Sony Xperia M4 Aqua prezent la review
Sony Xperia M4 Aqua este unul dintre terminalele mid-range dar care isi depaseste limitele constructive acceptate de o astfel de clasificare.
De obicei producatorii nu prea se inghesuie sa faca un astfel de terminal rezistent la conditii excesive, pentru ca nu este chiar in vederile lor sa dea o durata de viata prea mare unor astfel de echipamente, care totusi nu au o viata morala prea mare la viteza acestora de demodare, de cam sub 3 luni. E clar ca daca iti cumperi un mid-range nu te poti astepta la lucruri spectaculoase. Insa la Sony este privit in altfel, pentru ca la ei traditia in constructia de echipamente isi spune cuvantul. Ei vor construi intotdeauna cu gandul la viitor, si nu ca cizmarul, care repara si nu are cu ce sa se incalte.
Un alt lucru care imi place la Sony este faptul ca ei nu introduc prea evidente diferente intre performantele terminalelor. Pot spune ca am fost tot la fel de multumit de acest terminal in urma utilizarii ca si dupa testarea lui M2 AQUA sau poate chiar si Xperia Z3 pentru faptul ca japonezii nu fac compromisuri atunci cand trebuie sa asigure parametrii constructivi chiar si in detrimentul marketingului. Cand spui Sony intotdeauna vei avea o referinta foarte buna si practic nicio deziluzie in utilizare, chiar daca aparent nu iti va sari ceva deosebit in ochi sa te impresioneze, „siguranta” este cuvantul cu valente magice de pornire. Odata ce il vei avea in mana terminalul, adaptarea cu comenzile va aparea imediat, pentru ca, are dimensiuni potrivite, greutate potrivita, materiale potrivite, chiar cu riscul de a ma repeta de trei ori. Justificarea? Da, dimensiuni, pentru ca, este cam cel mai adecvat display, ca sa nu trecem granita spre phablet, subtire astfel incat, bateria sa nu influenteze grosimea carcasei, rotunjimile muchiilor, incat, sa „nu fuga” din mana, dar, nici sa nu deranjeze sau sa agate pliurile pielii mainii care il cuprinde, greutatea, in raport cu dimensiunile si autonomia bateriei, si nu in ultimul rand plasticul, sticla si lateralele perfect alese, incat sa nu aiba probleme la contactul cu lichide sau corpuri contondente cu care ar putea sa intre in contact. In final, si detaliile de design il face un terminal placut ochiului incat, sa te ajute mereu in ceea ce intreprinzi cu el, si totusi sa nu te faca de ras atunci cand te vei afisa cu el in societate.
Sigur, cand l-am primit, primul lucru, am surprins in foto unboxingul. Chiar daca inauntru pachetului a fost un pic prea cazon, in comparatie cu alti producatori. Totusi, aducand aminte de producatorii de echipamente profesionale, care totdeauna nu se inghesuie sa te rasfete cu accesorii, decat, atat cat este nevoie sa il pornesti. Pana la urma e bine si asa. Mai jos puteti urmari galeria cu click pe foto atunci cand doriti sa vedeti detalii un pic mai bine.
Dincolo de cutii si capace si parametrii estetici, cel mai important, mi se par a fi parametrii hardware care te vor ajuta sa faci fata tuturor situatiilor neprevazute din timpul utilizarii. Sony Xperia M4 Aqua este livrat cu sistemul Android 5.0, a carui interfata poarta trasaturile caracteristice liniei de telefoane Xperia si este exact asa cum am spus, fara a frusta utilizatorul altui model de Xperia. Privind datele tehnice aici iti vei da seama ca nu este in top dar si pretul nu iti va pretinde altceva. Dar macar de acesti bani vei avea siguranta ca lucrul achizitionat va fi temeinic si va face exact ce promite producatorul. Procesorul Octa-core Qualcomm MSM8939 de 1,5 GHz, GPU Adreno 405 ambele pe 64 de biți, memoria RAM de 2 GB este o configuratie recunoscuta, caci lucreaza foarte bine impreuna si dau scoruri bune in benchmarkuri asa cum puteti vedea mai jos.
Frecvente, nuclee, tehnologii incearca sa apropie experienta de utilizare dand o masura. Da, si M4 se inscrie intr-o experienta buna care nu face rabat.
1,280×720 5 inch, M4 Aqua are un ecran mult mai mare decat unui mod similar de preturi–Galaxy A3, dar exactitatea lor culorilor a fost dezamagitor de scazut. Displayul IPS M4 Aqua arata doar 86,2% din gama de culori sRGB, care este aproximativ la fel ca Xperia M2.
Trecand prin ecranele de start Android 5.0.2 am fost impresionat de viteza lui M4. Procesorul Octa–core Qualcomm Snapdragon 615 si cei 2 GB de RAM au adus o gura de aer proaspat in comparatie cu mai lentul quad-core Snapdragon 410 procesoare gasite în Samsung Galaxy A3 si A5 Galaxy. Acest chipset este mult mai bun.
Pe partea din spate a telefonului este camera M4 Aqua de 13 megapixeli. In aer liber, am fost foarte multumit de modul in care a facut fata cu soarele de vara stralucitoare, ca imagini au fost bine expuse cu doar cateva orbitoare domenii de nori albi. Cu toate acestea, fiecare dintre fotografii luate pe modul Superior Auto a produs culori reci cu aspect, aproape ca a existat un luciu albastru care acopera întreaga imagine. Situatia s-a imbunatatit atunci cand am trecut la modul manual si HDR. Nivelurile de expunere au fost din nou foarte impresionante, dar dominanta de culoare pal a fost, fara îndoiala, mai vizibila decat înainte.
Bizar, acest lucru nu a fost o problema la atunci cand am incercat in interior camera. Culorile arata mult mai naturale si corecte mai pline de viata, decat au fost in afara si nu au existat o multime de detalii prezente, chiar si cu blizul oprit. Texturile au fost clare si textele au fost clare si lizibile.
Pozele le veti putea mari din galerie de mai jos pentru a le putea vedea mai bine.
Sony a mai spus ca bateria 2400mAh ar trebui sa dureze pana la doua zile, atunci cand lasati telefonul in modul Stamina, care va fi util atunci cand esti la un varf de cutit, dar limiteaza, de asemenea, performanta hardware-ului telefonului, astfel incat nu mai doriti sa utilizati acest mod decat atunci cand nu aveti incotro. Peste o zi cu toate consumurile necesare este cam in limitele adevarului.
Views: 0