vivo V21 5G cu design Masterclass si caracteristici tehnice atractive pentru un midrange
Continui obiceiul interesant de a testa o linie noua si atractiva de terminale vivo care surprind in mod placut. Si acest lucru l-am realizat odata cu lansarea sa la care am participat online.
Asa cum v-am informat in grupul GADGETARUL ROMAN despre evenimentul petrecut si inregistrat de mine pe contul YouTube.
Am fost curios si am aflat prin ce se remarca acest model de terminal de la vivo V21 5G, pe care l-am utilizat zilnic si pentru care am avut suficiente date pentru a-mi face o idee cat mai apropiata, pentru un utilizator normal, de fiecare zi.
In primul rand exemplarul utilizat de mine si-a prezervat foarte bine conditiile de utilizare indiferent si poate si de cat de mult l-am exploatat, fara a avea transformari evidente pe carcasa sau interfata UI, ci din contra s-a imbunatatit odata cu upgrade-urile de versiune software / firmware, pe care le-am primit destul de rapid de la cei de la vivo. Practic atat timp cat l-am avut in mana, m-am adaptat firesc cu un asemenea design, care pentru utilizatori devine extrem de placut si imbucurator de avut in buzunar, sau atunci cand il utilizam in diferite ipostaze, cum ar fi comunicarea prin voce, surfingul, retelele de socializare, gamingul, sau fotografierea / filmarea de ocazie.
Dupa succesul obtinut in multe zone din lume, Seria V vine pe piata din Europa si se remarca prin camera frontala de 44 MP, f/2.0, (wide), AF, Optical Image Stabilisation – OIS, Electronic Image Stabilization – EIS, Dual-LED flash, HDR, Portret Nocturn IA, focalizare automata si un sistem inteligent de iluminare frontala, ofera o combinatie de hardware si software ce ajuta utilizatorii sa realizeze selfie-uri mai clare si filmari de calitate deosebita, in regim 4K@30fps, 1080p@30fps. Folosind algoritmi inteligenti care ajuta la realizarea de fotografii excelente in medii variate si oferind o configuratie cu trei camere pe spate:
- 64 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.72″, 0.8µm, PDAF, OIS
- 8 MP, f/2.2, 120˚, 16mm (ultrawide), 1/4.0″, 1.12µm
- 2 MP, f/2.4, (macro)
- video: 4K@30fps (no OIS), 1080p@30/60fps
Designul de pe spate face ca acest terminal sa para mult mai scump decat este in realitate, Fabricat dintr-o sticla mata stralucitoare, isi schimba culoarea pe masura ce prinde lumina, este intr-adevar un terminal foarte aratos.
Pe spate, modulul patrat al camerei iese usor in afara, dar nu suficient pentru a deveni enervant atunci cand il folositi culcat pe o masa. Intoarceti terminalul si ecranul este intrerupt doar de o crestatura a camerei in forma de lacrima si nu este la fel de discret ca obiectivul perforat de pe alte terminale. Desigur, ramele sunt putin mai groase decat ati obtine de la un dispozitiv de ultima generatie, care elimina senzatia.
Nu numai ca vivo V21 5G arata grozav, dar se simte si placut, datorita constructiei subtiri si usoare. Masoara 16 x 7,4 x 0,7 cm si cantareste 176 g. Chiar si cei cu maini mai mici vor ajunge sa il foloseasca intr-o singura mana. Pentru a debloca afisajul, aveti posibilitatea de a alege intre parola, recunoastere faciala sau senzorul de amprenta din afisaj care a functionat rapid de fiecare data. In plus are butoane de balans subtiri de volum si un buton de pornire/blocare si nu sunt atat de proeminente la vedere, dar sunt usor de localizat prin atingere.
Dispunand de un ecran AMOLED FHD+ de 6,44 inci cu o rezolutie de 2404 x 1080p, vivo V21 5G are un ecran clar, luminos si clar, cu culori vibrante si echilibrate. Va fi cu siguranta suficient de bun pentru majoritatea oamenilor si se va potrivi chiar si celor carora le place sa urmareasca videoclipuri datorita suportului HDR10+.
Veti obtine o rata de reimprospatare de 90 Hz aici, ceea ce inseamna ca se simte foarte usor si rapid de utilizat pentru aproape orice sarcina. Pentru a economisi durata de viata a bateriei, rata de reimprospatare este implicita la 60 Hz si se va ajusta automat in functie de ceea ce utilizati terminalul la un moment dat. Daca nu va faceti griji de autonomie, atunci puteti alege sa setati sa ramana la 90 Hz tot timpul.
De asemenea, are o functie Smart Switch care ofera rate de reimprospatare adaptive in functie de continutul afisat.
Pe langa protectia impotriva luminii albastre, veti descoperi ca V21 5G nu are multe caracteristici de afisare uimitoare vazute pe terminalele de ultima generatie. Panoul AMOLED asigura in continuare ca videoclipurile si imaginile sunt clare si vibrante. Dar, luminozitatea ridicata sau maxima elimina echilibrul de alb al afisajului, mai mult decat alte telefoane de gama medie sau high-end.
Unele aspecte ale telefonului au ramas aceleasi ca la modele anterioare. Are un senzor de amprenta in ecran.. De asemenea, nu are inca NFC, nici incarcare wireless, desi tehnologia de incarcare rapida de 33W este inca disponibila. La fel ca V19, si la V21 5G lipseste rezistenta la apa cu rating IP. De asemenea, devenirea mai subtire a eliminat inca o caracteristica pe care o avea V19 si acesta este portul audio de 3,5 mm la care din fericire regasim chiar in cutie un adaptor la USB. De asemenea, are sloturi hibride dual-SIM (nano SIM + nano SIM sau card microSD).
