Terminalul Samsung Galaxy S20 FE 5G – review

Cat despre incertitudinile informatiilor pe care terminalele ni le aduc in viata noastra nu sunt subiectul acestui articol.

Am ajuns sa fim impresionati de „binefacerile” algoritmilor, AI, care ne aduc tocmai acea stare in care suntem protejati in pantecele mamelor noastre, ignorand realitatea, care de cele mai multe ori este dureroasa.

Nu suntem niciodata pregatiti de viata reala si mai mereu ne refugiem in acele impresii frumoase de culori si sunete ce ne ajuta sa trecem peste ce este mai greu. In ziua de astazi terminalele au creat dependenta si ne-au adus in situatia de a ne dori ceea ce in subsidiar ne este transmis. Mult mai multa culoare, mult mai mult dinamism, dar cu pretul unei mult mai sesizabile manipulari. Devenim din ce in ce mai sensibili si nu mai acceptam trecutul, care ar putea fi cheia problemelor noastre si rezolvarea finala. Si am ramas de asemenea bucuros sa particip la o campanie de testare terminale, Orange Smartphone Tester de data aceasta pe blogul personal, si anume Samsung Galaxy S20 FE 5G care este acum protagonistul unor teste de utilizare.

Samsung Galaxy S20 FE este destinat persoanelor care doresc performante de top la un pret rezonabil. S20 FE ofera cel mai bun din punct de vedere al puterii de procesare, dar vine la un pret pana la aproape de jumate decat terminalele emblematice. Ofera cea mai mare parte a experientei la un pret mediu. Este smartphone-ul pentru oameni inteligenti, intr-un echilibru bun.

De ce aceasta introducere? Pentru ca Samsung Galaxy S20 FE 5G este acel terminal care iese din cotidian si impresioneaza prin algoritmii AI. Nu este un terminal pe care ne asteptam sa il primim din proiectele lor tehnologice, si evadeaza din cele obisnuite. Este tocmai acea „pata de culoare” din ocean, care ne face sa parasim traditia unei linii de fabricatie si sa ne gandim la lucruri frumoase pe care nu le-am mai experimentat pana acum. Si nu trebuie sa ne uitam numai la specificatii, adica acolo unde un procesor foarte bun si actual cum este Snapdragon 865, aduce.

L-am primit la mine in sufletul tomnatic si i-am facut si un review video asa ca pentru toamna pe care o traim,

AI de generatia a 5-a alimenteaza dispozitivele premium de generatie urmatoare, cu functii avansate – de la fotografia de viteza Gigapixel la functii de jocuri la nivel de desktop, pana la o conectivitate uluitoare multi-gigabit 5G.

Cel mai important motor Qualcomm® Intelligence Artificial (AI) de generatia a cincea conduce experiente pe dispozitiv care sunt mai intuitive, mai inteligente si mai receptive incluzand asistenti vocali inteligenti cu constientizare contextuala. Pentru fotografii ISP Qualcomm Spectra ™ 480 capteaza videoclipuri de calitate profesionala la viteze Gigapixel in timp ce face simultan fotografii stralucitoare de 64MP. De aceea primul meu clip editabil direct de pe display sub Adobe Premiere Rush l-am realizat cu prima prioritate in limitele de pe YouTube. A fost mai rapid si decat de pe PC-ul pe care il am acasa desi dupa resurse nu s-ar fi zis. In testul de editare video Adobe Premiere Rush, Galaxy S20 FE a durat 1 minut si 24 de secunde pentru a finaliza transcodarea unui videoclip 4K la 1080p. O diferenta semnificativa.

In plus, noile caracteristici Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming ™ aduc jocuri la nivel de desktop pe mobil, cu o grafica ultra-realista de la un GPU revitalizat si un redactor de transmisie pentru desktop. Aceasta performanta dinamica este alimentata de o baterie rezistenta pentru un joc intens pe tot parcursul zilei.

M-am uitat prin testele sintetice efectuate, insa nu este dotarea maxima cu care ar fi trebuit sa soseasca terminalul. Si aici ma refer la partea de memorie de stocare 128GB & 6GB RAM versus 128GB & 8GB RAM ori 256GB & 8GB RAM, celelalte variante constructive sub care sistemul de operare Android 10, cu interfata One UI 2.5 se distreaza. Avem si o veste buna atat timp cat cardul microSD ce poate fi conectat extern se poate intinde pana la 1 TB, in special pentru cei ce vor face filmulete in format 4K.

Aceasta include o multime de functii de integrare cu televizoare si PC-uri Windows: linkul catre Windows va permite sa trimiteti mesaje text, sa primiti notificarile si sa reflectati ecranul telefonului pe un PC Windows, iar DeX va permite sa proiectati un mod cu mai multe ferestre, de tip desktop la un televizor pentru prezentari sau alte lucrari. Perfect pentru aceasta pandemie. Samsung promite ca FE va primi upgrade-uri Android pana la Android 13; anticipand ca Android 11 va veni la inceputul anului viitor

Dar nici in aceasta configuratie nu as putea spune ca exista restrictii. Cu toate acestea mai potrivit mi s-ar fi parut ca utilizatorul sa isi poata alege configuratia pe care si-o doreste, ce e drept si prin adaugarea unui pret suplimentar.

  1. CPU Z

2. Aida 64

Economisirea energiei, permite sa alegeti intre patru niveluri de performanta. Modurile Medium si Maximum limiteaza performanta procesorului la 70% si reduc luminozitatea maxima a ecranului cu 10%. Modul maxim va blocheaza, de asemenea, la doar cateva aplicatii si forteaza modul intunecat. Datele de fundal sunt restrictionate si afisajul mereu afisat si toate datele biometrice sunt, de asemenea, dezactivate.

Caracteristicile acumulatorului Li-Po 4500 mAh, precum si al incarcatoarelor de test: Fast charging 25W, Fast wireless charging 15W, Reverse wireless charging 4.5W le puteti vizualiza in capturie realizate in timpul testelor cu aplicatia Accu Battery.

In teste am gasit terminalul care dureaza o zi intreaga. Chiar si dupa vizionarea YouTube ore in sir, retele de socializare, fotografii si verificarea e-mailurilor, telefonul mai avea adesea 25% din incarcare in rezervor la sfarsitul zilei. Trece cu usurinta de la 8:00 intr-o zi la 8:00 a doua zi,

Acestea sunt doar cateva dintre numeroasele caracteristici pe care le veti gasi in One UI 2.5 de la Samsung, care ruleaza pe Android 10. Unitatea de test a primit o actualizare a patch-ului de securitate Android din octombrie in perioada de examinare, ceea ce a fost bine. Este posibil ca butonul Bixby sa dispara, dar asistentul poate fi apelat in continuare folosind butonul de pornire. Puteti utiliza cartela SIM pentru apeluri si mesaje text prin intermediul altor dispozitive Samsung conectate, iar parteneriatul recent Samsung cu integrarea Microsoft pentru Windows 10 este, de asemenea, acceptat pe Galaxy S20 FE.

Performantele de top 10 actual, si clasamentele reies din testele sintetice de tip Benchmark:

  1. AnTuTu

2. GeekBench

3. 3DMark

Aplicatiile au aratat ca terminalul este la maxim. Cifrele de top de la 3DMark și GeekBench, desi in AnTuTu, telefonul a depasit doar 82% din telefoanele concurente. Concluzia este ca Galaxy S20 FE functioneaza asa cum ar trebui sa fie un flagship cel putin urmarind cifrele care sunt aduse de catre testele sintetice.

Suportul Dolby Atmos si software-ul Dolby Atmos pentru jocuri pot fi folosite pentru a spori sunetul, in plus fata de setarile de EQ incorporate. Merita sa va jucatți cu aceste setari daca intentionati sa utilizati difuzoarele incorporate in mod regulat, deoarece acestea fac o diferenta semnificativa.

Calitatea apelurilor nu a fost o problema pe telefoanele din seria Samsung S de ceva timp. Toti utilizeaza cele mai bune codecuri vocale posibile in orice situatie data, iar sunetul castii si a difuzorului FE isi arata calitatile. Prin comparatiile cu terminalele vechi de cativa ani, s-ar putea sa observati o imbunatatire a calitatii vocii datorita codecului EVS. La fel ca in cazul celor mai recente telefoane, nu exista mufa pentru casti, trebuie sa utilizati casti USB-C sau Bluetooth. FE accepta Bluetooth 5.0.

Pentru ca am ajuns la camerele Sony:  Principala: 12MP Dual-Pixel, OIS, ƒ1.8, 1 / 1.76 inci, Ultra-wide: 12MP, ƒ2.2, 1 / 3.06inci, Telefoto: 8MP, OIS, zoom optic 3x, Zoom spatial 30x, ƒ2.4, 1 / 4.4in, Selfie: 32MP (conectat la 8MP), ƒ2.2, 1 / 2.8inci , video: 4K la 60 fps. Ceea ce inseamna ca FE are efectiv aceeasi calitate a imaginii ca seria S20 in modurile sale principale si cu unghi larg si cu un zoom de pana la 3x. FE nu are functia Space Zoom, care combina o camera principala de inalta rezolutie si un obiectiv cu zoom optic pentru a crea imagini cu un zoom clar de 5x sau 10x. Modurile video, atat pentru camerele din fata, cat si pentru cele din spate, merg la 4K la 60 fps, cu inregistrare HDR10 +. Comutarea intre cele trei obiective se face atingand pictogramele corespunzatoare de-a lungul partii drepte sau inferioare a aplicatiei camerei, in functie de cum faceti o fotografie orizontala sau verticala; acestea echivaleaza cu un interval de zoom de 0,5x, 1x si 3x. Daca atingeti si mentineti apasata oricare dintre aceste pictograme, va va permite sa glisati prin intreaga gama a zoomului digital, pana la 30x cu 0,1.

Iata o galerie despre cum am testat camerele Galaxy S20 FE in diferite situatii de iluminare.

Foto realizate in lumina corespunzatoare

Foto realizate in conditii vitrege

Views: 0