Terminalul realme 8i – review

Asa cum stiti am testat deja terminalul realme 8 al carui review il puteti citi aici. Dar am fost curios ce aduce in plus in din spate pentru varianta realme 8i ce a sosit la teste si despre care am reusit sa imi fac o parere si sa vad ce presupune o varianta constructiva.

realme 8i este cel mai accesibil smartphone din intreaga serie 8. Telefonul a fost conceput pentru jucatori si fotografi si ofera un afisaj de 120 Hz, un chipset capabil, chiar daca de buget, si o camera Samsung promitatoare de 50MP.

Este un terminal aratos aflat ca design in linia moderna a terminalelor la nivelul anului 2021. realme 8i a fost lansat in India ca succesor al lui realme 7i si o optiune mai accesibila decat realme 8. Caracteristicile principale ale acestui nou smartphone sunt afișajul sau de 120 Hz, SoC MediaTek Helio G96 si bateria de 5.000 mAh.

realme 8i are un ecran LCD de 6,6 inchi cu o rezolutie full-HD+ si o rata de reimprospatare de 120 Hz. Acesta este un upgrade la panoul de 90 Hz 720p de pe Realme 7i. realme 8i are o functie de rata de reimprospatare dinamica care comuta intre sase rate de cadre presetate (30 Hz, 48 Hz, 50 Hz, 60 Hz, 90 Hz, 120 Hz) in functie de ceea ce faci pe smartphone. Are, de asemenea, o rata de eșantionare la atingere de 180 Hz si o luminozitate maxima de 600 nits.

Cum a sosit terminalul la GADGETARUL ROMAN puteti sa vedeti in pictorialul de mai jos.

Pai asa cum ne-au obisnuit: terminalul, manualele de utilizare / garantie, acul de acces la Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by) dar si microSD, husa de silicon extrem de potrivita utilizarii zilnice, alimentatorul de 2A / 18W,  cablul USB la USB C.

realme 8i este un smartphone versatil, cu functii interesante. Are un ecran LCD IPS de 6,6 inchi cu o rata de reimprospatare dinamica de 120 Hz si esantionare tactila de 180 Hz. realme nu poate promite jocuri HRR din cutie, dar lucreaza indeaproape cu dezvoltatori selectati pentru a face posibil un joc cu mai mult de 60 de fps.

8i foloseste cel mai actual chipset Helio G96 – ofera o grafica imbunatatita fata de modelele Helio G anterioare datorita noilor nuclee GPU Mali-G57. realme 8i este disponibil in doua versiuni 4 GB RAM + 64 GB stocare si 6 GB RAM + 128 GB stocare. Exista si un slot microSD dedicat.

Pentru a putea compara specificatiile realme 8 si realme 8i va pun la dispozitie un link.

Realme 8i a crescut In comparatie cu predecesorul sau. Are un afisaj mai mare, cu un orificiu pentru camera in coltul din stanga sus. Marginile sunt subtiri in lateral, dar comparativ mai groase in partea de sus si de jos. Exista un scaner de amprenta montat pe butonul de pornire din dreapta, in timp ce butoanele de volum sunt in stanga. Mi s-a parut ca pozitionarea butonului este foarte buna, deoarece puteam ajunge la ele fara a fi nevoie sa intind degetele. In stanga cadrului are si tava SIM. Cadrul este plat in partea de sus si de jos, iar in timp ce partea de sus este goala, partea de jos pare ocupata cu o mufa pentru casti de 3,5 mm, un microfon principal, un port USB tip C si un difuzor.

Corpul lui realme 8i este fabricat din plastic, iar panoul din spate are o textura care apare cand lumina cade pe el. Acest panou este lucios si preia destul de usor amprentele digitale. Modulul camerei se afla in coltul din stanga sus si iese usor. Ar putea parea ca exista o configuratie cu patru camere la prima vedere, dar acest telefon are doar trei camere. Unul dintre spatii are un blit pozitionat.

