Telekom Romania anunţă cea de-a treia ediţie a concursului internațional de proiecte digitale „DA mediilor digitale sigure!”

  • Concursul „DA mediilor digitale sigure!” este parte din inițiativa Teachtoday, un program de educaţie digitală a Deutsche Telekom.
  • În competiţie se pot înscrie proiecte care promovează utilizarea responsabilă a mediei digitale în rândul tinerilor şi adulţilor
  • Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 31 iulie 2016.

Telekom Romania anunță începerea înscrierilor proiectelor locale pentru competiția internaţională „DA mediilor digitale sigure!”, ajunsă la cea de-a treia ediţie, care face parte din inițiativa Teachtoday, un program de educaţie digitală dezvoltat de liderul mondial în telecomunicaţii, Deutsche Telekom.

13173484_1193940137284917_3831545810658542571_o

Teachtoday are ca scop promovarea utilizării conştiente şi responsabile, în condiţii de siguranţă, a mediilor digitale de către tineri şi adulţi. În acest sens, platforma pune la dispoziţia utilizatorilor sfaturi, recomandări şi materiale practice, uşor de folosit în viaţa cotidiană.

“Teachtoday îşi propune în primul rând să inspire cadrele didactice să descopere lumea digitală şi, alături de cei mici şi de adolescenţi, să ajungă să utilizeze mediile digitale în siguranţă. Totodată, Teachtoday se poziţionează ca o platformă educaţională prin intermediul căreia utilizatorii, în special cadrele didactice, pot face schimb de experienţe în domeniul educaţiei digitale”, au declarat reprezentanţii Deutsche Telekom.

Înscrierea la concursul „DA mediilor digitale sigure!” se poate face prin completarea unui formular online, care se regăseşte pe platforma Teachtoday, la secţiunea Noutăţi / Concursul 2016.

Toţi adulţii care lucrează cu copii sau adolescenţi, precum cadre didactice, personal pedagogic, dar şi părinţi, meditatori sau mentori, pot înscrie proiecte în cadrul concursului. Proiectele înscrise trebuie să se adreseze copiilor cu vârsta între 9 şi 14 ani sau să îi fi implicat pe aceştia în realizarea proiectului derulat în cadrul şcolii sau ca parte a unui program extracurricular.

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 31 iulie 2016, iar câștigătorii vor fi anuntați în luna noiembrie, 2016.

Un juriu format din experți în domeniul educației digitale, profesori și oameni de știință vor selecta cele mai bune proiecte pentru locul I premiul fiind de 1.000 de euro, locul II – 500 de euro şi locul IIl 3 – 300 de euro.

Proiectele se pot trimite în limba română, folosind formularul de înscriere online. Aplicanții sunt rugați să descrie obiectivele și rezultatele proiectului și să exemplifice metodele prin care proiectul poate fi implementat de alți profesori. Împreună cu formularul de participare pot fi trimise materiale adiționale precum poze, video etc.

Proiectele care se înscriu în cadrul competiției trebuie să promoveze metode prin care elevii pot învăța să folosească mediile digitale în siguranţă și pot să dezvolte abilităţi practice şi eficiente de studiu.

Mai multe informații despre această iniţiativă regasiţi la www.teachtoday.de/ro/.

Despre Teachtoday

Teachtoday este o iniţiativă a companiei Deutsche Telekom în scopul promovării utilizării internetului cu responsabilitate şi în condiţii de siguranţă. Prin această iniţiativă dorim să acordăm sprijin copiilor şi adolescenţilor, părinţilor & bunicilor, precum şi personalului didactic prin intermediul unor sfaturi şi materiale uşor de folosit în practică şi în viaţa cotidiană.

Teachtoday ţine cont de diferitele circumstanţe de viaţă şi moduri de utilizare a internetului de către copii şi adolescenţi – în cadrul familiei, la şcoală sau în timpul liber. Părinţii, bunicii şi pedagogii le pot pune în aplicare imediat împreună cu copiii şi adolescenţii. Iniţiativa acordă sprijin prin intermediul materialelor publicate pe www.teachtoday.de/ro/ dar şi direct la faţa locului. Teachtoday depăşeşte graniţele de stat, informează cu privire la proiecte Best Practice internaţionale şi este disponibil în câteva limbi străine.

Despre Telekom Romania

Telekom Romania este un brand dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii inovatoare, fixe şi mobile, pentru o comunitate extinsă de clienți, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii

În 2015, Telekom Romania a lansat noul concept comercial MagentaONE, oferind pachete integrate de servicii fix-mobil într-o formă simplificată, atât pentru clienţii persoane fizice, cât şi pentru companii. MagentaONE înseamnă un singur Call Center, o singură factură, o singură aplicaţie MyAccount (inclusiv o aplicaţie pe mobil). Prin MagentaONE, Telekom Romania și-a consolidat poziția de lider în furnizarea de soluții complete de telecomunicații și IT&C pentru companiile din România.

Telekom Romania este prezentă pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România.

Telekom este un brand care aparține Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial în industria telecomunicațiilor, cu peste 156 milioane de clienți pentru servicii mobile, 29 milioane de linii fixe și peste 18 milioane linii broadband (la 31 decembrie 2015). Deutsche Telekom este prezent în peste 50 de țări și are circa 225.000 angajați la nivel mondial.

Telekom Romania – 13.06.3016

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: