Vegeta dă gust acestei veri
Pe căldurile acestea, greu de crezut că au cine știe ce succes mâncărurile grase, grele, tocăturile și prăjelile. Până și cei mai mari iubitori de ceafă și coaste de porc, mai degrabă ar mânca o salată sau o tocăniță din legume. Legume pe care – din fericire – în această perioadă le avem din belșug. Dar cum și de salate până la urmă tot te saturi, o variantă de mâncare ușoară și în același timp sățioasă și nutritivă, bogată în vitamine, este tocănița din legume. Într-o varietate de metode de preparare. Cu carne de pui, găină sau curcan ori fără niciun fel de carne.
Îți propunem o rețetă care adună laolaltă cam toate legumele verii. Nu este o rețetă standard, cu ingrediente în cantități prestabilite. Este o rețetă la care folosești legumele care îți plac, pentru că mâncarea trebuie să fie bucurie, nu-i așa?
Începi prin a toca mărunt două cepe pe care le pui la călit împreună cu 1-2 morcovi dați pe răzătoarea mare, o felie de țelină, de asemenea, rasă, o jumătate de ardei gras verde și o jumătate de ardei capia tăiat cubulețe. Călești la foc mic, sub capac, până când toate legumele se înmoaie. Adaugi apoi o mână de fasole verde sau galbenă și o jumătate de vânătă tăiată cubulețe. Pui apă cât să le acopere și continui fierberea, tot sub capac. Verifici din când în când dacă fasolea și vânăta sunt fierte și mai completezi cu apă dacă a scăzut.
Când legumele sunt fierte, adaugi un dovlecel tăiat cuburi (nu e nevoie să îl cureți de coajă, dar trebuie să îl speli foarte bine) și 2-3 cartofi tăiați sferturi. Lasă să fiarbă molcom și completează cu apă dacă este nevoie, dar fără ca nivelul acesteia să depășească amestecul de legume. Cât timp fierb, separat, opărește 3-4 roșii bine coapte, curăță-le de coajă și toacă-le foarte mărunt, apoi fierbe-le în câteva clocote.
Când amestecul de legume este fiert bine, adaugă sucul de roșii și una-două lingurițe de Vegeta Original, în funcție de cât de intens și de bogat vrei să fie gustul. Potrivește gustul de sare, dacă mai este nevoie. Opțional, mai poți pune câțiva căței de usturoi tăiați mărunt. Mai lasă să fiarbă circa zece minute și oprește focul. În funcție de preferințe adaugă mărar sau pătrunjel tocat mărunt.
Dacă vrei să prepari această tocăniță cu carne, optează pentru piept de pui sau pulpe de pui dezosate. În acest caz carnea o prăjești separat și o adaugi în tocăniță după ce ai pus sosul de roșii. Dacă, însă, nu vrei să pui carne dar vrei să aibă gustul ei, înlocuiește Vegeta Original cu Vegeta Gust de Găină.
Garantat că va fi la fel de savuros. Tocănița de vară din legume poate fi consumată și rece, chiar dacă este cu carne.
Views: 0
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.