Samsung Galaxy A33 de primavara – review
Desigur partea de terminale accesibile are din ce in ce mai multi simpatizanti mai ales cand este vorba despre un brand de incredere. Pentru ca multe dintre caracteristicile de flagship se pot regasi cu bine in aceste produse si devin astfel disponibile in utilizarea zilnica. Gama medie Samsung Galaxy A a suferit o reimprospatare anuala si arata foarte bine, iar utilizarea optimizata practic captiveaza utilizatorul. Samsung isi relanseaza smartphone-urile din seria de succes Galaxy A. Datorita cererii mari, smartphone-urile Galaxy A au evoluat in ultimii ani, asa ca de ce sa schimbi o formula de succes?
In aceasta primavara am beneficiat de bunavointa celor de la Telekom Mobile Romania, care ca de obicei au adaptat preturile in conformitate cu cerintele si iata ca au si o oferta adusa la zi, tinand cont de data lansarii, pentru o experienta mai buna.
Astfel, Telekom Mobile continua sa isi pastreze promisiunea de a realiza oferte bazate pe ceea ce-si doresc clientii – Mobil asa cum vrei, simplu si corect. Pentru a fi mai aproape de cei dragi, Telekom Mobile le pune la dispozitie clientilor telefoane incluse in abonamentele Nelimitat 7, 9, 14 sau 18, cu beneficii nelimitate (internet, minute si sms) pe teritoriul Romaniei si roaming in Spatiul Economic European.
In ceea ce priveste longevitatea, dispozitivul garanteaza pana la patru generatii de upgrade-uri One UI si Android OS si pana la cinci ani de actualizari de securitate. Aceste caracteristici le permit utilizatorilor sa acceseze cel mai recent software si serviciu de securitate pentru a maximiza ciclul de viata al smartphone-ului. Seria Galaxy A este protejata de platforma de securitate Samsung Knox cu un nivel ridicat de aparare, care se asigura ca datele si informatiile personale raman in siguranta. Atunci cand stocheaza fotografii personale, notite si aplicatii, Secure Folder le ofera utilizatorilor un seif digital criptat, astfel incat doar acestia sa poata accesa continutul. Folosind Private Share, utilizatorii pot controla exact persoana care are acces la fisiere si timpul in care ea poate face acest lucru. Galaxy A33 5G include si noul Samsung Wallet, un loc convenabil si protejat pentru a stoca in siguranta totul, de la bilete electronice pana la cartile de credit.
Galaxy A33 contine cateva imbunatatiri fata de predecesori. Samsung merge cu un aspect curat si neted, mai degraba decat cu designul stralucitor pe care il vedeti in zilele noastre. Cea mai mare schimbare este ecranul, in loc de un TFT-LCD cu contrast scazut, este folosit un ecran AMOLED. Un SoC mai modern si o certificare IP67 au fost, de asemenea, introduse. Cumparatorii primesc in continuare un sasiu din plastic de inalta calitate si stabil, al carui fata este protejat de Gorilla Glass 5. Camera pentru selfie este amplasata intr-o nisa in forma de lacrima un teardrop in partea superioara si un breton maricel in partea de jos. Fata si spatele Galaxy A33 sunt tinute impreuna de un cadru neted si lucios. Capacul din spate mat este usor cauciucat, ceea ce face ca smartphone-ul sa se simta foarte bine la utilizare. Greutatea se ridica la 186 de grame. Veti gasi butonul de pornire si butoanele de volum in partea dreapta, in timp ce partea stanga este curata. Partea superioara adaposteste o tava SIM si un microfon secundar. Veti gasi microfonul principal, portul de tip C si grila difuzorului principal in partea de jos. Modulul camerei nu se mai aseaza plat in carcasa, ci iese clar in exterior, cu marginile amestecandu-se lin in capacul din spate. Camera principala are o rezolutie de 48 de megapixeli, este stabilizata optic, poate filma in 4K. Samsung a scos mufa de 3,5 mm astfel incat dispozitivele audio cu fir pot fi utilizate numai printr-un adaptor USB-C. Pe langa NFC, smartphone-ul mai contine si Bluetooth 5.1 si, prin urmare, o versiune ceva mai actualizata a standardului de comunicare wireless Bluetooth 5.0. Portul USB-C compatibil OTG functioneaza la viteze USB 2.0. Deblocarea se face printr-un cititor de amprenta din afisaj. A doua metoda de autentificare biometrica este scanarea fetei 2D, care functioneaza bine cu o rata de recunoastere ridicata chiar si in conditii de lumina ambientala scazuta, dar nu este la fel de sigura ca metoda amprentei. Slotul microSD/SIM poate gazdui fie un card microSD si un card nano-SIM, fie doua carduri nano-SIM.
