Tandemul Mercusys Router wireless MW 325R, 300Mbps, 4 porturi 10/100Mbps, 4 antene si Wi-Fi Range Extender MW 300RE la review

Pentru majoritatea utilizatorilor pretul are o importanta foarte mare atunci cand isi aleg configuratia de acasa, destinata rationalizarii conexiunilor WiFi ce deservesc reteaua conjugala.

MERCUSYS este una dintre companiile care au inteles aceasta axioma comerciala si au adaptat produsele catre aceste cerinte.

Daca iti doresti o retea comuna care sa deserveasca nevoile cotidiene si de care sa uiti ca se afla la tine in casa, cu siguranta vei gasi producatori care iti vor oferi performante mai bune, dar va trebui sa faci un mic sacrificiu in bugetul personal. Asta daca nu nadajduiesti ca vei primi in curand un cadou salvator.

Practic pe banii cheltuiti pe un router de la alte companii iti vei permite sa iti achizitionez un router si inca un extender cu care vei acoperi toate gaurile de semnal din apartament sub o forma ingaduitoare pentru buget.

Mercusys Router wireless MW 325R este un router WiFi in banda de 2.4GHz, pana la clasa N, IPv4, care ofera acoperire maxima datorita celor patru antene de 5dBi de pana la 500mp. Antenele cresc puterea, dimensiunea si stabilitatea semnalului wireless.

Viteza wireless de 300 Mbps – ideala pentru streaming HD, jocuri online si descarcari de fisiere mari este completata  de instalare usoara. Pagina web intuitiva va ghideaza prin procesul de configurare in cateva minute.

In plus  deviceul dispune de 3 porturi 10/100Mbps de tip LAN si 1 port 10/100Mbps de tip WAN.

De asemenea, deviceul soseste cu toate cele necesare in cutie incat sa nu creeze probleme la instalare in afara de conectarea la reteaua de energie electrica si la routerul de apartament al operatorului la care suntem arondati, in cazul meu Telekom.

Daca vrem sa stim despre specificatii trebuie sa stim urmatoarele: Standard 802.11n IEEE, 802.11g IEEE, 802.11b IEEE, IEEE 802.3, 802.3u CSMA / CA, CSMA / CD, TCP / IP, DHCP, ICMP, NAT, PPPoE, IEEE din portul LAN 3 portul WJ adaptiv 10 / 100M port adaptor RJ45 (MDI / MDIX Auto) 1 portul RJ45 adaptiv 10/100M (MDI / MDIX Auto) rata de transmisie la 300Mbps. Canalul de lucru numarul 13 DSSS ) Modul de modulare DBPSK, DQPSK, CCK, OFDM, 16-QAM, 64-QAM Antena tip 4 antena omnidirectionala cu castig ridicat, Mediu de retea 10 Base-T: 3 sau mai mult 3 sau mai multe UTP 100Base-TX: Act de functionare (conexiune port / lucru) SYS (indicarea sistemului) Dimensiune exterioara 33mm X 118mm X 67mm. Utilizarea in temperaturi ambientale de functionare: 0 pana la 40. Temperatura de depozitare: -40 la 70 Umiditate de lucru: 10% pana la 90% Umiditatea de stocare: 5% pana la 90%.

Conectati portul router-ului LAN la portul laptop / PC LAN si porniți routerul cu adaptorul de alimentare 5V/0.6A. Adresa PC / LAN LAN IP la seria IP a routerului. Puteti utiliza 192.168.1.10 (192.168.1.2 la 254) si orice alt IP pentru laptop sau PC.

Prin combinarea tehnologiei 2×2 MIMO si a patru antene, MW325R poate creste semnificativ capacitatea de transmisie si receptie a semnalului. Astfel, nu trebuie sa va faceti griji in legatura cu intreruperi sau intarzieri in jocuri si streaming video. Cu toate acestea nu este un router recomandat in gamingul de competitie, avand in vedere celelalte routere performante, care ofera dinamica necesara si latenta corespunzatoare. Insa compromisuri in ceea ce priveste securitatea retelei nu se va face datorita sistemului WPA-PSK / WPA2-PSK si caracteristicilor wireless speciale: Enable/Disable Wireless Radio, WDS Bridge si al managementului: Access control, Local management, Remote management. Cu toate acestea routerul se bucura de un meniu de configurare extrem de facil.

 

Deschideti browserul web si introduceti adresa IP implicita in bara de adrese URL si apasati pe Enter. Prima data nu exista o parola setata pe routerul Mercusys MW325 in modul din fabrica. Prima fereastra de conectare doreste sa creeze parola de conectare pentru a intra in interfața de setare a routerului. Creati noua parola si confirmati noua parola. Aceasta parola va fi utilizata pentru a conecta routerul data viitoare.

Toate acestea le puteti reintalni in manualul de utilizare aici.

Mercusys MW325R poate fi utilizat atat pentru punctul de acces cat si pentru modul repetor pentru a extinde intensitatea semnalului in zonele moarte. In mod mod repetor, routerul conectat wireless la router-ul principal si semnalul de amplificare cu o acoperire de 100% in cazul in care semnalul routerului principal nu a fost atins.

Dar este pacat sa utilizezi acest mod atat timp cat Mercusys iti poate pune la dispozitie un alt extender extrem de ieftin.

Bridge/Range Extender MERCUSYS MW300RE mareste semnalul wireless la zonele care nu puteau fi atinse sau greu de instalat, Are trei antene externe cu tehnologie MIMO ajuta la stabilirea modelului MW300RE in afara celor de extindere obisnuite. Extindeti cu usurinta acoperirea wireless la configurarea usoara cu doua butoane sau prin apasarea butonului WPS.. Dimensiune mica montat pe perete faciliteaza deplasarea si deplasarea in mod flexibil. LED-ul multicolor va ajuta sa gasiti locul potrivit pentru a oferi cea mai buna extensie Wi-Fi.

MW300RE le elimina zonele moarte prin conectarea fara fir la routerul dvs., consolidand si extindandu-si semnalul in zone pe care nu le poate face singur. De asemenea, reduce interferenta semnalului pentru a asigura o acoperire Wi-Fi fiabila in intreaga casa sau birou. Apasati butonul WPS de pe router si va puteti conecta la retea in cateva secunde. Odata conectat, puteti deconecta extensia dintr-o locatie si o puteti conecta la alta pentru a obtine cea mai buna calitate si acoperire a semnalului in casa, fara a mai fi nevoie sa configurati din nou. Modulul MW300RE este diferit de dispozitivele de extindere obisnuita.
Cu tehnologia MIMO, MW300RE va ajuta sa imbunatatiti reteaua prin cresterea rapida a vitezei wireless. In plus, cele trei antene externe asigura un semnal wireless stabil la locul unde aveti nevoie cel mai mult.

Views: 4