Samsung Galaxy S23 Plus review

Cu o structura simetrica perfect rotunda, dand senzatia de siguranta, se stie ca rar se mai intalnesc terminale pe care sa le indragesti de la prima atingere, iar utilitatea lor imediata sa prinda un contur obiectiv. Se stie ca Samsung “seria S” sunt mereu terminale, care in fiecare primavara primesc sprijin de marketing, in special de la colaboratori. Dar cu siguranta “seria S”, de cativa ani incoace isi face singura promovare, uimind cu numarul de precomenzi realizate pe diferitele canale de distributie.

Va pot da un pont pentru a putea obtine un pret mai convenabil, la Telekom Romania Mobile, (care m-a ajutat sa pot face aceste teste, pentru Samsung Galaxy S23 Plus), unde veti gasi aici o oferta care incanta, de asemenea, si alte terminale din seria Galaxy S23, pe care le-am mai prezentat intr-un articol precedent aici.

Telekom Romania Mobile este o varianta, pentru ca au acoperire de retea nationala, dar si o politica ce respecta intocmai pretul platit & clientul pentru serviciul primit. Poti opta, desigur la alegere dupa buget, sa te abonezi la una dintre variante.

Dincolo de scopul de a multumi pentru oportunitate, trebuie sa avem in vedere, ca cel putin din punctul de vedere al clasamentelor momentului, Samsung Galaxy S23 Plus este un terminal de ecosistem, plasat in Top 10 si totusi la un pret competitiv, chiar daca este pozitionat la mijlocul “seriei S”. Cu siguranta isi merita pretul tinand cont ca este un terminal ce va face fata aplicatiilor, cel putin 3-4 ani, datorita configuratiei hardware avuta in spate dar, si al angajamentelor companiei Samsung, de a realiza update / upgrade de software, ceea ce teoretic ar trebui sa poata ajunge cu suportul pana la Android 17.

Mi-am petrecut ultimele cateva zile testand Galaxy S23 Plus si exista cateva imbunatatiri remarcabile aici. Ecranul este mai luminos si printre cele mai bune pe care le veti gasi pe un terminal Android. Durata de viata a bateriei este mai lunga. Iar cipul Snapdragon 8 Gen 2 pentru Galaxy bate majoritatea terminalelor actuale la performanta grafica.

Daca esti un indragostit al unboxingului, nu aici vei gasi satisfactia maxima, pentru ca in schimbul bonului de plata nu vei primi o cutie mare si bogata, iar toate disponibilitatile sunt bine impachetate si in spiritul vremurilor, cumpatate. Adica terminalul, manualele de utilizare, cheita pentru tavita Dual SIM de tip nano SIM, si in final cablul de date / incarcare, cu conectori USB A – USB C vor face tot deliciul deschiderii capacului cutiei sigilate. Nu aveti incarcator, nu casti sau huse de protectie. In domeniul accesoriilor, fabricantul te va lasa sa alegi ceea ce doresti respectand legislatia actuala de sustenabilitate.

La prima vedere, Galaxy S23 Plus seamana mult cu Galaxy S22 Plus de anul trecut. Partea frontala a telefonului are un afisaj de 6,6 inci cu o camera selfie cu perforare centrata in partea de sus a ecranului. Singurele butoane fizice pe care le veti gasi pe S23 Plus sunt butonul de pornire si tastele de marire si reducere a volumului se afla pe partea dreapta a corpului din aluminiu. Exista un port USB C in partea de jos a telefonului, langa tava fizica a cartelei SIM. Samsung Galaxy S23 Plus accepta cartele SIM duale, dintre care una poate fi eSIM. Cadrele exterioare Armor Aluminium ale telefoanelor sunt realizate din aluminiu, cu cea mai recenta Gorilla Glass Victus 2 pe fata si pe spate suportand clasificarea IP68, ceea ce inseamna ca Galaxy S23 Plus poate supravietui pana la 1,5 metri sub apa timp de 30 de minute. In timp ce ecranele sunt complet plate, sinele laterale sunt usor curbate, aducand aminte de generatiile anterioare, ca un laitmotiv. Cand rasturnati S23 Plus, vedeti cea mai mare diferenta de design intre S22 Plus si S23 Plus si anume matricea de camere. Exista inca lentile de camera distincte pe S23 Plus, dar in loc sa fie intr-o zona care se extinde din corpul telefonului si gazduieste lentilele camerei, camerele sunt stivuite vertical pe partea stanga. S23 Plus este usor de tinut si de gestionat. Este confortabil de prins si nu am avut probleme sa ajung in partea de sus si de jos a ecranului cand il foloseam cu o singura mana. 

Panoul Dynamic AMOLED 2X Infinity-O FHD+ cu o rata de reimprospatare adaptiva de 120 Hz, luminozitate exterioara maxima de 1750 niti si raport de aspect 19:5:9, totul redus la dimensiunea unor margini subtiri si moderne evitand de aceasta data rotunjimile muchiilor carcasei, care altadata puneau in dificultate utilizarea unor suporturi foto pentru videografi. Acum totul este cat mai drept marcheaza o noua era pentru designul seriei de smartphone-uri Galaxy. In spatele ecranului veti gasi un scaner de amprente cu ultrasunete, pe care il puteti utiliza pentru a debloca in siguranta smartphone-ul. Smartphone-urile sunt in continuare telefoane la baza lor, chiar daca nu mai efectuati atat de multe apeluri telefonice ca inainte. Este usor sa nu te gandesti la asta atunci cand calitatea apelurilor este buna, insa calitatea proasta a apelurilor este enervanta. Din fericire, aceasta nu este o problema intalnita aici.

