Salata…de iarna…
Asa cum a fost Revelionul de anul acesta mi s-a parut a fi indestulator pentru iarna, cand activitatiile fizice sunt destul de reduse, spunand aceste lucruri fara a avea curajul sa ma urc si pe cantar:)). Dar este un bun simt care ma indruma sa renunt la caloriile si toxinele venite dinspre partea animala si sa ma indrept catre cele sanatoase cum sunt salatele de legume asa cum se gasesc ele in aceasta perioada. Iata ce va propun ca ingrediente pentru doua portii: 6 cartofi potriviti fierti, 1/2 telina, 1 morcov, 1 ardei verde, 1/2 ceapa, cateva masline, 1 leg. patrunjel verde, 2 oua fierte, ardei iuti , 1/2 lamaie, ulei de masline, sare, sos de soia dupa gust.
Desi mi se pare de prisos sa va spun ca ouale fierte precum si cartofii fierti se vor curata de coaja, dar si ceapa, morcovul si telina, insa aceasta igiena este ceva obisnuit pentru cineva care macar a privit cu atentie activitatea dintr-o bucatarie:)) Asa cum v-am aratat intr-un articol precedent iata ca a venit si randul ardeilor iuti pusi de mine la conserva sa faca parte din meniu:). Toate cele enumerate de mine pana acum plus patrunjelul trebuiesc maruntite cu un cutit sau cu o razatoare manuala. Nu este o operatiune dificila…insa cine stie pentru un neinitiat poate fi un adevarat pericol pentru degete:) Iata ce a iesit…
Acum ca toate au fost pregatite nu mai ramane decat sa le amestecam la un loc si sa adaugam partea ce da gust adica: uleiul de masline cam 1 lingura, zeama de lamaie, sarea. Partea finalizata va arata asa.
Views: 0