3D
- Animarea de obiecte și personaje 3D
- Programarea de obiecte și personaje
- Concepte generale de utilizare a mijloacelor tehnice primite, sustenabil și în siguranță
- Pericole online și mod de prevenție și apărare împotriva lor
Aceste sesiuni educaționale oferă acces la tehnologii de ultimă oră concepute pentru a dezvolta abilități de calcul, gândire creativă, rezolvare de probleme și învățare adaptivă în rândul elevilor, echipându-i cu abilitățile necesare pentru un mediu de învățare gata pentru viitor.
Pe durata proiectului, Xiaomi furnizează echipamentele IT&C necesare studiului, inclusiv tablete și smartphone-uri Redmi de ultimă generație.
Aliniat cu misiunea sa de a permite tuturor să se bucure de o viață mai bună prin intermediul tehnologiei inovatoare, compania implică în mod proactiv utilizatorii, comunitățile, guvernele și institutele de cercetare pentru a utiliza tehnologia în sprijinuleducației și acțiunilor de voluntariat, ca o modalitate de a da înapoi societății.
Progresul societății depinde în mod fundamental de educație și de transformarea tehnologică. Ca inovator bazat pe tehnologie, Xiaomi își menține angajamentul de a-și folosi cunoștințele și resursele pentru a sprijini creșterea talentelor din generațiile următoare.
Potrivit Eurostat, în România, 4 din 10 copii trăiesc în sărăcie și excluziune socială. Mulți dintre aceștia nu participă la activități extrașcolare. În ciuda faptului că educația publică gratuită este garantată prin lege, părinții se confruntă adesea cu cheltuieli legate de școlarizare, cum ar fi îmbrăcămintea, materialele școlare, manualele și produsele IT&C pentru accesul online la educație.
Conform statisticilor UE, 41,5% dintre copiii din România sunt în pericol de sărăcie și excluziune socială, depășind semnificativ media UE de 24,2%. Sărăcia are un impact profund asupra dezvoltării pozitive a fiecărui copil, afectând accesul și participarea la educație, capacitatea de angajare și dezvoltarea generală a societății.
Views: 24