Terminalul Allview X6 Xtreme la review

Nu am mai testat un terminal care sa isi extraga singur camera de selfie, de tip pop-up, motorizata, de 8 MP, din interior la apasarea touch-ului functiei corespunzatoare din meniu. Cand am auzit de aceasta functie nu mi s-a parut o dotare prea serioasa si fiabila din punct de vedere mecanic. Desi lansat in primavara la Mobile World Congress de la Barcelona 2019, uite ca brasovenii au avut curajul sa implementeze camera pe terminalele lor, printr-un sistem slide optimizat ce permite miscarea camerei frontale in plan vertical, in afara display-ului, practic au reusit sa ma impresioneze. Situata pe latura superioara, langa microfonul secundar, sub forma unui buton oval, isi face aparitia dupa aproape o secunda si este insotita de un zgomot specific, camera fiind gata de actiune imediat ce miscarea culisanta s-a incheiat. Rezultatul selfie-urilor este foarte concludent, in special ca putem de data aceasta sa facem si zoom.

Rezistenta camerei frontale este garantata pentru 50.000 de accesari, oferind si utilizatorului o noua perspectiva asupra unghiurilor de realizare al capturilor. Camerele telefonului sunt dezvoltate impreuna cu ArcSoft, unul dintre liderii in domeniul integrarii Inteligentei Artificiale in functiile foto ceea ce ofera un plus de spectacol in fotografiile realizate.

Allview X6 Xtreme este un terminal din gama flagship brasovean, de la Allview, dar care pe mine m-a incantat la utilizarea de fiecare zi, pentru ca este dotat, pentru a nu lipsi nimic din ceea ce este necesar, pentru a te putea etala in fata celor care au terminale din aceiasi gama de pret. Uneori ar trebui sa fim patrioti, atunci cand este vorba de branduri nationale, care nu sunt cu nimic mai prejos decat competitorii.

Si stiti deja ca GADGETARUL ROMAN sprijina intotdeauna initiativele romanesti din orice domeniu.

Hai sa vedem de ce Allview X6 Xtreme sta alaturi de alte terminale.

  • Asistent vocal în limba romana
  • Display 19:9, 6,39” (1080×2340), AMOLED Full View , Full HD+, 2.5D
  • Protejat împotriva zgarieturilor, Gorilla Glass 5
  • Senzor rapid de amprenta incorporat în display
  • Camera frontala retractabila: 8 MP, Face Beauty și Bokeh cu AI
  • Camera principala cu AI: Dual Camera 16MP AF, AF f/1.8 Sony + 5MP, Super Foto pana la 96 MP
  • CPU: Mediatek Helio P70 Octa-core, 1,9GHz+4xCortex®-A73, 4xA53, 2,1GHz
  • GPU: ARM Mali-G72 MP3
  • Memorie RAM: 4 GB
  • Memorie Flash: 64 GB
  • Suporta card microSD de pana la 128 GB in mod single SIM
  • GPS, Glonass
  • Conectivitate LTE-FDD si TDD, Cat 7, 4G+ simultan SIM1 si SIM 2
  • USB tip C
  • Wireless Charge
  • Ultrafast Charging- 10 minute incarcare/ 3h de utilizare a terminalului
  • Baterie: 3450 mAh
  • S.O.: Android™ 9, Pie™
  • Culoare: Urban Violet

Desigur mai intai impatimitii de unboxing pot urmari continutul pachetului de vanzare.

Telefon, manual de utilizare, certificat de garantie, alimentator rapid 9V/2A, cablu USB / USB C, un ac de tavita SIM/card SD, capac silicon, casti STEREO cu microfon, si cred ca nu am uitat nimic. Practic aici ai tot pentru a putea exploata in bune conditii terminalul fara a mai da fuguta la magazinul de accesorii prea curand.

Reusit mi se pare ca Allview si de data aceasta Dual Sim, fabricat din sticla si metal a evadat din clasa terminalelor cu design monoton, si pe langa niste specificatii peste medie la un pret acceptabil, cu care ne-au obisnuit de-a lungul vremii. Au ales sa dea o forma eleganta liniilor si materialelor, adica acolo unde culoarea Urban Violet mi se pare ca aduce o completare si o personalitate aparte. E lucrat foarte bine.

La dimensiunile date 156,97×74,34×8,91 mm si greutatea 176,6 g duce in spate un acumulator Li-Pol de 3450 mAh compatibil wireless charging la 18W. Nu este chiar usurel, dar este destul de robust phablet-ul. Iar includerea in pachet a unui capac de silicon in cazuri de „accidente” asa cum am mai vazut si pe la alte branduri mi se pare salutara. L-am folosit chiar de prima oara.

Niciodata nu este rusinos sa iti protejezi terminalul, in special daca iti doresti sa iti arate toate specificatiile platite in integralitatea lor. Orice terminal, isi are „unghiurile moarte” adica o anumita axa mecanica, in care cu siguranta va suferi pierderi iremediabile. O spun din propria experienta din service-ul de telefoane, in care pana si deja celebrul Nokia 3310 suferea de la caderi si de la 30 de cm. Important nu este de unde cade ci in special cum cade. De aceea, nu sfatuiesc pe nimeni sa arunce cu terminalele de pereti si apoi sa se ia de guler cu producatorul, ca nu face terminale in caracteristicile proiectate.

