Routerul wireless dual-band Tenda Nova MW5 AC1200 cu sistem WiFi pentru acoperirea intregii locuinte la review

Produsul testat de mine este NOVA MW5 de productie Tenda si de aceasta data dintr-o clasa ce prinde foarte bine datorita performantelor MESH in dual-band (2.4 & 5 GHz). Cu tehnologia de suprapunere a semnalului de multiplexare, routerul poate face atat telefonul inteligent sa poata primi semnal puternic, astfel incat sa functioneze bine si in spatele zidurilor incaperilor unei locuinte de la bloc. Realizat de tehnologia Beamforming, Nova MW5 proiecteaza un semnal WiFi mai puternic intr-o directie in care sunt localizate dispozitivele. Routerul Tenda concentreaza semnalul si il directioneaza direct catre tinta.

Asa cum puteti vedea in interior constructia este minutioasa avand in vedere o propagare cat mai corecta a liniilor de camp electromagnetic, astfel incat unitatile MESH sa comunice cat mai eficient intre ele. Prin optimizarea circuitelor imperecheate si utilizarea tehnologiei de tip “Maximal Ratio Combining” (MRC), sistemul nova MW5 asigura o transmisie WiFi de nivel superior iar semnalul dispune de o mai mare capacitate de penetrare a peretilor, astfel realizandu-se o acoperire WiFi a unei suprafete cat mai mari. Daca in pachetul primit am doua dispozitive pentru a acoperi o suprafata de 200 mp, sistemul poate fi extins datorita modularitatii pana la 6 de astfel de dispozitive cu rata de transfer AC1200 pentru o acoperire WiFi de pana la 550 mp si o banda de tip Gigabit si un numar maxim de 60 de dispozitive conectabile. Desigur exista posibilitatea utilizarii porturilor LAN cu viteze Gigabit, dar si necesitatea cablarii. Nodurile secundare se monteaza direct in priza electrica, fara a mai fi nevoie de cabluri electrice prin camera. De asemenea, configurarea acestora este foarte usor de facut datorita pre-setarilor din fabrica. Astfel, extinderea retelei la nova MW5 se face extrem de simplu.

Mai jos avem unboxingul ce destainuie continutul si acoperirea tuturor asteptarilor atunci cand vom incepe instalarea care si de aceasta data nu necesita cine stie ce ccunostinte de specialitate ci doar atentie si prelucrarea cat mai atenta a indicatiilor de prin manualele de utilizare sau accesarea paginilor de suport tehnic, avand la dispozitie fireste doua prize de alimentare la reteaua de energie electrica dar si routerul furnizorului de internet cu conexiune WAN in cazul meu Telekom.

Accepta protocolul WiFi 802.11S, facandu-l ca fiind routerul de ultima generatie, construit pentru casa inteligenta. Inlocuim vechiul router sau/si extender cu un sistem de puncte de acces fara fir, potrivite pentru modemuri,dar cu capacitate ridicata de utilizatori si fara zone moarte. Tehnologia MU-MIMO si de formare a fasciculului tine simultan mai multe dispozitive conectate simultan de pana la 60, concentrand semnalele Wi-Fi si directionandu-le direct catre tinta. Roaming fara probleme pentru toti si pentru ca fiecare unitate colaboreaza pentru a forma o retea reala WiFi pentru a crea o experienta online fara probleme. Telefoanele, laptopurile si cele mai multe dispozitive WiFi se conecteaza instantaneu la cel mai puternic punct de acces, atunci cand acestea se deplaseaza in jurul casei. Configurarea si monitorizarea rapida si usoara pentru ca aplicatia Tenda WiFi va ghideaza prin configurarea, monitorizarea si gestionarea retelei WiFi, include control parental incorporat pentru a supraveghea accesul la internet pentru copii.

Mai jos in galerie veti putea vedea sloturile pentru conexiunile (LAN/WLAN) si indicatoarele cu Led bicolor (rosu/verde) precum si butoanele de Reset pentru sincronizare in vederea imperecherii celor doua unitati din test. Diferenta dintre cele doua este ca daca unitatea principala unde se introduce conexiunea WLAN dispune de un incarcator extern de 12V/1A cc, unitatea distanta se introduce direct in priza de alimentare, ramanand acolo, sau daca se constata ca este cazul, se poate monta si in alta priza in urmarirea optimizarii acoperirii.

Pentru mine instalarea in cele doua camere de apartament conjugal nu a constituit nicio problema, pentru ca prize am destule, iar conexiunea Telekom imi ajunge tocmai intr-o pozitie mediana, adica tocmai in mijlocul apartamentului. Cu toate acestea cu routerul SAGEMCOM, atunci cand inchid cele doua usi de delimitare ale camerelor se dovedeste a mai da cateodata niste gauri de acoperire. Solutia aceasta cu MESH este imi da semnalul si este extrem de puternic in apartament, dar si catre parcare unde am instalata si o camera de monitorizare auto, contra vandalilor din cartier. Mai jos am aratat cum am integrat cele doua unitati in reteaua WiFi utilizand o maniera moderna si anume cu aplicatia “Tenda WiFi” cu download direct pe Androidul personal, de pe telefonul inteligent. M-a entuziasmat si existenta codului QR, care ne arata faptul ca cei de la Tenda ne creaza tot confortul necesar pentru a nu ne chinui la configurare.

Dupa ce pictograma aplicatiei Tenda WiFi ne-a dezvaluit ca unitatile s-au imperecheat am trecut la partea cea mai draga mie, si anume cea de masuratori. MW5 permite varietati de conectare total diferite, impreuna cu abordari statice IP, PPPoE, DHCP si retele de bridge. Exista o optiune pentru o comunitate de vizitatori, pentru control parental si pentru QoS (calitate inalta a serviciului) pentru a stabili care dintre unitatile angajate primeste prima latime de banda.

Am utilizat ca de obicei fotografierea diferitelor locatii si variatia amplitudinilor de semnal cu Wifi Analyzer dar si de viteza cu speedtest. Si iata ce a iesit.

Se vede ca odata iesit din apartament semnalul scade dar macar parcarea este asigurata cu semnal.

Tenda MW5 are una dintre cele mai rapide setari pentru retele de acasa, pe care le-am vazut pana acum. Din aplicatie, veti primi instructiuni pas cu pas. Daca veti conecta un nod la o priza de perete, trebuie de asemenea sa asteptati pana cand LED-ul clipeste. Pentru a obtine una dintre cele mai bune eficiente din MW5 pentru streaming TV pe Internet, se poate recomanda folosirea unui port Ethernet pe cel putin unul dintre noduri. