Terminalul Honor 9 Lite la review

Dincolo de a vrea sa scriu lucrari academice despre terminale in care sa inventez surse stiintifice justificative, atunci cand am primit Honor 9 Lite la teste am simtit o prima atractivitate care a determinat o simpatie aparte, situata chiar deasupra unor cutume dinainte formulate despre produse si perceptia formata anterior.

Da, intotdeauna trebuie sa dai un reset mental comparatiilor cu dispozitive anterior testate, si sa construiesti o noua viziune care sa tina de propriul ego, si necesitatile personale, pe care nu poti avea pretentia sa o poti seta pentru toti aceia, care vor utiliza terminalul sosit la tine, ci foarte probabil numai cateva linii directionale in care crezi si speri ca acestia vor cadea in mod predictiv la un numitor comun.

Nu sunt si nimeni nu este Dumnezeul terminalelor decat insusi Dumnezeu, iar variantele constructive nu au cum sa multumeasca chiar pe toata lumea, si din toate punctele de vedere.

Pentru ca perfectiunea este numai mentala si tine practic de fiecare individ in parte si de constitutia lui unica.

De unde aceasta simpatie si atractivitate fata de acest produs mi-e greu sa definesc fara a fi un pic subiectiv. Pentru ca este clar ca pentru a cumpara un produs trebuie sa se produca acea chimie care sa te faca sa empatizezi si in special sa fii curios o anumita perioada pana cand ca de fiecare data te vei plictisi si vei renunta. Aspectul este premium, dar atrage amprentele degetelor desi totusi capacul din spate cu care vine echipat pachetul de vanzare mai scapa din efectele vizuale nedorite. Marimea confortabila si senzatia din mana la cele 149 g la prima atingere pare fi un plus. Acest telefon poate fi prezentat ca un telefon smartphone „Lite”, dar in realitate nu este nimic de genul acesta. Honor 9 Lite este un smartphone complet. Telefonul in sine are un design similar cu cel al Honor 9, incorporand un spate din sticla curbata „2.5D” in oglinda. Desi la mine este Glacier Gray, culorile in care il veti regasi sunt Midnight Black, Sapphire Blue, Navy, Seagull Gray, Magic Nightfall, Pearl White.

Cu un ecran FHD 5,65 inci, cu o rezolutie de 2.160 x 1.080 pixeli, Honor 9 Lite nu este prea mare si nici prea mic. Ecranul este un panou IPS care ofera unghiuri de vizualizare excelente si niveluri bune de luminozitate, facandu-l utilizabil in conditii de lumina ambientala. Culorile sunt putin spre rece, avand o nuanta slaba, albastra, dar Huawei ofera o gama de optiuni de echilibrare a albului in setari, astfel incat sa puteti personaliza ecranul în functie de preferinte, atinge o dimensiune 151 x 71.9 x 7.6 mm, care va ofera o cantitate generoasa de ecran in timp ce este, de asemenea, usor de gestionat, chiar si pentru mainile mai mici.

Acest raport optim al dimensiunii ecranului pana la marimea generala este obtinut prin adoptarea de catre Honor a unui raport de aspect de 18: 9, care se combina pentru a micsora ramele, rezultand un raport de ecran de 75,5%.

In partea de jos a telefonului se afla un port micro USB si o mufa pentru casti de 3,5 mm, impreuna cu un singur difuzor, in timp ce butoanele pentru alimentare si volum +/- sunt in partea dreapta. Cartela microSD si o tava pentru nano-SIM in stanga. Colturile sunt rotunjite, ceea ce are ca rezultat o senzatie confortabila.

Acum va voi prezenta pentru curiosi unboxingul pentru a sti la ceea ce sa va asteptati in interiorul pachetului de vanzare.

In interior veti gasi un procesor HiSilicon Kirin 659, un cip de octa-core cu viteze decente impreuna cu 3 GB de memorie RAM si 32 GB de spatiu de stocare, care poate fi extins pana la 256 GB prin microSD. Este o specificatie care promite performanta decenta, daca nu exceptionala, si asa se dovedeste. In ansamblu performanta este buna in utilizarea generala, dar nu este perfecta. Problema principala este ca aparatul foto poate dura ceva timp sa se încarce si uneori meniul de aplicatii.

