Tableta Allview PRIME H201 LTE – review
Allview este cronologic, printre ultimele companii romanesti experimentate in dispozitive mobile, care au mentinut brandul de-a lungul anilor la o cota constanta si de traditie, pastrandu-si segmentul consacrat din domeniul midrange prin atractivitate, de la an la an, cu noi inovatii. Tableta Prime H201 LTE dedicata tinerilor, ofera o experienta multitasking, garantand suficient spatiu pentru aplicatii, fisiere, proiecte. Cu sistemul de operare Android™ 14, utilizatorii vor avea o experienta de utilizare fluida si intuitiva, beneficiind de functionalitati avansate.
Aplicatia AVI GPT, asistentul vocal cu AI dezvoltat de catre Allview, este conceputa pentru a transforma radical experienta utilizatorilor si a le oferi suportul necesar pentru dezvoltarea personala si profesionala. Pentru a incuraja utilizarea aplicatiei AVI GPT, Allview ofera 500 de credite cadou in valoare de 50 lei, echivalente cu pana la 1.000.000 de cuvinte, clientilor tabletei Prime H201LTE, care isi creeaza un cont nou in aplicatie subliniand angajamentul companiei fata de inovatie, sustenabilitate si imbunatatirea constanta a experientei utilizatorilor.
De asemenea avem functionalitati moderne integrate in activitatile zilnice definite de catre producator:
- Easy Search si Easy Translate – pentru acces rapid la informatii si traduceri instantanee.
- AVI GPT – asistent vocal bazat pe AI, destinat organizarii si explorarii
- Focus Mode si Bedtime Mode – utile pentru concentrare si relaxare.
- Kids Space – un mediu sigur si educativ pentru copii.
- Cast Screen to Device – partajarea continutului pe ecrane mai mari
Tableta Allview PRIME H201 LTE are un aspect modern in ton cu alte tablete premium aflate la momentul actual pe piata cu un design elegant, ce dispune de corp metalic ingrijit finisat, cu o constructie solida, rotunjita in colturi si comenzi bine delimitate asigurand un acces facil la interfata UI. La primul contact am fost impresionat de linia modern de design adoptata care m-a lasat un pic cu gura cascata fiind ceva inovativ pentru liniile obisnuite cu care Allview ne obisnuise. Se simte bine in mana si da senzatia de stabilitate si echilibru pe care doar o tableta studiata in detaliu o poate da. Spatele metalizat mat de o culoare atractiva si pura, nuanta Silver Blue, ale tabletei Allview PRIME H201 LTE, nu aduce insemnele de amprente la care te poti astepta in mod obisnuit. Camera AI principala, duala are o pozitionare intr-un colt fiind destul de discreta pentru utilizator, include o camera principala de 20MP si una frontala de 8MP, ambele optimizate cu functii precum HDR si inregistrare video Full HD 1080p, In jur de 205PPI densitate pixeli. Nu are o inaltime care sa deranjeze pozitionarea orizontala si utilizarea touchului de ecran. Pe laterale stanga / dreapta deosebim orificiile de expansiune a sunetului cu care tableta dispune de sistem audio alcatuit din 4 difuzoare. Tot lateral dreapta printre orificii se situeaza portul USB C 2.0 destinat alimentarii si transferului de date. Pe marginea din partea de sus avem power/ standby ce atrage atentia prin culoarea rosie, microfon, tasta pentru reglare volum +/-, un alt microfon si slotul Dual alcatuit din SIM & MicroSD. Pe marginea din partea de jos este inclus un port pogo (5 pini) pentru conectare accesorii, cel mai indicat pentru o tastatura exterioara. Nu avem mufa audio de 3,5 mm.
Specificatii tehnice
Tableta Allview PRIME H201 LTE accepta accesul la reteaua mobila 4G, dar numai cu 6 benzi LTE, inclusiv banda 28 pentru uz local. Tableta ofera WiFi 5 in reteaua WLAN domestica, ceea ce este suficient pentru rate medii de transfer de peste 300 MBit/s in combinatie cu routerul. Pe langa modulul de pozitionare incorporat, care comunica cu sistemele de satelit: GPS, GLONASS si Galileo, Tab 12 Pro foloseste si A-GPS datorita suportului pentru telefonul mobil. Precizia pozitionarii nu este intotdeauna convingatoare in testul practic. Spre deosebire de Garmin Venu 2, care a fost folosit in paralel pentru comparatie, detaliile dezvaluie una sau doua inexactitati. Cu toate acestea, nivelul de urmarire ar trebui sa fie suficient pentru sarcinile de navigare. Utilizatorii carora le place sa efectueze un apel telefonic ciudat cu tableta lor pot face acest lucru prin aplicatia pentru telefon. Cu toate acestea, calitatea apelului nu este deosebit de buna. De indata ce utilizatorul nu vorbeste direct in microfon, cealalta parte percepe vocea ca fiind foarte linistita si abia de inteles.
Displayul de diagonala 10.95″ este un IPS LCD, Touchscreen Capacitiv, Multitouch si rezolutie1200x1920px HD isi face treaba chiar daca unii ar putea fi mai pretentiosi. Culorile si luminozitatea ma multumesc in orice ipostaza voi folosi tableta, indiferent de iluminarea ambientala pentru ca este un display luminos si fidel. Ecranul tactil capacitiv detecteaza pana la patru intrari simultan si recunoaste degetele fara intarzieri majore. Panoul laminat functioneaza doar cu 60 Hz, ceea ce inseamna ca animatiile nu arata la fel de netede ca pe ecranele cu 90 Hz sau mai mult. Nu are un senzor de amprenta, dar are autentificare biometrica prin recunoastere faciala folosind camera frontala. Recunoaste in mod fiabil maximum o fata stocata, dar este destul de nesigur (metoda 2D) si are o anumita intarziere.
Unisoc T616 este un SoC octa-core de nivel de intrare cu doua nuclee ARM Cortex A75 rapide de pana la 2 GHz si sase nuclee ARM Cortex A55 eficiente din punct de vedere energetic la pana la 1,8 GHz. SoC include, in plus, un modem LTE (TDD-LTE, FDD-LTE, TDSCDMA, WCDMA, CDMA, GSM), un controler de memorie LPDDR4x-1866 si un GPU ARM Mali G57 MP1 (750 MHz max) si un ISP dual core (24 si suport pentru 8 MPixel). Cipul este fabricat de TSMC pe un proces FinFET de 12 nm. Acesta asigura o performanta medie in ceea ce se poate pretinde pentru un joc pe tableta. Totusi aplicatiile si multitaskingul nu vor avea de suferit datorita memoriilor din dotare 8 /128 GB cu care tableta este echipata si in plus pana la 512 GB prin card microSD. Mi-am urmarit testele sintetice obisnuite cu care pot trage o concluzie:” CPU-Z, Aida 64, Devinfo, Geekbench, 3DMark, GFX, PCMark.
Nu performantele sunt punctele forte ale acestei tablete prin comparatie cu alte configuratii de tablete cat utilitatea acesteia. Carcasa tabletei nu se incalzeste deranjant in mod inactiv sau sub sarcina. De asemenea, nu putem dovedi o reducere a dezvoltarii performantei in testul de stres 3DMark, ceea ce inseamna ca UNISOC T606 poate funcționa foarte constant.
Prime H201 LTE este echipata cu un sistem dual de camere – principala de 20MP si frontala de 8MP – care, impreuna cu functia HDR, surprind imagini detaliate in orice conditii de iluminare. Inregistrarea video Full HD 1080p garanteaza claritate pentru fiecare moment capturat.
Nu va asteptati la performante foto deosebite pentru un asemenea device care nu este proiectat pentru fotografii si nu numai datorita dificultatilor de a putea prinde in colimator anumite unghiuri dificile. Nu este echiparea dorita decat de conjunctura si eventual prin camera de selfie participarea la anumite cursuri online. Poate convinge in ceea ce priveste reproducerea culorilor, desi tonurile verzi sunt uneori putin spalate. Cu toate acestea, nu sunt vizibile valori aberante la culorile de referinta in conditii de iluminare controlata. Tableta inregistreaza videoclipuri la o rezolutie maxima de 1080p si doar inregistrarile HD sunt posibile.
Acumulatorul de 8000 mAh este o surpriza placuta mai special ca tableta beneficiaza de incarcare rapida la 18W. Parametrii de incarcare / descarcare i-am evidentiat cu aplicatia Accu Battery.
Pachetul de vanzare cu care vine tableta contine urmatoarele: Tableta, manual de utilizare, certificat de garantie, alimentator, cablu de date USB. ac pentru compartimentul SIM.
Prime H201 LTE se poate accesoriza cu husa de tip Stand Cover, pentru un plus de rezistenta si usurinta in utilizare.
Views: 46