Sony lansează cea mai performantă cameră de tip APS-C din portofoliul său, modelul α6700, alături de microfonul compact și versatil de tip shotgun ECM-M1

Recunoașterea de înaltă precizie a subiectului bazată pe inteligență artificială și performanțele de ultimă generație în materie de imagini statice și înregistrare video sunt condensate pentru prima dată într-un body APS-C compact

Sony anunță lansarea celei mai noi camere foto mirrorless APS-C din portofoliul său, modelul α6700. Aceasta integrează capabilitățile de ultimă generație ale celor mai noi camere full-frame din seriile Alpha™ și Cinema Line, atât pentru imagini statice, cât și pentru înregistrare video, într-un design compact și ușor inspirat de gama α6000, rezultând astfel cea mai avansată cameră mirrorless APS-C pe care Sony a lansat-o până acum.  

Prin combinarea unui senzor de imagine APS-C Exmor R® CMOS cu iluminare din spate de 26 de megapixeli efectivi cu viteza și puterea motorului avansat de procesare BIONZ XR® de la Sony, camera α6700 oferă performanțe excepționale în domeniul imagisticii, păstrând, în același timp, un design compact și ușor.

Camera oferă înregistrare video 4K de înaltă rezoluție de până la 120fpsi, o gamă dinamică largă de 14+ trepteii pentru captarea detaliilor în condiții dificile sau de iluminare insuficientă și integrează profilul de imagine S-Cinetone™ întâlnit la modelele profesionale Cinema Line de la Sony pentru imagini cinematografice rafinate, care nu necesită colorizare, oferind o reprezentare uimitoare a tonurilor naturale ale pielii umane.

Pentru videografi și vloggeri, Sony a anunțat, de asemenea, microfonul de tip shotgun ECM-M1, capabil să capteze sunet de înaltă calitate cu opt moduri de înregistrare, inclusiv stereo.

„Odată cu lansarea modelului α6700, Sony își duce mai departe angajamentul de a susține abilitățile creatorilor de pretutindeni, la orice nivel ar fi ei, oferindu-le instrumente de ultimă generație care permit creativității lor să se dezvolte continuu. Viziunea noastră nu este una statică. Sony va continua să își extindă gama APS-C pentru a se adresa și a sprijini activitățile de producție de imagine realizate de o gamă diversă de creatori de conținut”, a spus Yann Salmon Legagneur, Director Product Marketing, Imaging Solutions, Sony Europe.

Recunoaștere extrem de precisă a subiectului cu ajutorul inteligenței artificiale

Cel mai nou senzor de imagine APS-C CMOS Exmor R cu iluminare din spate are aproximativ 26 de megapixeli efectivi, iar asociat cu motorul avansat BIONZ XR oferă o performanță imagistică excepțională. Sensibilitatea ISO standard se întinde de la 100 la 32000 atât pentru imaginile statice, cât și pentru înregistrări video, permițând fotografierea cu sensibilitate ridicată și zgomot redus în imagine. Reproducerea îmbunătățită a culorilor asigură faptul că subiecți precum oamenii și plantele sunt surprinși în nuanțe cât mai naturale, în timp ce funcțiile Creative Look permit exprimări vizuale unice.

Unitatea de procesare pe bază de inteligență artificială este aceeași precum cea a modelului α7R V, permițând o precizie ridicată la utilizarea funcției Real-Time Recognition AF (autofocalizare). Dincolo de recunoașterea oamenilor și animalelor implementată pe seria α6000, noua cameră identifică acum cu precizie mai multe tipuri de subiecți, cum ar fi oameni, animale, păsări, insecte, mașini/trenuri și avioane, adaptându-se diverselor moduri de exprimare creativă. Atunci când este asociată cu obiectivul nou lansat FE 70-200MM F4 G OSS II Macroiii, camera oferă distanțe focale de la 105 mm la 300 mm – echivalent full-frame de 35 mm, valorificând puterea zoom-ului telefoto pentru utilizare de înaltă calitate. În plus, noua cameră este compatibilă cu gama largă de obiective cu montură E.

Performanțe video excelente, compatibilă 4K120pi

Procesând date echivalente cu 6K, camera α6700 realizează clipuri video 4K de calitate superioară, inclusiv suport pentru înregistrarea la o rată mare de cadre la 4K 120fps. Camera dispune și de profilele de culoare S-Log3, care oferă un interval dinamic de 14+ trepteii, pentru o gradație excepțională. Integrând, de asemenea, profiluri cinematice precum S-Cinetone, α6700 reproduce în mod impresionant tonurile de piele și evidențiază subiecții, aceste capabilități fiind perfecționate prin dezvoltarea Cinema Line, în timp ce funcția Auto-Framingiv bazată pe inteligență artificială urmărește subiecții în mod fluid, eliminând nevoia de mișcare manuală a camerei. Body-ul include, de asemenea, patina de accesorii Multi Interface (MI) Shoe cu interfață audio digitală. Folosită împreună cu noul microfon de tip shotgun ECM-M1, aceasta permite transmiterea audio digitală directă, captând un sunet de înaltă calitate, fără distorsiuni.

