Sistem audio SONY HT-S20R, home cinema Dolby Digital Soundbar 5.1ch (400W, conectivitate Bluetooth) – review
Atunci cand te afli intr-un apartament de bloc si totusi vrei sa simulezi auditia dintr-o sala de cinema, nu este chiar asa de simplu de realizat, un astfel de salt calitativ. Apartamentul meu de 40 mp nu se preteaza prin constructie ca incinta a unor astfel de auditii. Si cu toate acestea imi pot imbunatati senzatiile auditive, fara sa imi supar vecinii „de celula”. M-am bucurat atunci cand compania SONY a avut in vedere si astfel de clienti, „saraci” ca si mine material, dar bogati spiritual, care doresc un oarecare confort in locurile in care isi permit sa locuiasca, si totusi, care au cat de cat o ureche muzicala educata.
Sony HT-S20R este o bara de sunet entry-level pe care o poti gasi la SONY Center AICI la pretul redus de 1100 RON, care vine cu un subwoofer si difuzoare spate incluse cu iesirea de 400 W si tehnologia Dolby Digital®. Se adreseaza celor care cauta un sistem audio extins pentru televizorul lor, dar au un buget redus, si nu se enerveaza sa foloseasca cabluri lungi intre unitatile audio implicate in proces. Un lucru bun este ca poti controla nivelul difuzoarelor surround si sub pentru a obtine tipul de sunet dorit. Performanta generala a filmului este buna, cu secvente de actiune care prind viata si momente mai linistite care ofera dialoguri pronuntate. Filmul este un bun exemplu pentru a obtine o experienta surround excelenta.
Pachetul de vanzare in care am primit produsul este voluminos si presupune atentie la dezambalare. Cu toate acestea ma face sa admir minutiozitatea cu care au prevazut fiecare detaliu al impachetarii continutului: card de garantie, ghid de configurare rapida, manual de instructiuni, telecomanda, baterii telecomanda, cablu optic, cablu alimentare, 1 subwoofer SA-WS20R (192x387x342 mm la 6,9 kg), 2 Boxe SS-SS20R , 1 soundbar SS-S20R (760x52x86 mm la 2 kg) cu posibilitatea de montare pe perete.
Cu toate acestea l-am testat mai mult in configuratia audio, care nu are nevoie de conectarea la televizor in sistem Home Cinema, pentru ca nici nu am avut prea mult timp la dispozitie sa urmaresc in mod continuu filme, desi in apartament am cu ce sa ma configurez. Saptamanile acestea de inceput de an au presupus mai mult lucru remote, pentru job si mai putin relache, chiar si in weekenduri.
Atunci cand ne hotaram in sfarsit sa conectam unitatile sistemului, nu va trebui sa fim ingineri ca sa conectam culoare la culoare cablurile din pachet catre subwoofer, acolo unde sunt concentrate toate conexiunile necesare.
Toate firele, inclusiv cele pentru bara de sunet si difuzoarele cu doua canale se conecteaza la woofer. Si firul este foarte lung, ceea ce inseamna ca il puteti aseza oriunde in casa. Configurarea ideala ar fi cea in care difuzoarele cu doua canale se afla in spate pentru a obtine cea mai buna configurare a sunetului surround. Basul este in esenta unde sonore mari, care pot merge de la amestecul cu muzica la coplesirea acestuia, in functie de calitatea subwooferului si de acustica camerei. Unitatea va crea vibratii deranjante daca o asezati pe o suprafata de sticla sau metal. Gasiti un colt pentru ambele parti ale televizorului si asezati-l pe podea. Acest lucru va oferi sunetului un volum mai mare. Cele doua difuzoare mici cu fire de la subwoofer trebuie sa mearga in spatele tau de ambele parti. Acestea nu sunt unitati independente, ci adaugate la mix pentru a crea o experienta de sunet surround. Deci, veti avea nevoie de ele la o inaltime aproximativ deasupra urechilor.
Cea mai buna parte a difuzorului este ca obtineti o telecomanda la indemana care va permite sa modificati setarile audio din mers. De asemenea, puteti controla individual nivelul volumului si al basului folosind aceasta telecomanda. In plus, subwooferul are un afisaj LED mic, care prezinta setarile audio, nivelul volumului si alte informatii importante. Deci, chiar daca nu sunteti conectat la un televizor, puteti utiliza acest afisaj pentru a afla setarea curenta.
Apropo, vorbind despre HDMI, l-am folosit pe durata recenziei cu HDMI ARC pentru livrarea de muzica. In ceea ce priveste restul conexiunilor, veti obtine un port USB de tip A pentru redarea muzicii direct de pe unitatea de stocare. De asemenea, aveti conexiune Bluetooth 5.0 pentru streaming de muzica direct de pe telefon. In cele din urma, aveti iesirea de 3,5 mm pentru conectarea directa la orice sursa la alegere. Toate porturile sunt pe woofer, care actioneaza ca nodul central pentru toate circuitele si conexiunile.
Cu toate acestea m-am bucurat din plin de auditia de pe smartphone-ul meu tot de conceptie SONY, care s-a adaptat exemplat prin aceasta „fabrica de sunete”, care este Sony HT-S20R. Trecand prin diferite stari si genuri muzicale de la muzica clasica la rock, in toare registrele, lasandu-mi o senzatie extrem de placuta in conditiile date m-am bucurat de toate binefacerile pe care o linie audio o poate oferi.
Boxele spate si un subwoofer extern functioneaza impreuna cu o bara de sunet pe 3 canale pentru a oferi un sunet cinematic si dinamic.
Cand vine vorba de jocuri, am jucat cateva si experienta a fost foarte distractiva mai ales daca va place sa jucati jocuri shooter sau jocuri de actiune-aventura, unde ai gloante care zboara in jurul tau. Cand accesati setarile jocului si fixati jocului ca redati sunetul printr-o configurare home theater 5.1, separarea canalului este mai pronuntata si va ofera o experienta mult mai buna decat altele. Daca jocul pe care il jucati are posibilitatea de a selecta home theater sau 5.1 ca optiune, alegeti-l cu siguranta, deoarece va ajuta la o separare mai buna a canalelor, efecte surround si o experienta generala mai buna.
Views: 31
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.