TeChallenge 2024: Honeywell celebrează creativitatea și spiritul inovator al tinerilor pasionați de tehnologie
TeChallenge, competiția pentru studenți și liceeni, organizată în fiecare an de Honeywell România și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București și ajunsă la cea de-a 8-a ediție, și-a desemnat câștigătorii.
TeChallenge a devenit o tradiție în rândul elevilor și studenților din țară care își doresc o carieră în inginerie sau IT. Dacă anul trecut peste 100 de tineri s-au înscris în competiție cu 51 de proiecte, anul acesta numărul lor a fost și mai mare și a atins un record: 97 de liceeni și 49 de studenți s-au înscris la TeChallenge 2024.
Astfel, numărul total al tinerilor care au participat în această competiție până acum depășește 750, iar numărul proiectelor este de 341.
„Tinerii din ziua de astăzi sunt specialiștii din viitor și este important ca educația lor să fie una complexă. Ne-am angajat să susținem educația din România și să oferim tuturor acestor elevi și studenți șansa de a-și îmbunătăți abilitățile prin combinarea cunoștințelor teoretice și practice. An de an, experții noștri lucrează alături de profesori pentru a-i ajuta pe cei care s-au înscris în competiție să-și contureze ideile și să realizeze cu succes proiectele tehnice pe care le-au gândit. Pentru noi, TeChallenge nu este doar un proiect, ci este un angajament pe care ni l-am asumat ferm și o acțiune pe care ne bucurăm să o putem derula an de an. Sperăm ca numărul tinerilor care participă la TeChallenge să crească tot mai mult cu fiecare ediție. Toate proiectele pe care le-am jurizat anul acesta au fost excepționale, iar pe noi acest lucru ne bucură foarte mult pentru că arată capacitatea de inovare pe care o au acești elevi și studenți” – a declarat Mihai Brana, Director General Honeywell România.
Competiția TeChallenge reunește în fiecare an instituții de învățământ tehnic – licee și facultăți – din București și din țară și încurajează elevii să fie creativi, inovatori și să învețe lucruri noi. Încă din iunie, aceștia au lucrat la proiecte practice, făcând astfel pași semnificativi spre viitoarele lor cariere.
Cele mai complexe, inovatoare și spectaculoase idei, atât din categoria elevilor (8 proiecte), cât și a studenților (9 proiecte), au fost premiate acum. Și, ca întotdeauna, cei mai talentați tineri vor avea și ocazia să se alăture companiei, fie prin programe de internship, fie ca angajați cu normă întreagă.
La categoria Studenți, premiul I a fost obținut de proiectul „Implementarea inteligenței artificiale în optimizarea traficului rutier”, proiect ce propune o soluție avansată de gestionare a semafoarelor, în scopul îmbunătățirii simultane a fluxului de vehicule și pietoni.
La categoria Elevi, premiul I a fost obținut de proiectul „IONUT”, reprezentat de un robot pentru hale industriale care realizează manevrarea paleților în locuri mai puțin accesibile, atât în mod autonom, cât și sub controlul unui operator.
Anul trecut, la categoria Studenți, premiul I a fost obținut de echipa DEXTRA – ei au dezvoltat un robot modular cu 4 grade de libertate, integral realizat din materiale reciclabile și printate cu o imprimantă 3D.
La categoria Elevi, premiul I a fost obținut de echipa SPLE – Solar Powered Laser Engraver – care a dezvoltat un dispozitiv capabil să realizeze gravuri laser de mici dimensiuni pe o arie largă de materiale (lemn, piele naturală etc.), alimentat de la panouri solare.
Views: 9