Am rulat benchmark-urile standard pe realme 8i pentru a vedea cum sta fata de concurenta. In AnTuTu, realme 8i a obtinut 303105 de puncte, in timp ce in testele single-core si multi-core ale Geekbench 5 a reusit 1078 si, respectiv, 1.714 puncte. In PCMark Work 3.0 a obtinut 8.477 de puncte. In ceea ce privesște benchmark-urile grafice, realme 8i a reusit sa obtina 3.332 in 3DMark SlingShot, iar la testele GFXBench T-Rex si Car Chases, a obtinut 55fps, respectiv 12fps.

Realme 8i este alimentat de SoC MediaTek Helio G96. Exista doua optiuni de stocare RAM : varianta de baza are 4 GB RAM si 64 GB spatiu de stocare, in timp ce cea mai scumpa are 6 GB RAM si 128 GB spatiu de stocare. realme ofera o functie RAM virtuala care permite smartphone-ului sa foloseasca spatiu de stocare ca RAM. Puteti aloca pana la 5 GB de RAM virtuala cu varianta de top. De asemenea, are doua sloturi Nano-SIM si accepta 4G, precum si VoLTE pe ambele. Exista, de asemenea, Wi-Fi ac si Bluetooth 5 dual band si trei sisteme de navigatie prin satelit.

In ceea ce priveste software-ul, realme 8i ruleaza Realme UI 2.0 peste Android 11. Smartphone-ul a venit cu o cantitate destul de mare de bloatware preinstalat, cum ar fi Facebook, Snapchat, Amazon, Dailyhunt, Moj, Josh si altii. Puteti dezinstala toate aceste aplicatii. In timpul utilizarii, am primit notificari push din aplicatia Teme si realme Store.

realme 8i nu s-a simtit lent in niciun moment, iar navigarea UI s-a simtit lina datorita ratei de reimprospatare de 120 Hz. Dispozitivul putea mentine timpii de incarcare a aplicatiilor sub limite acceptabile, iar multitasking-ul a fost usor. Scanerul de amprente montat lateral este rapid pentru a debloca smartphone-ul. Mi-a placut ecranul mare de pe realme 8i, care poate fi suficient de luminos in aer liber. Exista doua moduri de culoare, viu si lejer. De asemenea, puteti modifica temperatura de culoare a acestui panou. Am gasit difuzorul suficient de tare. Cu toate acestea, la volum maxim, sunetul era cam redus.

Concentrandu-se pe camere, configuratia cu trei camere din spate este compusa dintr-un senzor principal de 50 MP, un senzor macro de 2 MP si un senzor de adancime monocrom de 2 MP. Pentru selfie-uri, exista o camera frontala de 16 MP. Va puteti astepta la un efect de profunzime atunci cand utilizati modul standard si puteti activa butonul de culoare Dazzle AI pentru a obtine culori mai intensificate. Nu as recomanda sa-l lasi mereu pe AI, deoarece uneori tinde sa exagereze. HDR poate fi un hit. Din pacate, nu exista nicio optiune de unghi larg aici, dar puteti mari digital de la 2x, 5x si pana la 10x. Desi este departe de a fi perfect pentru imagine cand este marit la maxim, cel putin isi face treaba. Apoi, din nou, daca doriti mai multe detalii, atunci puteti profita oricand de obiectivul de 50MP care produce o reproducere a culorilor aproape similara ca in modul standard. Intre timp, modul portret functioneaza foarte bine de cele mai multe ori. Cand focalizati corect, puteti obtine o separare excelenta intre subiect si fundal. Pozele realizate le puteti vizualiza mai jos.

Durata de viata a bateriei pe Realme 8i a fost buna. Acest terminal ar putea dura aproximativ 2 zile cu utilizarea mea. Chiar si in testul de bucla video HD, telefonul a functionat timp de 21 de ore si 17 minute. realme furnizeaza un incarcator de 18 W in cutie, care este capabil sa incarce bateria la 30% in 30 de minute si 56% intr-o ora.

Views: 3