Visual Fan a finalizat centrala fotovoltaică construită pentru Saint-Gobain Rigips Turda
- Proiectul a fost construit și conectat în termen de 8 săptămâni de la ordinul de începere al lucrărilor, acest lucru demonstrând eficiența și capacitatea echipei Visual Fan de a livra soluții la cheie într-un timp scurt.
- Prin acest proiect se va asigura o parte din consumul de energie electrică a Liniei de fabricație nr. 1, Fabrica de plăci de gips-carton Saint-Gobain Rigips Turda și se vor reduce emisiile de CO2 eliberat în atmosferă cu 238 tone anual.
Divizia Allview Solar Energy a companiei Visual Fan SA, anunță finalizarea unui nou proiect Full EPC prin conectarea centralei fotovoltaice cu o capacitate de 1 MWp, pentru linia de fabricație nr. 1, Fabrica de plăci de gips-carton Saint-Gobain Rigips Turda. Centrala a fost construită și conectată în termen de 8 săptămâni de la ordinul de începere a lucrărilor, subliniind eficiența și profesionalismul echipei Visual Fan.
Proiectul, de tip Full EPC, a presupus prestarea tuturor serviciilor de inginerie, proiectare, achiziție, montaj și punere în funcțiune. Instalarea s-a realizat pe acoperișurile clădirilor fabricii de plăci de gips-carton Saint-Gobain Rigips din Turda, pe o suprafață totală de aproape 7.000 mp. Soluția propusă de divizia Allview Solar Energy a constat înmontarea a 1.725 de panouri fotovoltaice Tier 1, marca Jinko Tiger Neo, cu celule type-N, folosindu-se sisteme de prindere pentru acoperișurile din tablă, care oferă stabilitate și rezistență în fața diferitelor condiții meteorologice și invertoare Growatt (furnizor mondial de top).
Proiectul este finanțat prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) și programul intern al Saint-Gobain – „Fondul de Carbon”, iar toată energia electrică generată de sistem va fi folosită pentru autoconsum, contribuind la reducerea amprentei de carbon a fabricii și la promovarea sustenabilității energetice. Acest proiect reprezintă un pas important în direcția adoptării energiilor regenerabile și a consolidării angajamentului față de mediu.
Producția anuală de energie electrică estimată este de 1201 MWh, iar producția brută de energie primară din surse regenerabile este de 0,103 mii Tep / an, pentru Fabrica de plăci de gips-carton Saint-Gobain Rigips Turda.
„Acest nou proiect se aliniază perfect cu viziunea companiei Visual Fan de a furniza soluții pentru creșterea calității vieții în ansamblu și a grijii pentru generațiile viitoare, contribuind la transformarea spațiilor industriale și rezidențiale în medii sustenabile și eficiente din punct de vedere energetic. Instalația fotovoltaică implementată pentru fabrica Saint-Gobain din Turda are un impact pozitiv asupra mediului, reducând amprenta de carbon și contribuind la scăderea costurilor cu energia electrică. Totodată, oferă flexibilitate, predictibilitate și îmbunătățirea performanței energetice. Suntem mândri să jucăm un rol esențial în tranziția României către utilizarea energiei regenerabile, consolidându-ne angajamentul cu fiecare nou contract semnat.”, a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan S.A.
„Suntem încântați de colaborarea pe care am avut-o cu Visual Fan în vederea realizării acestui proiect ambițios. Odată cu această investiție, fabrica Saint-Gobain Rigips din Turda face un pas important pentru atingerea obiectivului „zero emisii nete de carbon până în 2050”. Implementarea acestei soluții vine să completeze eforturile noastre de scădere a amprentei asupra mediului prin eficientizarea permanentă a proceselor de producție pentru reducerea emisiilor de carbon și a consumului de energie pentru a face lumea un loc mai sustenabil în care să locuim, în linie cu scopul nostru – Making the World a Better Home.”, a declarat Marius Rus, Director Operațiuni Industriale Rigips & Weber, Saint-Gobain Construction Products Romania SRL.
Divizia Allview Solar Energy oferă soluții complete și personalizate pentru construirea oricărui tip de centrală fotovoltaică. Compania Visual Fan a instalat peste 500 de sisteme fotovoltaice, dispune de stocuri permanente de panouri solare (peste 7MW) și invertoare (peste 600 de bucăți) și folosește echipamente de la furnizori de renume mondial precum Trina, Longi, Jinko, Fronius, Huawei, Growatt, K2 Germania, ABB, Eaton, Schrak, Schneider, ZeroFire și alții, pentru a răspunde oricăror cerințe și pentru a oferi soluții de top în domeniul energiei solare.
Listată în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, la 26 iulie 2021, Visual Fan SA urmăreşte să folosească instrumentele pieţei de capital pentru finanţarea strategiei de dezvoltare, atât pe plan intern, cât şi internaţional, având în prezent, o capitalizare bursieră de aproape 100 milioane de lei.
Views: 8