Cu un panou 19,5:9, frame-uri laterale si superioare de doar 3mm, X6 Xtreme, mareste cu pana la 4% suprafata de interactiune vizuala. Si daca ma intrebati da, lucrul acesta conteaza, atunci cand detaliile unui AMOLED Full View capacitive touchscreen, de 6,39 inci, rezolutie 1080×2340, cu 16 milioane de culori, trebuie sa iasa in evidenta si sa faca diferenta. Per total, display-ul ofera o experienta placuta in timpul utilizarii, fiind clar ca avem de-a face cu un panou high-end, cel mai probabil produs de Samsung si integrat extrem de inspirat in carcasa. Pot spune cu usurinta ca mi-au „uns” retina cu nuantele abordate, atat pe video cat si pe foto.

Mai apoi o reusita mi se pare in cazul celor care utilizeaza deblocarea prin senzor de amprenta faptul ca cei de la Allview ne-au scapat de cosmarul situarii in pozitii improprii. Acum l-au incorporat in display,  sporind suprafata utila, ceea ce reprezinta o viziune extrem de moderna asupra utilizarii.

Pentru pasionatii mijloace de interactiune:  conectorul USB Type-C  pozitionat pe latura inferioara, flancat de jack-ul audio, microfonul principal si difuzorul secundar, tavita SIM-urilor/ card SD este dispusa pe partea stanga, cele doua butoane (power si volum +/-) fiind pozitionate pe partea dreapta, si fireste la greu touch-ul responziv fara de lag, la maxima utilizare pentru beneficiarul de interfata. Este un terminal modern dar la care nu s-a renuntat la clasicul jack de 3,5 mm ceea ce permite utilizarea clasica a castilor, si probabil si al celor mai obisnuite pe care le avem prin casa.

Allview Soul X6 Xtreme este echipat cu cel mai recent chipset MediaTek, Helio P70, de tehnologie  12nm FinFET, lansat pe piata la sfarsitul anului trecut, insa acesta nu cel mai puternic chipset din oferta companiei taiwaneze. Cu 4 nuclee Cortex-A73 tactate la 2.1 GHz si 4 nuclee Cortex-A53 tactate la 1.9 GHz, ajutat de GPU ARM Mali-G72 MP3 cu 3 nuclee, tactate la 900 MHz si cu 4GB memorie RAM dar si 64 GB spatiu de stocare, acesta putand fi extins cu ajutorul unui card microSD de pana la 128 GB, in mod single-SIM, prin renuntarea la cel de al doilea slot SIM proiectat si realizat.

La testele de performanta nu sta rau, in AnTuTu depasind Samsung Galaxy A50, dar si pe Huawei Mate 20 Lite, iar pe Huawei P30 Lite cu mult chiar. Mai jos puteti sa verificati rezultatele obtinute in Antutu, CPU-Z, Aida 64, GFX Bench, 3DMark sper sa fie edificatoare.

Allview Soul X6 Xtreme ruleaza sub Android 9.0 stock, modificarile aduse de Allview rezumandu-se la tema, precum si la cele doua aplicatii proprietare, asistentul Allview AVI si aplicatia Update OTA creaza un mediu extrem de prietenos pentru utilizator. Ruleaza impecabil in multitasking si in jocuri fara ca temperaturile sa sara de 39 C, iar displayul fiinf atat de mare aduce o experienta imersiva extrem de buna.

Conectivitatea in retelele operatorilor: 2G: 850/900/1800/1900MHz; SIM1 si SIM2 , 3G: UMTS 900/2100MHz; SIM1 si SIM2, 4G:FDD 800/850/900/1800/2100/2600MHz, TDD 2600MHz; SIM1 si SIM2 ramane la fel de fiabila, asa cum suntem obisnuiti: rapid si precis.

In rest pe alte retele non operator: WiFi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2., GPS, AGPS si Glonass. De data aceasta nu mai regasesc conexiunea cu care o faceam fericita pe mama, care si-a pierdut telecomanda de la aparatul de aer conditionat si anume IrDa. O sa radeti dar asa am reusit sa o fac sa fie interesata de mobilitate, iar acum imi da lectii de YouTube. Sunt bune si gadgeturile acestea la ceva.

Daca pana acum am discutat de camera frontala trebuie sa stiti ca si camera principala este o mica minune. Senzorul de 16 MP produs de Sony, obiectivul aferent cu deschidere F/1.8,  focalizare automata si un mod Super Foto in care facem poze de 90 Mp, cu funcţii AI, HDR, Panorama si alte functii clasice: Night Mode, Bokeh in tandem cu camera secundara de 5 MP, tehnologie Exmor RS, 5 lentile antireflex tratate UV si blit dual LED nu ai cum sa ratezi cele mai interesante instantanee. Cu toate acestea se simte lipsa modului de filmare 4K pe care un flagship este recomandat sa il aiba.

Views: 0