In schimb la unboxing am observat ca vivo nu se zgarceste la continut si nu cauta sa aduca profit suplimentar din accesoriile vandute pe langa produs. Le are chiar pe toate cele necesare in cutie pentru utilizare imediata scutind drumurile / banii si timpul pierdut pentru achizitii.
Sub capota, vivo V21 5G este alimentat de un MediaTek MT6853 Dimensity 800U 5G (7 nm), Octa-core (2×2.4 GHz Cortex-A76 & 6×2.0 GHz Cortex-A55), GPU Mali-G57 MC3, cu 8 GB RAM, UFS 2.2 si 128 GB spatiu de stocare. Acestea sunt de specificatii medii, asa ca va puteti astepta doar la performante medii. Majoritatea oamenilor nu vor avea probleme in indeplinirea sarcinilor zilnice, cum ar fi navigarea pe web sau derularea pe Twitter, dar nu va fi atat de bun pentru jocurile mobile grele, de exemplu. Am facut de aceea ce fac de obicei si anume testele sintetice: Aida64, CPUZ, 3DMark, PCMark, GeekBench si Antutu pentru a putea avea ceva in spate la cele afirmate si practic nici acestea nu spun atlceva. AnTuTu este un benchmark all-in-one care testeaza CPU, GPU, memoria si stocarea. Benchmark-ul CPU evaluează atat performanța intregului cat si cea in virgula mobila, iar testele GPU evalueaza performanta 2D si 3D, testul de memorie masoara latimea de banda si latenta memoriei disponibile, iar testele de stocare evalueaza vitezele de citire si scriere ale memoriei flash a unui dispozitiv.
V21 are animatie fluida si raspuns la atingere in lumea reala, dar timpii de incarcare sunt considerabil mai lungi – intre atingeri, cand pornesc aplicatiile, intra in noi submeniuri in aplicatii si multe altele. Este posibil ca fiecare actiune de incarcare sa nu dureze mult timp singura, dar se aduna daca incercati sa finalizati o serie de actiuni (de exemplu, cautarea, descarcarea si instalarea unei aplicatii sau trecerea intre aplicatii pentru a face mai multe sarcini). Animatiile telefonului incep, de asemenea, sa incetineasca atunci cand rulati un proces de fundal cu prioritate ridicata, cum ar fi descarcarea de fisiere/emisiuni/aplicatii pe masura ce va amestecati prin dispozitiv. Ne infioram sa ne gândim cum va reactiona telefonul atunci cand este insarcinat sa ruleze o aplicatie de fundal atat de necesara, cum ar fi TraceTogether, care tinde sa distrugă resursele si durata de viata a bateriei.
Ruland pe Funtouch OS 11.1 bazat pe Android 11, anterior testand si upgrade-ul la Funtouch OS 12 bazat pe Android 12, puteti accesa Magazinul Google Play din Vivo V21 5G, ceea ce inseamna ca veti avea mii si mii de aplicatii la indemana. Sistemul de operare Vivo nu se indeparteaza prea mult de Android-ul stoc, desi primesti si aplicatii inutile preinstalate atunci cand il pornesti pentru prima data, asa ca ar putea dura ceva timp sa le parcurgi si sa le stergi pe toate pe care le folosesti sau poate faci ca si mine un recovery de pe alte terminale Android pe care le-ai avut anterior.
Sistemul de camera principala este format dintr-o camera de 64 MP, un obiectiv cu unghi larg de 8 MP si o camera super macro de 2 MP. Veti primi si o camera frontala OIS de 44 MP.
Nu te poti astepta sa fii uimit de camera AI de pe vivo V21 5G. Desi face fotografii clare, acestea ar putea parea putin plictisitoare uneori si nu te apropii de nivelul de detaliu precum la un kit mai scump cum ar fi cel cu lentilele de la Zeiss. De asemenea, se lupta sa echilibreze zonele contrastante ale fotografiei, mai ales intr-o zi mai trista. Puteti vedea mai jos cateva exemple de fotografii realizate pe vivo V21 5G.
In ciuda camerei din spate decente, exista un tip de fotografie la care vivo V21 5G a excelat si anume selfie-urile. Senzorul urias de 44 MP de pe camera frontala se afla intre doua blituri LED, astfel incat obtineti o multime de detalii, culori stralucitoare si un rezultat final magulitor atunci cand fotografiati. Este una dintre cele mai bune camere frontale pe care le puteti obține la un telefon atat de ieftin. Deci, desi camera din spate nu este uimitoare, calitatea selfie snapper-ului aproape compenseaza asta.
vivo V21 5G se descurca bine pentru publicul vizat – oameni mai tineri care sunt sau doresc sa fie urmatoarea personalitate remarcabila a retelelor sociale. V21 5G ofera suport pentru OIS pentru camera frontala si rețea 5G, ceea ce are sens complet daca doresc sa-si accelereze regimul zilnic, care implica sa faca fotografii si sa le incarce cat mai curand posibil pe platformele de social media precum TikTok si Instagram. De asemenea, videoclipurile din retelele sociale depasesc cu greu 60 FPS, asa ca un afișaj cu o rata de reimprospatare de 90 Hz este exagerat pentru nevoile lor.
Deoarece are o baterie de 4.000 mAh, acest terminal va va tine cu siguranta toata ziua, fara a fi nevoie sa fie conectat. Cand am rulat un videoclip cu luminozitate maxima timp de doua ore, nivelul bateriei a scazut cu 18%. Emisiuni TV non-stop timp de peste 11 ore inainte de a se epuiza, nu este cel mai bun pe care il vei gasi, dar este suficient de bun. A durat putin peste doua ore pentru a-l incarca din nou la 100%, cu sistemul Fast charging 33W, 63% in 30 min.
.
Views: 0
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.