Tableta navigatie GPS Navitel T500 3G EU la review

Prietenii polonezi de la NAVITEL m-au facut din nou sa imi scot masina din parcare, pentru un nou produs de test sosit la GADGETARUL ROMAN. Chiar daca de data aceasta m-au pus sa imi fac rost pe cont propriu, din cutia cu maimute, de suportul auto de parbriz cu ventuza si de un incarcator auto de bricheta, cu iesire USB.

Nu este un capat de tara, dar parca as fi avut un pic mai multe pretentii, pentru o companie care declara ca se ocupa de navigatie, sa includa in pachet aceste accesorii absolut necesare, atunci cand te grabesti sa pleci in cursa si nu vrei neaparat sa rascolesti magazinele de accesorii de pretutindeni, mai ales atunci cand te afli in provincie.

DSC_0489

In rest toate asa precum le stim. Un nou sistem de navigatie Tableta navigatie GPS Navitel T500 3G EU perfect pentru drumurile noastre din Romania, recte Bucuresti, cam pe unde l-am intrebuintat eu mai mult, atat in varianta 2D cat si in cea 3D, dar si o tableta care te ajuta la greu adica atunci cand iti este greu sa iti scoti telefonul din buzunar si ti-ai dori un device pe care deja il ai deschis in parbriz conectat la retele 3G dar si un device conectat la retelele de socializare. Chiar si in situatia unui sofer mai profesionist, asa cum este un sofer de taxi. Aceasta tableta nu exclude nici instalarea unei aplicatii de companie dublata de un set de harti cu actualizare pe viata dispozitivului, pe care orice transportator si le-ar dori pentru flota sa, desi tarile sunt numai cele din Europa: Albania, Andorra, Austria, Belarus, Belgia, Bosnia și Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Croatia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Gibraltar, Grecia, Islanda, Insula Man, Italia, Kazahstan, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malta, Moldova, Monaco, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Regatul Unit, Republica Ceha, Romania, Rusia, San Marino, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina, Ungaria, Vatican.

Mai jos aveti unboxingul exact asa cum se exprima producatorul in fisa tehnica:

  • T500 3G Tablet
  • Cablu USB
  • Incarcator de priza la 220 Vca
  • Manual de utilizare
  • Card de garantie

Poate fi considerata fezabila si incarcarea la priza electrica a tabletei, insa acumulatorul de 3750 mAh in cazul utilizarii retelelor 3G a dimensiunii ecranului IPS de 7 inci de rezolutie  800×1280, mereu aprins, a unor eventuale convorbiri prin telefon, sau conectari pe reteaua de date nu vor asigura o rata de utilizare de o singura zi, in care sa poti ajunge la o priza sa incarci aceasta tableta.

Vestea cea buna este ca totusi cu toate acestea dotarea cu o priza microUSB este o idee foarte buna intrucat fiecare gasim prin autoturismul conjugal un astfel de incarcator de bricheta, incat sa rezolvam situatia data, sau poate chiar niste adaptoare care sa aiba iesire USB, la care sa conectam cablul USB/microUSB din pachetul de vanzare.

Partea frontala a lui Navitel T500 arata destul de standard. Cadre largi sub si deasupra ecranului, usor mai inguste la stanga si la dreapta. Singurul lucru care va starneste atentia este difuzorul aflat deasupra ecranului, utilizat pentru a efectua apeluri telefonice si camera de 0.3 megapixeli orientata spre fata situata, chiar langa.

Ecranul este unul luminos si vizibil din unghiuri dificile. In setarile de ecran veti gasi MiraVision, in care putem schimba modul de afisare a culorilor la standard, viu sau personalizat de utilizator  putem schimba contrastul, saturatia, claritatea, temperatura culorii etc.).

Tableta din policarbonat negru si mat, in sine, nu difera prin ceva deosebit, de una normala decat poate prin marginea laterala ce cuprinde un fel de sant, care nu este numai pentru prinderea ferma, in palma utilizatorului, cat si, pentru ca aceasta degajare, sa poata fi mai buna pentru eventualul suport de parbriz.

In rest se remarca cam din vremea pioneratului la tablete, o camera frontala de 0.3 MPx si alta principala de 2 MPx, compartimentul de sus unde putem introduce doua SIM-uri si cardul microSD. Lateral butoanele de Power on/off si volum +/- audio, dar si orificiul pentru butonul de Reset. Tot intr-o laterala avem orificiul microUSB pentru incarcator/date si cel pentru jackul de casti EAR, cu conector de 3,5 mm, care de asemenea si acestea lipsesc din pachet.

Sub Android 7.0 datorita configuratiei hardware, mai cazone: un procesor quad-core MediaTek MT8321 de 1.3 GHz, 1 GB RAM, 8 GB de stocare flash, suplimentat cu un card microSD cu o capacitate de maxim 128 GB nu poti avea multimedia asa cum trebuie si nici de gaming nu poate fi vorba. Pentru navigare, insa este foarte bun. Mai jos am facut si analiza benchmark numai pentru a va convinge si voi de configuratie.

Această prezentare necesită JavaScript.

Aplicatiile ruleaza o perioada lunga de timp, comutarea intre ele au un pic de lag si trebuie sa fiti rabdatori atunci cand incarcati site-uri web. Dar sa nu ne inselam – fiecare echipament ieftin functioneaza in mod similar si aici nu exista surprize – nici negativ, nici pozitiv. Rezultatele obtinute de acest dispozitiv in teste sintetice confirma numai acest lucru: AnTuTu: 22363, Quadrant: 8122, 3DMark: Ice Storm: 2975, Ice Storm Extreme: 1875, Ice Storm Extreme: 1875, Ice Storm Nelimitat: 2796.

Nu a existat nici cea mai mica problema cu functionarea YouTube, la fel ca si cu Player-ul direct de pe card.

Daca doriti sa jucati pe T500, desigur, nu exista nimic care sa va impiedice sa faceti acest lucru. Cu toate acestea, trebuie sa fiti rabdatori cand incepeti unul dintre titlurile mai mari, cum ar fi Asfalt 8: Airborne, si apoi pregatiti pentru o usoara incalzire a carcasei in jurul obiectivului camerei. Gameplay-ul este posibil, dar ochiul antrenat va observa o scadere semnificativa a numarului de cadre pe secunda, ceea ce reduce placerea de a juca. Jocurile mai simple (Angry Birds sau iRunner) functioneaza fara probleme. Deci, doar divertisment si nu competitie.

In ceea ce priveste interfata, se poate spune ca este aproape Android pur. Aproape pentru ca, langa trei butoane de sistem standard (spate, acasa, aplicatii deschise), dupa ce intrati in orice program din bara de jos apare al patrulea buton, al carui scop este sa deschideti aplicatia intr-o fereastra mai mica. Si totul ar fi grozav, daca nu pentru faptul ca aceasta functie este inutila.

Aplicatiile preinstalate includ un radio (sunt necesare casti), un manager de fisiere, programe Google si navigatie Navitel. Pana la urma de aceea cumparam tableta in principal si anume sa navigam. In ceea ce priveste conexiunile: WiFi, Bluetooth: functioneaza fara probleme, portul microUSB: va permite sa incarcati tableta, precum si sa transferati date de la tableta la computer si invers. Acesta sustine, de asemenea, USB OTG, prin care se poate conecta, de exemplu, pendrive ca dispozitiv.

Eu am testat la drum acest dispozitiv si va las si pe voi sa apreciati comportamentul la drum a tabletei de navigatie Navitel T500.

Visits: 1