Terminalul ALLVIEW Soul X7 PRO la review
Stiti bine ca mie brasovenii / brasovencele mi-s simpatici. Nu numai pentru ca ma leaga amintiri frumoase din timpul copilariei, atunci cand o matusa de-a mea locuia pe Bulevardul Lenin, inainte de revolutie, si nici macar un colt de paine nu puteai sa cumperi din acel oras, pentru ca toate erau pe cartela. Dar cel putin cand doreai sa te destinzi o puteai face foarte usor prin obiectivele turistice variate si frumoase pe care puteai sa le vizitezi si de care nu aveai cum sa nu te indragostesti.
Unchiul meu, Vasile a lucrat la Tractorul, de unde am cumparat prima mea trusa de scule de electronist, cu care mai apoi am debutat in viata profesionala. Sculele erau foarte variate si rezistente si cu certitudine nu puteai sa le gasesti in alta parte in tara noastra. Pentru ca oamenii lucrau temeinic, cateva de atunci, le mai am si acum.
Sursa foto: Sergiu Cominovici
Mai apoi proaspat student electronist fiind, eram saptamanal prezent la Cabana Cristianul Mare, din Postavaru, inainte ca aceasta sa fie mistuia de un incendiu nimicitor. Acolo am facut cunostinta cu ursoaica cu pui si maretul caine Balan, arhitectul pazei pe toata zona cabanei. Era un caine urias, ciobanesc, care de multe ori s-a luptat si a castigat in turnirurile cu ursii locali, asigurand linistea noptilor pe care le petreceam in cabana.
Am fost impresionat si mi-am amintit de istorioarele din Brasov si ursii cu care Balan se lupta de la egal la egal, atunci cand am primit in teste primul terminal de culoare bruna (Black Desire), lansat in mai 2020, cu un aspect atractiv, care provenea surprinzator din Brasov.
De dimensiuni 161,9 x 76,8 x 8,3 mm, la o greutate de 193 g datorita acumulatorului de capacitate 4000 mAh, ursul primit de mine sub Android™ 9, Pie™, cu un UI nou, Visual UI 3.0, modern, care iti ofera o experienta in utilizare placuta, terminalul Soul X7 Pro este unul robust, insa elegant si care iti va atrage privirile prin cateva detalii ce personalizeaza interactiunile cu acesta.
Ecranul este luminos cu unghiuri largi de vizualizare, si bine calibrat pentru afisarea informatiilor utile, atat pentru multitasking, clipurile video cat si pentru fazele de gaming. Cu toate acestea nu are un sistem de control al protectiei ochilor utilizatorului. Mi se pare un terminal mai lucrat decat predecesoarele Allview testate de mine, atat din punct de vedere estetic cat si functional si convenabil din punct de vedere al pretului.
Este primul smartphone din portofoliul companiei prevazut cu un sistem de 4 camere (Quad Camera) bazat pe inteligenta artificiala, (13 MP, f / 1.8, (lat), 1 / 3,1 „, 1,12 um, PDAF, 8 MP, f / 2.2, 120˚ (ultrawide), 1 / 4.0 „, 1,12 µm. 2 MP, f / 2.4, (macro), 2 MP, f / 2.4, (adancime), nu iese in relief prea mult in afara carcasei de spate, un procesor Qualcomm® Snapdragon, destinat sa sustina fotografia avansata dar si un display de 6,53 inci cu tehnologie LTPS pentru un consum de energie redus. Aceste facilitati il sustin in gama de noutate al terminalelor actuale. Frontal are o camera de 16 MP ce poate inregistra 1080p@30fps bun pentru pasionatii de selfie sau eventualii vloggeri.
Acesta soseste probabil in cel mai complet pachet de vanzare pe care l-am primit anul acesta: telefon, manual, certificat garantie, alimentator, cablu USB tip C, casti, ac SIM, carpa de curatare si o folie protectoare. Poate o husa ar fi intregit pachetul, pentru ca protectia carcasei de factori de mediu ostil (praf, grasime, umiditate) pare a deveni un „must to have”.
Carcasa flagshipului Soul X7 PRO este realizata din sticla Corning Gorilla Glass pe ambele fete, cu o rama metalica de jur imprejur. Marginile rotunjite ofera device-ului ergonomie. Ecranul TFT are o rezolutie de 1080 x 2340 px FHD+, factor de aspect 19,5: 9 si densitate 395 PPI atinge raportul ecran-corp la 84,2% si beneficiaza de touchscreen capacitiv multitouch 2.5D. In rest pare a fi un terminal cu design obisnuit: lateral dreapta butonul de power on/off/standby de culoare aurie si deasupra butomul de volum +/-, lateral stanga sertarasul de acces combo (slotul Dual SIM Hybrid) pe baza de ac, iar jos, orificiul pentru jackul de 3,5 mm al castii Stereo, conectorul USB C, orificiile de iesire (6) ale fluxului audio din difuzorul extern, si orificiul microfonului. Pe spate avem insulita blocului de trei camere principate inconjurate de un brau metalizat de culoare aurie, iar alaturi separat camera MACRO cu blitzul si senzorul de amprenta. Tot pe capacul de spate sunt marcate si logourile companiei Allview. Pe fata ecranul TFT ce are in partea stanga sus discret, camera de selfie de 16 MP.
Este sustinut de un chipset Qualcomm SDM630 Snapdragon 630. Are un procesor octa-core cu o viteza de 4 × 2,2 GHz si GPU Adreno 508 pentru grafica, 4GB RAM si 64GB spatiu de stocare, cu suport pentru card microSD de pana la 256GB.
Autonomia telefonului este asigurata de o baterie Li-Pol de 4000 mAh care nu poate fi demontata si beneficiaza o incarcare rapida. Bateria promite sa reziste cateva zile in modul standby, vine cu SIM dual care au suport pentru retele LTE 4G. Cunoaste principalele retele de conexiune functionale in Romania si in rooming: 2G:850/900/1800/1900MHz;SIM1 si SIM2, 3G: UMTS 850/900/1900/2100MHz; SIM1 si SIM2, 4G:FDD 800/850/900/1800/1900/2100/2600MHz, TDD 2300/2500/2600MHz; SIM1 si SIM2.
Alte optiuni de conectivitate de pe telefon includ radio FM, Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, banda duala, Wi-Fi Direct, hotspot, A-GPS, GLONASS si USB 3.0, conector reversibil tip C.
Qualcomm Snapdragon 630 (SDM630), aparut aproximativ acum doi ani, este un SoC octa-core de gama mijlocie, cu opt nuclee de procesare ARM Cortex-A53 cu pana la 2,2 GHz, un GPU Adreno 508, un controler LPDDR4-2666 (1333 MHz) si un modem X12 LTE ( Cat 12/13, 300 Mbps în jos, 150 Mbps in sus). Mai mult, cipul accepta 802.11ac WiFi si Bluetooth 5.0. Este fabricat in tehnologie 14 nm FinFet. Performanta procesorului ar trebui sa fie similara cu Snapdragon 626, care ofera viteze similare de ceas. In comparatie cu 626, 630 accepta totusi o memorie mai rapida si ofera standarde mai rapide LTE, Wifi si Bluetooth.
Allview Soul X7 Pro ruleaza sub Android 9.0 Pie, care functioneaza fluent chiar daca este un sistem de operare mai vechi. Nu ne ramane decat sa speram ca probabil compania va lansa curand o actualizare la Android 10. Spatiul de stocare intern este de 64 GB cuplat cu 4 GB RAM pentru lucru. De asemenea, memoria este extinsa printr-un card micro SD de pana la 128 GB. Are cititor amprenta (montat pe spate), recunoastere faciala, accelerometru, senzor de proximitate si busola.
Desi partea de parametri necesari pentru gaming nu este asa de solicitata de clienti, terminalul nu este pentru gamingul de competitie, fiind din gama de mijloc. Am realizat testele obisnuite: CPU – Z, Aida 64, 3DMark, Geekbench, iar capturile le puteti vedea mai jos.
Nu se incinge nici la gaming, unde a ramas sub 40 de grade Celsius, iar la benchmark-uri este pe la 34 de grade, ceea ce ne arata o proiectare optimizata a resurselor puse la bataie.
Noua versiune de soft a lui Soul X7 PRO este foarte utila avand in vedere ca sistemul de notificari a fost dus la superlativ. Mai exact, fiecare utilizator in parte poate alege modul prin care se pot afisa notificarile si anume vizual, auditiv si / sau tactil. Tot aici mai putem spune despre faptul ca iti permite sa raspunzi la mesajele primite din diferite aplicatii prin actiunea directa. In cazul in care utilizatorul nu are telefonul in aria vizuala, AVI – primul asistent vocal inteligent in limba romana, dezvoltat de Allview, poate citi cu voce tare notificarile primite, sau le transmite direct in casti. Pe langa implementarea functiei Notificari pe ecranul de blocare, ultima versiune de soft include si actulizarea patch-urilor de securitate si solutionarea erorii aparute in cazul optiunii de recunoastere faciala.
In compartimentul de camere foto, Allview Soul X7 Pro contine blocul de camere din spate quad care consta din camera de 13 MP cu un senzor suplimentar de 8 MP ultrawide, camera macro 2 MP si un alt senzor de adancime de 2 MP. Camera dispune de blit LED si functii HDR, panoramare si poate inregistra video 4K @ 30fps, 1080p @ 30fps. Snapperul frontal este de 16 MP (wide), 1/3.06″ 1.0µm, cu calitate video 1080p @ 30fps. Din pacate niciuna dintre acestea nu au stabilizare ceea ce se simte prin bataielile inerente. Nu sunt camere de o calitate excelenta insa iti poti face treaba in conditii obisnuite de lucru ajutat de algoritmii AI si tinand cont si de pret. Am testat camerele in cateva conditii de lucru foto / video, care sa va ajute pe voi sa trageti concluziile finale.
Views: 3
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.