Strategic Polimers si un posibil scenariu tactil pentru ecrane

Desigur nu de multe ori ne-am intrebat oare cum se va iesi din impasul tehnologic legat de ecranele cu touch care in momentul de fata creeaza destule probleme legate de consumul energetic, de caracteristicile fizice care nu pot fi trecute cu atat de multa usurinta datorita faptului ca sunt casabile si destul de scumpe de obtinut.

Compania americană Strategic Polimers oferă o tehnologie care va face posibilă producerea unor ecrane tactile deformabile. Compania a demonstrat încă de anul trecut funcționarea unor actuatori realizați dintr-un polimer special (polimeri electro mecanici – EMP), care pot deforma o suprafață anume sub acțiunea unui curent electric. O caracteristică foarte interesanta este capacitatea materialului de a reda un sunet. Un vorbitor este doar o suprafață care vibrează extrem de controlat, într-adevăr, una care creează modele de șoc mici pe care le va interpreta ca un sunet. Aceasta tehnologie tactila are un timp redus de raspuns suficient cat sa poata face acest lucru în sine.

De exemplu suprafața unui telefon sau a unei tablete poate fi plană în timpul utilizării normale, dar poate să dea naștere de exemplu unei tastaturi fizice, cu butoane pronunțate, atunci când aceasta apare pe ecran. Sau un alt mod de utilizare, ar putea fi acela în care ecranul în sine se poate transforma într-o membrană sonoră, capabilă să redea muzica de pe telefon (a existat o demonstrație și în acest sens). Polimierii pot fi fabricați în folii de doar 50 de micrometri, se pot curba la 180 de grade însă deformarea produsă prin curent electric este de 10%, și au un timp de reacție de 1 milisecundă.

touch

Ceea ce este în prezent neclar, însă, este modul în care ar putea avea nevoie fie preprogramate aceste caracteristici fizice pentru a putea fi folosite de catre un controler.

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: