Terminalul SAMSUNG Galaxy S10 Plus la review

Am fost prezent la evenimentul lansarii familiei SAMSUNG Galaxy S10 si m-am simtit bine asa ca intre prietenii terminalelor. Desi este cam tarziu pentru un review pentru S10 Plus, pentru mine, inca, se mai simte ridicata curiozitatea, pentru cea mai buna realizare a coreenilor din 2019, unul dintre cele trei telefoane inteligente Samsung lansate în februarie 2019.

Sunt inca sub impresia celor constatate in review-ul cu S10 e aici , unde va spuneam ca: “sigur ca zilele de vacanta pot deveni de neuitat. Iar un indragostit de peisaje de prin excursii isi doreste intotdeauna un companion cu care nu va da rateu niciodata.” Il puteti gasi si la Telekom aici.

Cu toate acestea pot sa va spun ca peste tot pe unde am fost, impreuna cu S10 Plus performantele au fost superioare, incat, acest terminal pot spune cu ochii inchisi, ca este taticul gamei. Ma bucur ca mi s-a oferit aceasta ocazie, care nu mi se pare deloc o re-editare a experientei anterioare.

Ruleaza Android 9 Pie cu propriul software de bootare Samsung, complet. Are un afisaj Dynamic AMOLED capacitive touchscreen de la marginea la margine de 6,4 inci, cu o camera selfie cu decupaj in loc de crestatura, si are un blocuri de camere – trei in spate si doua in fata. Alte functii noi ce includ un cititor de amprente „cu ultrasunete” si incarcare inversa fara fir care, va permite sa incarcati alte telefoane si accesorii – cum ar fi Samsung Galaxy Buds – pur si simplu prin plasarea dispozitivului in spatele telefonului. Cu Gorilla Glass 6 in fata si Gorilla Glass 5 in spate, precum si un cadru crom, aici exista un sentiment de opulenta. Sunt de parere ca S10 Plus este cel mai elegant din gama. Este, pur si simplu, rafinat.

Specificatiile terminalului le puteti vedea concentrat in tabel.

Acel sentiment l-am avut inca de la unboxing, unde toate elementele pachetului sunt biodegradabile, aratand atentia inginerilor pentru ecologia terestra.

Avem toate accesoriile si de calitate:

  • cablu USB
  • incarcator
  • kit maini libere
  • manual

Samsung a constientizat in mod clar ca nu este suficient de bun doar pentru a crea cel mai bun hardware daca doreste sa domine in continuare piata smartphone-urilor non-Apple. De asemenea, trebuie sa acorde atentie utilizatorilor sai si modului in care interactioneaza cu telefoanele lor.

In acest sens, Samsung Galaxy S10 Plus este cel mai complet smartphone pe care compania l-a produs pana in prezent. Nu este doar un design elegant si bine luat in considerare – un lucru pe care doriti sa il ridicati activ, sa il atingeti si sa il tineti in mod fizic – ci este si un telefon care cere să fie folosit. De la interfata camerei pana la meniul de setari simple si usor de inteles, S10 Plus este, pur si simplu, o bucurie de utilizat.

O parte din ceea ce permite Samsung sa obtina astfel de linii curate, neclintite, este ca cititorul de amprente a fost mutat din carcasa patrata anterior sub ecran. Acest lucru este in mod clar avantajos pentru estetica telefonului. Foloseste tehnologia cu ultrasunete de la Qualcomm, care functioneaza prin respingerea undelor sonore de pe deget pentru a captura o imagine 3D a crestelor si a modelelor. In loc de senzorii optici folositi de majoritatea altor telefoane, care sunt capabili doar sa capteze o imagine plana. Samsung trebuie sa fie aplaudat pentru ca a respectat principiile sale si a pastrat mufa pentru casti, al doilea slot SIM si expansiunea microSD, care de aceasta data a fost optimizata pentru a ocupa un spatiu interior cat mai redus. Galaxy S10 Plus este in continuare rezistent la apa si praf, cu un grad IP68. Acest lucru asigura ca o scufundare rapida in baie sau o scurgere de ceai pe display nu il va ucide.

Pe hartie, afisajul Galaxy S10 Plus nu este cu nimic iesit din comun. Masoara 6,4 inci diagonala, are un raport de aspect de 19: 9 si foloseste tehnologia AMOLED pentru a asigura un contrast perfect. Rezolutia este de 3.040 x 1.440, dar telefonul vine setat in mod implicit în 1.080 x 2.280, care este o setare recomandata pentru o performanta optima si a duratei de viata a bateriei.

