Telekom Romania susţine viitorii IT-işti printr-o nouă serie de ateliere Coder Dojo
- 130 de copii au fost înscrişi la Atelierele Coder Dojopentru anul şcolar 2016-2017
- 4 ateliere simultane: Scratch, Khan, Java şi Gaming Arduino, deschise atât pentru avansaţi cât şi pentru începători;atelierele sunt susţinute de 10 mentori voluntari
De-a lungul anului școlar 2016-2017,130 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 7 și 16ani vor învăţa programare şi electronică asistată de calculator (pe platforma de dezvoltare Arduino)la atelierele CoderDojo București Nord pe care Telekom le susține de 5 ani.
Copiii şi tinerii participanţi sunt coordonaţi de 10mentori voluntari, proveniţi atât din mediul de afaceri, cât şi specialişti independenţi care doresc să se implice în educarea tinerei generaţii.
„Susţinut de Telekom Romania, Dojo-ul Bucureşti Nord este primul din ţară, locul unde se antrenează de 5 ani adevăraţi ninja ai tehnologiei.Suntem încântați că numărul copiilor crește semnificativ de la an la an – dovadă a popularității Atelierelor CoderDojo. Copiii învață aici jucându-se, dar ei pot fi viitorii noștri experți în programare sau în dezvoltarea de soluții de tip M2M sau Internet of Things. Credem că ideile lor se vor regăsi într-un viitor nu foarte îndepărtat printre soluțiile de business pe care compania noastră și nu numai le vor dezvolta pentru piață”,spune Ruxandra Vodă, Director Comunicare la Telekom Romania.
Grupa programatorilor începători, formată din 51 de copii, învață noțiuni introductive de programare cu ajutorul a două platforme dedicate celor mici (Khan Academy și Scratch), dar și abordăriutile încele mai diverse limbaje de programare, în funcție de ceea ce îi pasionează. Alți48 de viitori tineri programatoriavansaţi, cu până la 2 ani de activitate în cadrul Dojo-ului, se concentrează pe dezvoltarea de proiecte proprii precum jocuri, website-uri, versiuni pentru jocul Minecraft și aplicații pentru terminale mobile.
Cel de-al treilea atelier este specializat în Arduino (electronică asistată de calculator) şi pregăteşte viitori experţi în tehnologia Internet of Things. Atelierul este deschis copiilor de minim12 ani, care vor învăța de la zero atât elemente de hardware (circuite electronice simple, cu senzori, LED-uri, motoare, difuzoare, toate controlate de microcontroller-ul de pe platforma Arduino), cât și programare (limbajul pentru platforma Arduino este bazat pe C/C++).
Atelierul de Arduino a fost introdus acum doi ani în programul Coder Dojo Bucureşti Nord, fiind primul astfel de curslansat la nivel național.Explicațiile teoretice privind principiile circuitelor electronice și ale programării sunt însoţite de aspecte practice ale noțiunilor de fizică și matematică învățate la școală, prin intermediul kiturilor de elemente puse la dispoziție gratuit de RoboFun.Anul acesta, la clasa de Arduino sunt înscriși 14 copii.
Trei tineri vor pătrunde anul acesta tainele limbajului de programare Java, pe care îl vor putea folosi pentru a crea aplicaţii pentru telefon, agenda electronică, palmtop sau intranet.
CoderDojo este o mișcare internațională inițiată în Irlanda în anul 2011, cu scopul de a oferi copiilor interesați un context în care să poată învăța programare într-un mediu informal, prin sesiuni regulate, în afara programului școlar. La CoderDojo, copiii învață să programeze, să dezvolte site-uri web, aplicații, programe, jocuri și multe altele. Dojo-urile sunt inițiate, conduse și desfășurate de voluntari.
Pentru detalii suplimentare,vă rugăm să accesați www.coderdojo.ro.
4 octombrie 2016 – Telekom Romani
Views: 0