SONY XPERIA L1 la review
Consider ca Sony s-au intrecut pe ei insisi, atunci cand au gandit acest terminal entry level, dar cu sistem de operare Android 7.0 Nougat cu Xperia UI, in arhitectura cu procesor quad-core MediaTek MT6737T Cortex-A53 cu ceas la 1.45 GHz, GPU dual-core Mali-T720MP2, 2 GB RAM, 16 GB spatiu de stocare si slot pentru carduri microSD, de pana la 256 GB.
Pentru ca Xperia L1 are o aparitie estetica foarte buna din punctul meu de vedere, cel putin in varianta de alb sidefat, cu reflexii mov, verzulii. Cu siguranta va fi pe gustul celor mai multi utilizatori, care nu vor trebui sa scormoneasca prea dur prin buzunare, atunci cand vor face vizita la magazinul de telefoane.
Prima atingere cu mana, da senzatia unui lucru serios si bine facut, pentru robustetea carcasei pe care o vei cuprinde in palma, desi ecranul de 5,5 inchi de constructie IPS LCD capacitive touchscreen, cu 16M nuante de culori, de rezolutie 720 x 1280 pixeli, factor de aspect 16:9, densitate ~267 ppi, este acoperit de numai un plastic translucid, rezistent la zgarieturi mai mult de 6H. Deci niciun produs de tip Gorilla Glass, care ar da o senzatie si mai buna in caz de cazaturi pe caldaram. Dar sa nu fim pesimisti, si sa nu vedem doar negru in fata ochilor, in special ca displayul livreaza culori luminoase, dar nu suprasaturate, vizibile din unghiuri dificile de inclinare. Daca vei avea grija de terminal, cu siguranta te vei pricopsi cu un prieten foarte bun si de durata, iar husa de protectie nu trebuie sa iasa din vederile utilizatorului.
In rest formele cunoscute in designul oferit de familia Xperia, de care unii s-au plictisit, iar eu spun ca pune in evidenta de fiecare data alte linii ce ar reusi a fi apreciate, pentru ca in general celelalte elemente de UI (castile, microfoanele, butoanele on/off si volum, camerele, senzorii, blitzul, conectorul USB tip C de incarcare/date, pana si compartimentul pentru nanoSim si card microSD), raman in mod obsesiv, dar stiintific, in aceleasi locuri pozitionate, sporind observatiile rautacioase ale carcotasilor.
Carcasa de dimensiuni 151 x 74 x 8.7 mm este ok in mana, dar numai in situatia in care nu prea iei in serios greutatea de 180 g, ce totusi ascunde un acumulator 2620 mAh cu sistemul Qnovo Adaptive Charging (un mod care extinde viata si performanta), nedetasabil de Li-Ion 2620 mAh, cu o capacitate atipica pentru ceea ce mai cunosc eu a exista, si asigura o autonomie destul de buna pentru utilizator.
Continutul pachetului de vanzare este unul cunoscut: pe langa terminalul unibody, cablul de date USB – microUSB de tip C, incarcatorul cu iesire 5V / 1,5 A, si manualul de utilizare / certificatul de garantie.
Cat despre ce avem intre carcase, pentru clasa respectiva de terminale, putem sa tragem o concluzie din testele de Benchmark, pentru configuratia data, impreuna cu: AnTuTu, AIDA 64, CPUZ si ne arata ca avem exact ceea ce este declarat in specificatiile de producator.
Sony a adaugat prin meniuri propria selectie de aplicatii Xperia L1: Muzica, Spotify, Noutati, Video si Album. Exista cateva alte caracteristici Sony care merita notate, deoarece acestea imbunatatesc și individualizeaza experienta:
Smart Cleaner – analizeaza modul in care utilizati telefonul si sterge memoria cache si dezactiveaza aplicatiile neutilizate, mentinand performantele;
Asistent – învata si se adapteaza, pe baza modului in care utilizati telefonul, pentru a deveni mai inteligent si mai personal.
Actiuni Xperia – Xperia L1 poate sa dezactiveze notificarile atunci cand intrati intr-o intalnire sau sa descarcati un pachet de traduceri atunci cand plecati in strainatate
Sfaturi Xperia – veti beneficia la maximum de telefon cu sfaturi si recomandari bazate pe modul in care interacționati cu telefonul.
L1 s-a dovedit a fi eficient in jocurile video, cu o durata de peste 12 ore, navigarea pe Internet prin Wi-Fi timp de 8 ore, in timp ce apelurile 3G ajung aproximativ 10 ore. Cuplat cu un consum de energie în asteptare bun, ajunge pana la un coeficient de anduranta combinat de peste 2 zile jumatate. Cred ca oricine si-ar dori cel putin un astfel de terminal. Cand este necesar, puteti trece in modul STAMINA, iar daca sunt necesare perioade extreme de utilizare, puteti opta pentru a activa modul Ultra STAMINA.
Cu o camera de 13MPx si o calitate excelenta pentru un telefon din gama de mijloc face fotografii bune. Lumina zilei este locul unde veti obtine cele mai clare rezultate si este destul de decent in interior si situatii dificile de iluminare. 3x Clear Image Zoom asigura faptul ca, marirea calitatii imaginii nu va avea de suferit. Puteti inregistra video Full HD (1080p) cu sunet stereo si exista un editor foto si video la indemana. De asemenea, puteti sa marcati geo-fotografii si apoi sa le urmariti pe o hartă. Camera de 5MPx frontala este nelipsita daca sunteti ahtiati dupa acele pretioase selfie-uri, si suficient, pentru ceea ce obțineti in mod obisnuit pentru aceasta gama de preturi. Va las in subiectivitatea voastra sa analizati ceea ce am facut prin galeria foto de mai jos, cu setarile mele automate.
Views: 1