Despre configuratie puteti vedea daca sunteti interesati de aceasta latura, capturile realizate cu aplicatiile DevInfo si Aida64.

Performantele obtinute in teste au explicatie prin platforma mobila Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 este un SoC high-end pentru smartphone-uri care a fost introdus la sfarsitul anului 2022 si fabricat in tehnologie 4 nm la TSMC (N4P). Pot spune cu siguranta ca Galaxy S23 Plus este cel mai rapid dispozitiv Android pe care l-am folosit vreodata. Acesta integreaza patru clustere diferite de procesoare. Un nucleu principal rapid si mare, bazat pe arhitectura ARM Cortex-X3 si tactat la pana la 3,2 GHz pentru aplicatii pe 64 de biti. Inca doua nuclee de performanta bazate pe ARM Cortex-A715, tactate la pana la 2,8 GHz. Inca doua nuclee de performanta Cortex-A710 de pana la 2,8 GHz care pot fi utilizate si pentru aplicatii mai vechi si trei nuclee de eficienta (ARM Cortex-A510 cu pană la 2 GHz). Toate nucleele pot folosi memoria cache partajata de 8 MB de nivel 3. Motorul AI integrat poate oferi performante AI de pana la 4 ori mai rapide datorita motorului Tensor mai mare. Adreno 730 integrat ofera un spor de grafica la 30% in comparatie cu Adreno 660 anterior. Modemul integrat Snapdragon X70 5G este, de asemenea, nou, la fel ca si modemul FastConnect 7800 cu suport Wi-Fi 7 si Bluetooth 5.3. S23 Plus are o singura optiune de memorie de 8 GB si stocare de 256 GB sau 512 GB la alegere. La mine a fost configuratia cu 256 si nu a influentat cu nimic comportamentul.

Pentru performante am adaugat scorurle testelor sintetice Geekbench, PCMark, AnTuTu, 3DMark, AI Benchmark, prin care se poate constata ca avem de-a face cu o configuratie flagship de varful clasamentelor actuale. Se vede din toate aspectele, mai ales din gaming. Atingerea unui 60 fps constant la setarile maxime nu a fost nicio problema. 

Odata cu Galaxy S23 Plus, Samsung continua traditia de a proiecta smartphone-uri care capteaza fotografii de calitate in toate imaginile, care prezinta o manipulare excelenta a intervalului dinamic si o reproducere reala a culorilor. Upgrade-ul vine sub forma camerei frontale de 12 MP, care este o crestere fata de cea de 10 MP de anul trecut. Galaxy S23 Plus capteaza albastrul si verdele, care sunt mult mai naturale si, de asemenea, gestioneaza mai bine o gama dinamica mai larga, cu mai multe detalii in zonele de umbra. In interior, nivelurile de lumina mai scazute sunt gestionate bine si bokeh-ul este introdus frumos atunci cand utilizati modul portret pentru portrete sau alte fotografii creative. Portretele arata clare, cu o nuanta buna a pielii, chiar si la niveluri de lumina mai scazute, iar modul de noapte surprinde mai mult in ceea ce priveste ceea ce este in cadru, dar detaliul este putin estompat. Exista o configuratie ultra-larga, larga si teleobiectiv pe camera din spate, cu zoom optic 3x disponibil. După aceasta, te afli pe teritoriul zoomului digital pana la zoom digital de 30x. Chiar daca zoom-ul 30x si 20x produc imagini mai slabe, 10x este surprinzator de bun cu detaliile inca prezente si o buna manevrare a intervalului dinamic. Imaginile capturate cu zoom digital de 5x sunt cu siguranta. Exista imbunatatiri la Expert RAW cu S23 Plus, capabil sa realizeze imagini RAW de 50MP la rezolutie completa. Nu multi utilizatori care folosesc RAW in mod regulat cu fisiere de dimensiuni atat de mari, dar este placut sa ai optiunea de a stoarce cat mai multe detalii dintr-o scena. Mai multe filtre digitale sunt incorporate, asa ca exista cu siguranta ceva pentru toata lumea si sunt usor de aplicat. Unele sunt foarte subtile, dar plac optiunile alb-negru, care sunt deosebit de grozave pentru fotografia de strada. Videoclipul este capturat intr-o gama larga de rezolutii, inclusiv 8K si 4K, la o varietate de rate de cadre. Stabilizarea electronica a imaginii este acceptata si imbunatatita, astfel incat filmarile capturate sunt mult mai fluide.

Galaxy S23 Plus vine echipat cu o baterie de 4.700 mAh, in crestere de la 4.500 mAh la Galaxy S22 Plus. Impreuna cu cipul Snapdragon 8 Gen 2 mai eficient si S23 Plus ofera un rezultat excelent al duratei de viata a bateriei. Cu incarcarea de 45 W, Galaxy S23 Plus isi poate recapata aproximativ 70% din capacitate in 30 de minute. Rezultatele testelor cu AccuBattery raman contorizate.

Visits: 7

Lasă un răspuns