Mobilitate, operabilitate și conectivitate unice pentru un echipament atât de compact și ușor

Cu un design compact (aprox. 12cm × 7cm× 8cm. și cântărind aproximativ 493g.v), camera α6700 are o portabilitate crescută. Aceasta dispune de un ecran LCD rabatabil în unghi variabil ușor de utilizat și de controlat cu o singură atingere, alături de un meniu tactil modern pentru utilizare fără efort. Sunt incluse, de asemenea, un buton frontal personalizabil și un comutator pentru imagini statice, filme și moduri S&Q. Camera este echipată cu un sistem de stabilizare optică in-body pe 5 axe, cu posibilitatea de fotografiere în rafală în 5,0 treptevi pentru imagini statice, în vreme ce Active Modevii asigură înregistrări video stabile.

În ceea ce privește conectivitatea, camera este acum compatibilă cu aplicația Creators’ Appviii pentru încărcarea fluidă a videoclipurilor și a imaginilor statice în serviciile cloud. De asemenea, Sony plănuiește să lanseze o nouă versiune a Camera Remote SDK în iulie 2023, permițând operarea și ajustarea setărilor de la distanță.

O cameră prietenoasă cu mediul, care oferă accesibilitate

În ultimii 10 ani, Sony a înlocuit aproximativ 379 de toneix de plastic pur cu plastic reciclat în procesul de realizare a camerelor foto și video digitale. Materialele reciclate, inclusiv SORPLASTMx, sunt utilizate în mod activ pentru body-ul camerei, reducând impactul asupra mediului fără a sacrifica funcționalitatea. În plus, aceasta este echipată cu o funcție numită Screen Readerxi care citește cu voce tare meniurile și ecranele de redare video pentru a asista operațiunile utilizatorilor, sprijinind activitățile creative ale unei mari varietăți de creatori de conținut.

Microfonul compact de tip shotgun ECM-M1

ECM-M1 este primul microfon compact de tip shotgun din lume cu 8 moduri de înregistrare audioxii  selectabile. Cu 4 capsule de microfon, tehnologie unică beamforming și procesare digitală avansată, acesta oferă moduri variate, inclusiv stereo. Modul său ultradirecțional captează sunetul concentrat în partea din față (la un unghi de 30 de grade) și, în același timp, suprimă în mod eficient alte sunete, adaptându-se în mod dinamic la sunetul ambiental din împrejurimi. Acest mod este ideal pentru interviuri și filmări de tip selfie, unde subiectul se află întotdeauna în fața microfonului.

O rotiță de selecție cu mecanism de blocare, nou adăugată,  asigură o comutare ușoară și sigură a modurilor de captare a sunetului. ECM-M1 dispune de capabilități de anulare a zgomotului, cum ar fi un filtru de reducere a zgomotului pentru diminuarea sunetului de fundal și un filtru low-cut pentru minimizarea vibrațiilor și a zgomotului de frecvență joasă. Aceste filtre sunt implementate prin procesarea digitală a semnalelor, maximizând calitatea audio în etapa de înregistrare și reducând astfel necesitatea unei post-procesări complexe. De asemenea, suportă înregistrarea pe 4 canale (numai pentru camerele compatibile), permițând înregistrarea de siguranță în modul omnidirecțional pe canalele 3 și 4, în timp ce canalele 1 și 2 se concentrează pe direcția selectată. Compact și ușor, ECM-M1 îmbunătățește mobilitatea, permițându-le creatorilor de conținut să capteze sunet de înaltă calitate în diverse situații. Aceștia trebuie pur și simplu să atașeze microfonul în patina de accesorii Multi Interface Shoe cu interfață audio digitală de pe o cameră compatibilă pentru conexiuni directe de alimentare și audio, fără a fi nevoie de cabluri sau baterii suplimentare. Atunci când este conectată prin intermediul Multi Interface Shoe al unei camere compatibile care dispune de o interfață audio digitală încorporată, semnalul audio este transferat direct către cameră în format digital, astfel încât nu poate apărea niciun fel de degradare. Un comutator simplu asigură, de asemenea, compatibilitatea cu o gamă largă de camere care utilizează o interfață analogă.

Preț și disponibilitate

Noua camera α6700 va fi disponibilă în România la un preț recomandat de 8400 lei. De asemenea, va fi comercializată la o serie de dealeri autorizați Sony din Europa.

Noul microfon ECM-M1 va fi disponibil în România la un preț recomandat de 2000 lei. Și acest produs va putea fi cumpărat din magazinele dealerilor autorizați Sony din Europa.

O varietate de povești exclusive, clipuri video, dar și alte tipuri de conținut nou și interesant realizat cu cele mai noi camere Sony și cu alte produse, pot fi descoperite aici. Hub-ul european de fotografie Sony este disponibil în 22 de limbi și oferă detalii și știri despre produse, competiții și despre evenimentele Sony din fiecare țară.

Views: 1

Lasă un răspuns