Tenda IP Cloud Camera Wireless C50+ HD PTZ la review
De ceva vreme nu am mai testat o camera domestica de constructie PTZ, adica avand doua motorase ce rotesc pe doua axe, camera captand atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte, o suprafata cat mai mare in vederea inregistrarii.
Camera este controlata de o aplicatie mobila TendaEye disponibila pe Android si iOS direct de pe smartphone-ul personal doar prin download gratuit de pe magazinele virtuale sau gasesti in ghidul din cutie un cod QR cu trimitere la aplicatie.
Aceasta camera Tenda IP Cloud Camera Wireless C50+ HD PTZ prin unele specificatii se poate apropia de cele profesionale: senzorul de culoare CMOS de 1/4 inci Megapixel, modul de filtrare detasabil incorporat prin infrarosu (ICR), lentila, f = 3,6mm F = 2,0 unghiul de vedere: D = 68 ° (unghi Pan / Tilt: H = 360 ° V = 150 °), vizibilitate pe timp de noapte cu 10 metri cu 9 LED-uri infrarosii la o iluminare minima: 0 lux cu LED-uri IR.
Dar cu toate acestea este numai o camera individuala, pentru acasa, cu detectia la miscare, posibilitatea de inregistrare pe card, functia PTZ (pan/tilt/zoom), filtru IR-cut, audio bidirectional – toate acestea sunt doar cateva caracteristici de baza. Camerele supraveghere wireless sunt destinate aproape exclusiv securitatii locuintei, insa ele sunt frecvent intalnite si in spatiile comerciale unde necesitatea montarii unui sistem de supraveghere este foarte importanta, insa nu se doreste trasarea de cabluri.
Tenda m-a surprins din nou prin reorientarea catre un produs care iese din domeniul obisnuit. Dar cu toate acestea are o legatura mare atat timp cat apare cu siguranta in conexiuni la care ei se pricep foarte bine asa cum sunt retelele.
Camera supraveghere wireless este o camera de supraveghere care utilizeaza internet protocol (IP) pentru a capta si inregistra imaginile. Astfel, in locul cablurilor folosite pentru un sistem analog, o camera supraveghere wireless functioneaza prin transmiterea datelor printr-o retea locala cunoscuta sub numele de LAN. Utilizand acest sistem nu mai este necesar sa apelati la sistemele complicate ce implica cabluri. Cand detecteaza miscari, aparatul foto declanseaza automat alerta si face o fotografie instantanee. Push notification: informatiile de alerta pot fi trimise la telefon de indata ce alerta este declansata. Imaginea Push: Snapshot-ul alertei poate fi trimis pentru a putea vedea detaliile. Videoclipul inregistrat poate fi stocat pe cardul SD / TF, care poate fi conectat la slotul cardului extern TF.
Tenda C50 + permite o stocare maxima de 64 GB TF. Si un card de 64 GB poate salva videoclipuri timp de aproximativ 400 de ore. Trebuie doar sa faceti clic pe butonul „inregistrare” si veți vedea videoclipul inregistrat pe cardul SD.
Si in acest micut produs de doar 0.176Kg si dimensiuni: 103X112X131mm, reintalnim lucruri mari cum ar fi protocoalele de retea inglobate: TCP/IP, UDP, ARP, ICMP, DHCP client, NTP client, DNS client, DDNS client, SMTP client, FTP client, HTTP, RTP / RTSP/ RTCP, prin interfata IEEE 802.11n/g/b, 2.4G, 150Mbps, ceea ce ne arata ca este o camera moderna care incearca sa raspunda cat mai bine solicitarilor venite din retea dinspre un server consacrat.
Camera soseste la utilizator cu cateva accesorii absolut necesare. Mai jos vedeti unboxingul.
Camera filmeaza la rezolutie HD, iar calitatea imaginii este suficient de buna pentru a indentifica fetele si ce se intampla in casa. Alimentarea camerei se realizeaza prin mufa USB, iar in pachet avem un cablu lung si un incarcator de 5V la care se ataseaza cablul USB/microUSB, o placa cu doua sisteme de prindere de tip holsurub cu dibluri, practic putand fi montat de catre orice pasionat la domiciliu in orice pozitie, atat orizontala cat si verticala.
Privind mai in amanunt camera observam ca avem o constructie bazata pe doua placi mobile: veticala respectiv orizontala pentru miscarea complexa PTZ, in interior simtindu-se miscarea unor roti dintate de la motorase care indica miscarea controlata pas cu pas. In partea din spate se poate identifica un buton de Reset pentru reinitializarea camerei dar si conectorul microUSB pentru alimentare. In lateral dreapta se afla orificiul pentru introducerea cardului microSD. In fata desigur se afla micro obiectivul si de asemenea pe timp de noapte se poate observa cercul de leduri IR pentru filmare pe timp de noapte.
Am trecut la instalarea aplicatiei prin cativa pasi.
Instalarea aplicatiei a decurs in mod normal pe smartphoneul personal fara prea multe interogari.
Am pornit camera si am initializat-o apasand butonul de Reset. Cand o conectezi la o sursa de energie incepe sa se invarta in jurul propriei axe, i se aprind ledurile si repeta mesajul: ”Waiting for WIFI smartlink configuration”.
Mai jos iata cum s-a comportat, precum un mic robotel.
http://www.youtube.com/watch?v=wF5SSKb3BBs
De asemenea, m-au impresionat si comenzile vocale inglobate in camera pentru a fi un mic ajutor la instalare. Inca o functie interesanta este cea de voce, camera avand integrat un microfon si un difuzor. Difuzorul permite utilizatorului sa transmita vocea de la distanta direct pe camera, astfel puteti vorbi cu cei care se afla in incapere mi se pare o functie utila atunci cand cei dragi simt nevoia sa iti auda vocea, chiar daca nivelul sonor nu este atat de pregnant. Voi reveni ulterior si cu imagini/foto direct de pe camera.
Views: 0
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.