Pentru justificare am atasat rezultatele Benchmark cu aplicatiile: stiute: Aida 64, CPUZ, Antutu, Geekbench4, 3DMark.

Utilizarea unui card de memorie va duce la al doilea slot SIM, dar acest lucru nu va deranja majoritatea utilizatorilor. Honor 9 Lite are conectivitate LTE, NFC, Wi-Fi și GPS de 11b / g / n, Wi-Fi Direct, hotspot. Nu are portul USB-C reversibil mai modern, dar are mufa din ce in ce mai exclusa pentru casti. Scanerul de amprente de pe spate functioneaza bine si poate fi utilizat pentru diverse lucruri, altele decat deblocarea telefonului. Acestea includ fotografierea, raspunsul la apeluri, oprirea alarmei, navigarea in fotografii si tragerea panoului de notificare in jos – trebuie doar sa le activati in setari.

Honor 9 Lite vine cu Android 8.0 Oreo. Aceasta este ultima versiune pentru multe dintre telefoanele de anul trecut. Obtineti panoul Google Now la o glisare departe de ecranul initial, imagini minunate de locatii care se schimba de fiecare data cand deblocati si optiunea de personalizare a telefonului cu Teme.

Un domeniu in care Honor 9 Lite exceleaza este in jocurile video. Ecranul este luminos si are un raport excelent de aspect pentru vizionarea filmelor. Serviciile de streaming sunt abundente pe Android, iar capacitatea de multitasking cu ecran split functioneaza bine atunci cand ruleaza simultan mai multe aplicatii.

Aveti posibilitatea sa faceti dubla atingere pentru a trezi ecranul, dar acestea sunt oprite in mod implicit. Asa cum este desenul / meniul pentru aplicatii, veti primi mai intai un layout in stil iOS. Experienta EMUI este personalizabila. Puteti schimba sau dezactiva sertarul pentru aplicatii, schimbati temele sau tranzitiile, personalizati dimensiunea grilei ecranului de pornire si mutati notificarile si optiunile de comutare rapida pentru a se potrivi necesitatilor.

Honor 9 Lite a executat fiabil toate aplicatiile pe care le-am testat, de la Netflix la suita de servicii oferite de Google.

Fiecare aplicatie va ofera posibilitatea de a personaliza daca se afiseaza in raport 18:9 sau 16:9, in timp ce in cadrul aplicatiilor video, cum ar fi Netflix si YouTube, o caracteristica ce permite realizarea de filme pe ecran intreg face o diferenta enorma, eliminand granitele negre.

In afara de faptul ca aveti un ecran FullView, Honor vinde cu adevarat produsul 9 Lite pe baza faptului ca nu are mai putin de patru camere. Veti gasi o combinatie duala de camere de 13 si 2 megapixeli pe fata si spate. Fiecare pereche colaboreaza pentru a furniza ceea ce este cunoscut in mod obisnuit ca modul portret, unde senzorul 13Mp capteaza detaliul, in timp ce senzorul de rezolutie redusa este disponibil pentru efectul de adancime. Cu toate ca avem camerele din spate care practic sunt aceleasi, ele prezinta HDR si focalizare automata pentru detectarea fazelor.

Honor 9 Lite este impresionant aici daca nu este chiar perfect. In afara de faptul ca pentru camera am luat o perioada pauza de incarcare si autofocusul a luat ceva timp sa se blocheze, rezultatele sunt, in general, bune atat din spate, cat si din fata.

Asa cum va puteti astepta de la un telefon cu buget scazut, performanta la lumina scazuta nu este ceva special, dar dupa cum puteti vedea mai jos, modul HDR functioneaza bine pentru peisaj, iar modul portret face o treaba decenta. Amintiti-va doar sa activati efectul bokeh pentru un blur fundal.

Referitor la autonomie exista o baterie de 3.000 mAh, care este aproximativ medie pentru un telefon midrange, dar mai mult decat de obicei pentru categoria de buget. Uneori, incarcarea rapida ar fi draguta, dar poate ca este prea mult pentru a cere acest pret. Honor 9 Lite promite o zi intreaga de utilizare si asta am gasit si in timpul testelor.

Views: 0