SeedBlink anunță noi instrumente de măsurare a performanțelor portofoliului și analize pentru investitori

  • Parteneriat cu Horvath pentru a oferi investitorilor rapoarte din partea analiștilor în ceea ce privește oportunitățile propuse, dar și analize despre trenduri în tehnologie
  • MyPortfolio adaugă grafice legate de evoluția companiilor din portofoliu pe indicatorii de business principali raportați de fondatori
  • Academie pentru investitori tech, în colaborare pilot cu BISM
  • Pașaportarea europeană a ECSPR și localizare platformă în mai multe limbi

SeedBlink, platformă europeană de co-investiții în start-upuri de tehnologie, anunță noi funcționalități și servicii pentru investitori care vizează adăugarea de perspective noi în a evalua oportunități, dar și în a monitoriza evoluția unui portofoliu diversificat.

SeedBlink a adăugat mai multe îmbunătățiri în platformă, printre cele mai importante fiind noua versiune a instrumentului de monitorizare a portofoliului cu capabilități îmbunătățite de vizualizare a evoluției start-upurilor și o mai bună comunicare între fondatori-investititori, servicii de sindicalizare privată, pașaportul European (ECSPR), programe de educație și platforma disponibila în greacă, bulgară și olandeză, pe lângă engleză și română.

Investitorii activi SeedBlink au acces, pe lângă prezentările trimestriale, și la grafice privind performanța companiilor din portofoliu, printre indicatorii de business disponibili colectați de la fondatori numărându-se veniturile, costurile totale, EBITDA, clienți noi, clienți totali, dar și cele mai importante noutăți și nevoi ale companiilor.

SeedBlink a lansat recent și un program de recomandare, prin care un investitor își poate aduce prietenii pe platformă, iar după finalizarea procesului de verificare a identității, atât ei cât și investitorul primesc SeedBlink Club gratuit, pe o perioadă determinată de 1 sau trei luni.

Pe de altă parte, start-upurile vor putea să-și sindicalizeze propriii investitori (servicii de sindicalizare privată), ceea ce va duce la o simplificare a procesului de finanțare și a managementului companiilor, dincolo de rundele selectate de SeedBlink.

Cu misiunea de a asigura colaborarea între investitori, SeedBlink a inițiat și un program educațional intitulat Tech Investors Academy, într-un parteneriat cu BISM (Bucharest International School of Management), care îmbină o serie de evenimente online masterclass și unul offline, acestea având că profesori invitați investitori și fondatori de start-upuri. Programul își propune să îmbunătățească cunoștințele investitorilor despre piața de venture capital și acoperă teme precum tendințele din tehnologie, evaluarea start-upurilor și înțelegerea factorilor care fac că unele companii să crească mai rapid decât altele.

“Ne dorim să oferim acces investitorilor individuali alături de cei instituționali atât la oportunitățile de investiții de tip venture capital, dar și la date și instrumente pentru analiza portofoliului pentru decizii informate. Noile lansări includ instrumente de raportare ale fondatorilor în MyPortfolio cu metrici ușor de citit despre evoluția companiilor post investiție, dar și perspective noi prin programe educaționale și împărtășirea de bune practici cu alți investitori”, a declarat Adriana Iordan, Chief Product and Marketing SeedBlink.

„Prin cele trei sesiuni organizate, SeedBlink a reușit să acopere o arie educațională foarte așteptată în rândul celor apropiați de ecosistemul start-upurilor. Conținutul a fost pe măsură, speakerii au fost de top, iar calitatea participanților a făcut ca întreaga experiență să fie de neprețuit. De asemenea, consider că modelul hibrid a fost ales cu înțelepciune, având în vedere că networkingul este necesar în aceste zile”, a spus Cătălin Epure, asociat Endeavor Romania.

“Sesiunile de masterclass organizate de SeedBlink sunt extrem de utile, deoarece oferă acces la cunoștințe specifice de la profesioniști cu experiență. În doar câteva ore, poți învăța și accesa resurse foarte valoroase, altfel greu de găsit, dar esențiale pentru a înțelege cum funcționează investițiile și care sunt lucrurile cheie de care trebuie să ții cont atunci când faci o investiție în start-upuri. Pentru fondatori, astfel de cursuri de masterat sunt utile pentru a înțelege viziunea externă și ceea ce face că un start-up să fie valoros în ochii investitorilor”, a declarat Adina Murariu, Chief Operating Officer la EasySales Romania.

Recent, compania a încheiat un parteneriat cu firma germană de consultanță Horvarth, aceasta urmând să creeze rapoarte și analize despre ecosistemul european de investiții în tehnologie. Parteneriatul își propune să înlesnească procesul decisional al investitorilor cu analize ale companiilor, dar și să ofere o mai bună înțelegere a tendințelor din domeniu.

Views: 0

Lasă un răspuns