Terminalul SAMSUNG Galaxy A50 in vacanta la review

Nu plec la drum in vacanta fara memoratorul de peripetii. Cand acesta este de calitate si vacanta pare de neuitat. Si in final chiar asa si este. Pentru ca momentele sunt unice si imortalizarea face parte din fengshuiul fiecaruia. Un fel de buletin de identitate la purtator. Si pentru ca ne si place sa ne laudam cu ce am mai facut anul acesta eu mi-am ales un terminal pe capacitatea bugetului personal, dar care sa ma poata face mandru ca ma pot expune pe retelele de socializare. Telekom il ofera la pretul de 1300 RON plus cunoscutul voucher BLUE AIR de 100 EURO pentru calatorii.

SAMSUNG Galaxy A50 Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by), cu camera principala tripla: 25 MPx wide (ƒ/1.7); 8 MPx ultrawide (ƒ/2.2), cu un unghi de vizibilitate de 123 de grade; 5 MPx depth sensor (ƒ/2.2), iar frontala 25 MPx (ƒ/2.0), cu functii autofocus PDAF, LED flash, panoramic, HDR dar si displayul Super AMOLED Infinity-U (2340 x 1080) de 6,4 inchi este un telefon pe care nu l-am vazut niciodata la gigantul tehnologic.

Este remarcabil de competitiv pentru pretul sau, cu aceste functii de titlu, precum si performante puternice ale procesorului CPU: Octa-core 4×2.3 GHz Cortex-A73+4×1.7 GHz Cortex-A53 Exynos 9610, dezvoltat intern de catre Samsung, impreuna cu GPU: Mali-G72 MP3.

De fapt totul pare destul de minunat si pentru o afacere.

A50 poate fi obtinut doar in negru, dar si in culorile albastru si alb cu 64 GB stocare la bord si 4 GB RAM. Cu toate acestea, exista un slot microSD care accepta carduri cu dimensiuni de pana la 512 GB, permitandu-va sa extindeti mult spatiul incorporat pentru aplicatii, fotografii si muzica.

Cu un ecran de 6,4 inci, margilnile subtiri si o crestatura in forma de U care acorda prioritate amplasarii camerei frontale. Cand inspectezi acest receptor aproape ca micile masuri de reducere a costurilor incep sa se dezvaluie.

A50 nu se simte la fel de ieftin pe cat ar putea sugera pretul sau, desi in mod clar nu se poate compara cu produsele din seria S de la Samsung pentru o calitate excelenta. Spatele clipeste in valuri subtile de curcubee, dar atrage mai multe amprente decat S10-ul acoperit cu sticla Gorilla. Partea din spate este usor curbata si este din plastic mai degraba decat din sticla, ceea ce ar trebui sa-l faca putin mai durabil. Este totusi genul de receptor pe care doriti sa îl protejati cu o husa de un fel sau altul.

Galaxy A50 este un pic mai subtire decat Galaxy S10 Plus si, de asemenea, vizibil mai usor, datorita unei constructii din plastic care inlocuieste marginea din aluminiu si sticla S10 Plus. Cu toate acestea, Samsung a reusit sa puna la dispozitie o baterie de 4.000 mAh in corpul zvelt al A50, precum si o mufa de casti de 3,5 milimetri pe marginea de jos, langa portul USB Type-C. Poate mai impresionant este recunoasterea amprentelor direct pe ecran. Pur si simplu impingeti degetul mare in partea de jos a ecranului si telefonul se deblocheaza. Galaxy A50 vine cu recunoastere faciala, iar cu functia Android Pie Lift pentru a porni, recunoasterea faciala a fost metoda biometrica aleasa. Recunoasterea faciala nu functioneaza cu nicio aplicatie, desi nu este o functie biometrica oficiala in Android, asa ca veti lupta cu cititorul de amprente in aplicatiile care oferă recunoasterea amprentelor ca mod de autentificare.

De data aceasta am avut privilegiul sa execut un unboxing chiar intr-un cadru natural pe care puteti sa-l evaluati in galeria foto de mai jos.

Exynos 9610 din interiorul Galaxy A50 este cel mai puternic cip Exynos al Samsung pentru telefoanele de gama medie. Are patru nuclee Cortex-A73 cu o frecventa de 2,3 GHz pentru sarcini grele si patru nuclee Cortex-A53 cu o frecventa de 1,7 GHz, concentrate pe eficienta, impreuna cu GPU Mali-G72. Exynos 7904 / Exynos 7885 care au dotat telefoane precum Galaxy M20 sau Galaxy A8 (2018) a avut doar doua nuclee Cortex-A73, astfel incat 9610 este mai bine echipat pentru a face fata sarcinilor precum jocurilesi fac diferenta.  A50 nu este cel mai bun performant in utilizarea de zi cu zi. Functioneaza bine in cea mai mare parte, dar am intalnit niste mici intarzieri pe ici pe colo, mai ales dupa deblocarea telefonului. Poate ca nu este la fel de in varianta cu 6 GB RAM, dar la varianta de 4 GB RAM pe care am testat-o ​​s-ar putea face cu o oarecare optimizare. Din nou, nu este prea rau, dar performantele generale ar fi putut fi mai bune. In plus A50 nu pare sa se incalzeasca niciodata, ceea ce este un bonus.

Pentru verificare de rutina am pus si Benchmark-urile obisnuite si punctajele aferente: Antutu, GFX Bench, etc

Galaxy A50 este primul dispozitiv Samsung cu Android Pie si One UI de la Samsung. Este si cea mai noua versiune a lui One UI (One UI 1.1), aceeasi ca si cea gasita pe Galaxy S10. One UI 1.1 ofera suport pentru functia digitală Google, care va spune cat de mult utilizati telefonul zilnic si va permite sa setati alarmele si cronometrele pentru a va informa ca ati folosit prea mult telefonul sau o anumita aplicatie.

A50 accepta Bixby Voice, in ciuda faptului ca nu are o tasta dedicata Bixby. Samsung permite acum utilizatorilor sa atribuie butonul de pornire pentru a lansa Bixby Voice si este o miscare inteligenta. Odata ce butonul de pornire este asociat catre Bixby, optiunile de pornire pentru repornirea sau oprirea telefonului sunt mutate in bara de stare, cu o alternativa de comutare langa butonul de setari. Acest lucru este exclusiv pentru Android Pie, dar ramane de vazut daca Samsung il va aduce pe telefoanele de gama medie, care vor primi Android Pie in viitor, deoarece Galaxy A30 nu il are in ciuda rularii Android Pie.

Alte functii de pe Galaxy A50 includ modul One UI’s Night la interfata de utilizator, intotdeauna pe afisaj, dosar securizat, mesagerie dubla, modul cu o singura mana, lansator de jocuri, filtru de lumina albastra si gesturi de bare de navigare. Obtineti optiuni de gestiune, cum ar fi Ridicare pentru a trezi și Apasare dubla pentru a opri, iar Samsung a fost destul de rapid cu actualizările software in scurtul timp in care A50 a iesit pe piata. A fost printre primele telefoane Galaxy care au obtinut corectia de securitate, deși îmbunătățirile pentru amprenta si camera pe care Samsung le-a mentionat in actualizari nu par sa fi facut o diferenta.

Camera principala face fotografii bune in luminăa naturala ampla, dar in scenele cu lumina scazuta nu este acelasi lucru. Detaliile sunt puse in condiții de lumina scazuta si, daca exista prea multe lumini artificiale in jurul valorii, telefonul poate supraexpune fotografii.

Camera ultra-larga este vedeta emisiunii de aici, permitandu-va sa capturati mult mai multe detalii intr-o singura imagine. Cu toate acestea, imaginile facute cu senzorul ultra-larg arata diferit de cele facute cu camera foto din spate. Rezolutia mai mica inseamna ca nu puteti mari prea mult imaginile si, deoarece obiectivul ultra-larg are deschidere f/2.2 (camera principala este f/1.7), nu reuseste sa faca fotografii utile in intuneric. Din fericire, Samsung a adaugat optiunea de a schimba manual expunerea scenei inainte de a face fotografii ultra-largi, chiar daca nu exista autofocus.

A treia camera din spate este senzorul de adancime de 5MP care permite imaginile Live Focus (bokeh). Face o treaba buna de cele mai multe ori, dar estomparea fundalului poate parea uneori artificiala, posibil din cauza disparitatii in rezolutia camerelor primare si a adancimii. Fotografiile Live Focus realizate in timpul zilei ies de obicei frumos, cu suficienta separare intre subiect si fundal. Totusi, lucrurile pot fi putin supraexpuse in lumina stralucitoare a zilei. De asemenea, fotografiile de noapte focalizate sunt de obicei bune, dar telefonul nu poate adauga efectul bokeh fara lumina suficienta, ceea ce este de asteptat.

Camera frontala poate face si fotografii Live Focus. Este un truc software care merge excelent in conditii de lumina ampla si nu atat de luminoase, desi camera are tendinta de a atenua un pic fata daca nu exista suficienta lumina. In ceea ce privesc selfie-urile obisnuite, se aplica acelasi lucru: obtineti o multime de detalii in imaginile de zi si o iesire mai estompata in interior si in conditii de lumina scazuta.

Bateria de 4.000 mAh de la Galaxy A50 face o treaba excelenta pentru a va permite sa treceti printr-o zi intreaga de utilizare destul de grea. Cu o utilizare usoara pana la moderata, puteti face cu usurinta in dupa-amiaza urmatoare inainte de a trebui sa incarcati telefonul. Intotdeauna pe afisaj reduce timpul de utilizare total cu cateva ore. Utilizatorii de SIM unic pot vedea o durata de viata mai buna a bateriei.

Telefonul are asistenta de incarcare rapida si vine cu un incarcator rapid incorporat in cutie. Am constatat ca viteza de incarcare rapida este un pic lenta la încărcare de la 0 la suta, dar timpul total de incarcare 0-100 este de aproximativ doua ore, ceea ce este egal pentru curs. De asemenea, obtineti modurile standard de economisire a energiei Samsung.

Samsung Galaxy A50 are un as mai important in maneca si anume durata bateriei. Videoclipuri ruleaza 21 ore si 21 minute inainte ca acumulatorul de 4.000 mAh sa se inchida, in cele din urma. Doar cei 500 de mAh in plus ai Galaxy A70 l-au batut, acolo unde a reusit o serie de 25 de ore si 22 de minute.

Visits: 0