Acoperirea sRGB a ecranului in modul de culoare „Natural” implicit este de 94,7%, cu un volum total de 97%, in timp ce in modul „Vivid” este destul de aproape de spatiul de culori DCI-P3 utilizat in majoritatea redarilor HDR. Este suficient sa spunem, acesta este un ecran care este spectaculos de bun pentru vizionare. Atipic este ca marginile sale curbe sunt putin sensibile la activarea accidentala: daca va apropiati de degetul mare, de exemplu, palma poate contacta ecranul si impiedica degetul mare sa apese cu succes pe ecran comanda Control. Din fericire, acesta este un eveniment destul de rar. Ceea ce veti observa cu mult mai multa regularitate este ca performanta Galaxy S10 Plus este absolut spectaculoasa. In interior, are cel mai recent chipset mobil Samsung: 8nm Exynos 9820 care este sustinut de 8 GB daca detineti modelul cu 128 GB sau 512 GB stocare.

Rezultatele Benchmark ajutatoare in urma testarii cu: Antutu inclusiv varianta cu AI, CPU-Z, Aida 64, Geekbench 4 le puteti vedea mai jos.

Poate ca cel mai impresionant aspect al performantei sale nu este legat de cat de simplu se joaca jocurile sau de cat de mult poate furniza procesorul, ci de cat de eficient este telefonul.

In testele bateriei, telefonul a durat 21 de ore 17 min in timpi de redare un videoclipuri. In comparatie cu majoritatea telefoanelor emblematice din ultimii ani, acesta este un rezultat cu adevarat impresionant.

Ce inseamna asta pentru viata reala a bateriei? Ei bine, acesta este un telefon care o va face confortabil printr-o zi de utilizare grea, cu spatiu de rezerva. Impingand telefonul la limitele sale aproape o saptamana, cu majoritatea zilelor de analiza si facand multe fotografii si videoclipuri, nu am fost nevoit sa reincarc inainte de culcare.

Camera principala cu algoritmi AI, este o unitate de 12 megapixeli cu deschidere dubla (f / 1.5 sau f / 2.4), la fel ca Galaxy S9. La fel ca S9 +, are o camera zoom cu 12 megapixeli, f / 2.4 2x. Ceea ce este nou, insa, este camera ultra-unghi cu 16 megapixeli, f / 2.2 cu un camp vizual echivalent cu un obiectiv cu cadru complet de 12 mm.

Pe partea din fata, aveti camere de 10 megapixeli (f / 1.8) si 8 megapixeli (f / 2.2). Acesta din urma este folosita mai ales ca un senzor de adancime pentru fotografii de portret, dar poate fi, de asemenea, apelat pentru a oferi un unghi de vedere ceva mai larg pentru fotografiile de grup. Este capabil nu numai sa filmeze imagini stabilizate in rezolutie 4K la 60 fps, ci si sa surprinda clipuri HDR10 + pentru videoclip cu o gama dinamica imbunatatita si imagini cu miscare ultra lenta.

Calitatea imaginii este superba. In ​​special pentru redarea culorilor. Aceasta este una dintre acele camere de smartphone care pare sa poata capta culori asa cum le vedeti – nu sunt subcolorate sau supra-saturate si pare sa existe un echilibru bun in suprimarea zgomotului.

In mod clar, Galaxy S10 Plus are un avantaj in ceea ce priveste in primul rand acea vedere cu unghi mai larg, desi trebuie doar sa stiti despre corectarea distorsiunii nu este activata in mod implicit pentru camera ultra-larga. Asta inseamna ca, atunci cand utilizati prima data aparatul foto, liniile drepte de la periferia fotografiilor vor parea indoite. Pentru a aplica corectia distorsiunii si a indrepta liniile din imagini trebuie sa sapati in meniul de setari al camerei din sectiunea „Salvare optiuni”. Activati optiunea intitulata „Corectie ultra larga a formei”. La fel de impresionant ca si calitatea generala a pachetului de camere foto este simplitatea interfetei software a camerei si viteza generala si receptivitatea in utilizare. Comutarea intre camerele cu unghi larg, primare si zoom se realizeaza simplu si usor prin atingerea meniului din partea de jos a ecranului de previzualizare a camerei si puteti comuta moduri glisand spre stanga si spre dreapta. O caracteristica deosebit de placuta este ca efectele de estompare a portretului (sau bokeh) sunt previzionate in direct pe ecran si se schimba pe masura ce cresteti sau reduceti intensitatea.

Visits: 0