Galaxy A33 are un afisaj FHD+ Super AMOLED de 6,4 inchi cu suport pentru rate de reimprospatare de pana la 90 Hz. Obtineti un ecran foarte frumos si vibrant, pe care sa il priviti pentru fotografii, pagini web si orice continut in miscare cum ar fi jocurile. Vine cu suport Widevine L1, astfel incat sa puteti transmite cu usurinta continut de inalta calitate pe platforme OTT precum Netflix, Prime si multe altele.
Varianta de baza cu 6 GB de RAM si 128 GB de stocare interna. Datorita caracteristicii de expansiune RAM virtuala, puteti adauga mai mult RAM. Samsung Galaxy A33 include chipset-ul Samsung Exynos 1280, un SoC decent care nu ar trebui sa puna probleme pentru marea majoritate a utilizatorilor. Aplicatiile se incarca rapid si functioneaza fara probleme. Ca de fiecare data voi expune si rezultatele sintetice ale testelor.
Samsung echipeaza Galaxy A33 5G cu Android 13 si interfata de utilizator One UI 5.1. Pe langa aplicatiile Google obligatorii si o colectie de aplicatii proprietare, sunt preinstalate doar cateva aplicatii terte, cum ar fi Facebook, TikTok si Spotify. Cu exceptia Microsoft OneDrive, toate acestea pot fi dezinstalate.
Smartphone-ul comunica prin WiFi 5 in retelele locale, dar nu foloseste tehnologia antenei MIMO pentru a accelera transferul de date. Se incadreaza bine in intervalul a ceea ce se poate astepta de la WiFi 5 si sunt foarte stabile atat in directia de trimitere, cat si in cea de primire. Marturisesc in plimbarile mele prin parc am facut si teste hotspot si practic nu am fost deranjat de nimic. Galaxy A33 ofera o calitate solida a vocii si poate suprima destul de eficient zgomotul ambiental puternic. Comunicarea prin difuzor functioneaza, de asemenea, destul de bine.
Samsung Galaxy A33 5G are in spate o matrice cu patru camere foto, care include o camera principala de 48 MP cu OIS, lentila ultra-larga de 8 MP, obiectiv macro de 5 MP si senzor de adancime de 2 MP. Veti gasi o camera selfie de 13 MP in fata. Camera principala (F1.8, AF, OIS) realizeaza fotografii de 12 MP in modul standard prin pixel binning. Activarea modului de noapte poate oferi imagini decente in conditii de lumina scazuta, dar zonele intunecate ar putea folosi mai multa lumina.
Vorbind despre calitatea imaginii, camera principala a facut fotografii foarte bune la lumina zilei. Imaginile au avut o multime de detalii si o gama dinamica buna. Culorile ies puternice si oarecum saturate. Pentru fotografii mai provocatoare, A33 5G nu se compara cu telefoanele de nivel superior, cum ar fi lumina scazuta sau miscarea rapida. Dar pentru majoritatea utilizarilor obisnuite la lumina zilei, este un telefon complet placut pentru a fotografia. Limitarea evidenta aici este legata de fotografiile cu zoom. Galaxy A33 ofera un zoom standard de 2x si un zoom de pana la 10x daca il apasati, dar chiar nu ar trebui. In fiecare caz, se decupeaza din acel senzor primar de 48 MP si nu trebuie sa-l impingeti departe pentru a obtine rezultate.
Camera selfie are o rezolutie de 13 MP, ofera o calitate solida a imaginii si produce efecte decente de estompare in modul portret. La fel ca camera principala, poate inregistra videoclipuri in 4K UHD la 30 FPS. Cu toate acestea, stabilizarea video functioneaza doar pana la maximum 1080p la 30 FPS in ambele cazuri, la fel ca in comutarea intre camera principala si camera cu unghi ultra-larg in timpul inregistrarii.
Samsung Galaxy A33 are o baterie de 5000 mAh. Am observat ca tine o perioada buna de timp si va puteti astepta la aproximativ 2 zile de viata a bateriei cu utilizare usoara. Pentru un utilizator intens cu sesiuni lungi de jocuri, terminalul ar trebui sa fie conectat pana seara la incarcator. Incarcarea completa la 25 W dureaza aproximativ 1,5 ore.
Views: 2