Sony Alpha 5100 la review incantat de calitatea foto

Cu24,3 milioane de pixeli, 179puncte focalizare automată si video avansate, este inca aceasta camera Sony Alpha 5100 hibridul entry-level cu cea mai înaltă tehnologie  APSC?

A fost una dintre intrebarile ce m-au marcat atunci cand am primit in teste aceasta minunata camera care este clar ca schimba ideile unui amator ca mine atunci cand are ocazia de a avea contact cu inalta tehnologie a fotografiei.

Sony Alpha 5100 ultimul model de aparat foto compactinclude unele dintre cele mai recente tehnologii ale firmei japoneze, inclusiv senzorul CMOS Exmor APS HD de 24,3milioane de pixeli, cu o gama de sensibilitate ISO de 100-25,600 si procesor BIONZ X intalnit in mai mult avansatul Sony Alpha 6000. Aceast sistem hibrid cu 179 de puncte AF  a facut, de asemenea, în interiorul Alpha 5100 un cadru compact, oferind autofocalizare super-rapida 0.06 s – 6 fps, fiind una dintre cele mai rapide camere in prezent pe piata.

Mai degraba decat  a fi actualizarea lui Sony Alpha 5000, ce a fost lansat la începutul acestui an, Alpha 5100 înlocuiește în schimb Sony NEX5T, finalul de gama compact, camera NEX-branded in t, care va fi acum intrerupta. Aceasta miscare in cele din urma consolideaza toate camerele video Sony Emount ale sistemelor compacte și SLT-urile în cadrul brandingului Sony Alphamount.

Privind la foaia de specificatii pentru Alfa 5100, e greu sa vezi orice puncte slabe. Acestea bifeaza cele mai multe dintre casetele de la oricine si- ar putea dori dîn piata un aparat foto compact, pentru ca aceste caracteristici pur si simplu stralucesc.

179 de puncte AF cu functionalitate touchscreen accent acopera peste 90% din cadru si poate furniza raspunsuri incredibil de rapide de focalizare. Acest lucru se datorează faptului ca fiecare dintre punctele AF caracteristice ale camerei on-chip imbunatatesc în continuare detectia de faza, prin includerea de 25 puncte de precizie AF, de contrast poziționate în jurul centrului senzorului de 24,3 milioane de pixeli al camerei.

Procesorul de imagine BIONZ X ofera viteze de rafala de 6 fps la rezolutie maxima si filmare Full HD 1080p encodata in XAVC S la 50Mbps. Ecranul LCD tactil articulat de 3.0″ cu 921600 de puncte este rabatabil la 180, pentru autoportrete perfect incadrate.

Dincolo de aceste specificatii ce le poti descoperi in timpul utilizarii pe mine m-a impresionat primul contact vizual extrem de atractiv asa cum puteti observa in galeria de mai jos:

Designul este extrem de reusit pentru ca trecand peste faptul ca avem un aparat mirrorless renumit pentru faptul ca este usor renuntand la anumite componente mecanice din interior, este si extrem de aratos, in sensul ca are o fata comerciala atractiva. Pentru cei care au folosit in trecut aparate compact adaptarea este extrem de rapida pentru ca usurinta in utilizare este un factor comun.

Alpha 5100 vine cu un display de 3 inch, împreună cu functia de touch screen. Setarile pot fi rapide si usor facute cu degetul direct pe ecran, desi uneori se mai simte lipsa unui buton special pentru preselctie mai direct decat a umbla prin submeniuri. Fanii Selfie pot monitoriza auto-portretul de la 180 de grade intorcand displayul in sus. Alte caracteristici includ un modul WLAN incorporat pentru transfer de imagine fara fir si control de la distanta, prin intermediul smartphone sau tableta. In plus, Sony integreaza un flashumplere incorporat, care se pliazăa perfect dupa cerinte. Totusi uneori la Alpha 5100 se simte nevoia de a extinde cu un bliț sistem mai puternic, care nu poate fi montat din lipsa de patina.

 Filmarea cu Alpha 5100 surprinde prin rezolutie full HD la 60 de cadre pe secunda. Se utilizeaza atat format Sony AVCHD, de asemenea, format XAVCS. Durata de viata a bateriei este la fotografierea cu mai putin de doua ore. In modul fotografie, o incarcare buna a bateriei duce la 320-750 fotografii disponibile, ceea ce pentru un fotograf amator poate fi
Livrat cu obiectiv cu zoom kit 16-50mm Sony A5100 nu arata si se simte prea greu, iar obiectivul se retrage inapoi in interior cand nu este folosit, pentru a face un pachet de ansamblu foarte compact.Dezavantajul de a folosi un zoom pliabil este ca provoaca start-up (si trezire) mai mult decât de obicei. Cei care nu sunt dornici pe ideea de fotografiere cu un zoom pot desigur cumpara aparatul de fotografiat intr-o configuratie doar corp.
Sensibilitatea la lumina scazuta, fara blit, de asemenea, teoretic pare sa arate rivalilor sai un lucru sau doua variind de la ISO 100 la un maxim ISO 25600. Chestiuni impresionante, fiind tipul de specificatii cu care suntem obisnuiti sa vedem pe DSLR mid-range. Nu e nici o stabilizare a imaginii in corp oferit de A5100 din pacate, astfel încat acesta se face doar prin obiectiv.
O caracteristica proiectata pe A5100 este un comutator de zoom, foarte similar cu cel gasit pe multe camere compacte. Acest lucru permite obiectivul de 16-50mm kit zom în trei moduri diferite; folosind cursorul de zoom pe partea de sus a camerei, care este bun pentru functionarea cu o singura mana, prin inelul de zoom de pe obiectiv, si în cele din urma folosind butonul control zoom pe partea laterală a obiectivului. Dacă nu aveti un obiectiv zoom atasat, cursorul de zoom mai putin ajusteaza zoom-ul digital in schimb pot fi folosite pentru a mări timpul redarii imaginilor, indiferent de obiectivul care este montat.
Sub butonul pornit / oprit este butonul pentru inregistrare video dedicat actionat de degetul mare. Apasat acest buton utilizatorul este imediat trecut in modul înregistrare video, indiferent de modul de fotografiere alternativa care ar fi fost anterior utilizat.
Diferitele moduri de fotografiere sunt destul de incomod introduse departe de prima optiune din meniul Setari cu care ne obisnuieste un aparat foto, inclusiv standardele P, A, S, M, cele 9 moduri scena, auto inteligent, Panorama. Acest lucru ofera controlul asupra unui numar de parametri cheie printr-o serie de cursoare interactive de pe ecran, cu previzualizarei in timp real pe ecranul LCD oferirea de feedback instant catre publicul tinta incepator.
Așa cum sunt notate cu simboluri pe partea laterala a camerei, Sony A5100 este wi-fi si NFC iar funcțiile pot fi ajustate in meniul principal wireless. Puteti alege sa transmita imaginile fie pe un calculator, smartphone, sau un televizor compatibil, utilizand aplicatia PlayMemories Mobile. A5100 dispune de asemenea de tehnologia NFC (Near Field Communication), care va permite sa-l conectati la un dispozitiv compatibil activat cu internet  sau un alt aparat NFC prin simpla atingere impreuna. Puteti folosi, de asemenea, WPS Push optiune pentru a localiza un hot spot.
La baza A5100 gasim un filet de metal pentru trepied si un compartiment de depozitare a bateriei reincarcabile.Slotul pentru cardul de memorie este situat pe partea stanga a camerei cand este privit din spate, aici Sony ajungand la un public mai larg, oferind compatibilitate SD / SDHC / SDXC alaturi de propriul Memory Stick.Flancul stanga este, de asemenea, in cazul in care utilizatorii vor gasi un port pentru conectivitate HDMI acoperit si portul Multi Sony. Există, de asemenea, un mic difuzor pentru revizuirea audio in campul din partea de jos si niste ochiuri proeminente de curea de metal pe fiecare parte a camerei.
Sony A5100 este o dovada ca aparentele pot fi inselatoare. Desi pare aproape identic cu modelul A500 precedent, noul A5100 este o camera mult mai capabil, mai ales atunci cand vine vorba de focalizare si inregistrari video. Este, de asemenea, o alternativa mult mai compact la fratele sau mai mare, A6000, mai ales ca aceasta ofera o multime de aceleași caracteristici.
Unul dintre principalele motive pentru a considera A5100 este rapiditatea sistemulului AF hibrid imbunatatit in mod semnificativ. Sony A5100 este una dintre putinele camere mirrorless de pe piata care poate urmari cu succes un subiect in miscare si a-l pastra in centrul atentiei. Cuplat cu 6fps de fotografiere cu obiectul de urmarire si rapid 0.06 secunde viteza de AF, A5100 este cel mai bun mid-range sistem compact pentru captarea obiectelor în miscare rapida.
A5100 utilizeaza, de asemenea, acelasi senzor de 24,3 megapixeli si procesorul BIONZ X ca A6000, care asigura o calitate excelenta imaginii cu rezultate rivalizand cu usurinta chiar in competitia cu DSLR si bate de cele mai multe sisteme de compact rivalii sai.Multitudinea de efecte creative, cum ar fi HDR, Dynamic Range optimizare, stiluri creative, efecte de imagine si modul de vedere panoramica inovatoare, de asemenea, ajuta sa obtineti mai mult de la A5100.
Introducerea unei interfete touchscreen, desi limitata la stabilirea punctului de focalizare si a porni declanșatorul, cu siguranta lărgește recursul a A5100 pentru utilizatorii de smartphone-uri.
Privind si analizand ca un aparat foto compact, datorita combinatiei de buton de zoom tip deget si obiectivul kit de puterezoom 16-50mm, mic și ușor Sony A5100 este o puternica introducere in camerele cu lentile interschimbabile. In ciuda dimensiunii sale reduse, noul A5100 inca reuseste sa-si păstreze predecesorul sau prin ecranul LCD cu inclinarela 180 de grade, bliț si conectivitate NFC sau built-in Wi-Fi si sa faca cat mai simplu de a partaja fotografiile. Lipsa comenzilor externe, vizor, atasarea unui blit mai puternic si un ecran LCD rotativ poate impinge amatorii spre A6000, dar noul A5100 Sony este un aparat de fotografiat simplu de utilizat  inca puternic cu obiective interschimbabile, care surclaseaza toti principalii sai rivali.
Pentru a putea exemplifica atasez cateva dintre foto realzate de mine si videoclip.

Views: 1

0 comentarii la „Sony Alpha 5100 la review incantat de calitatea foto

Lasă un răspuns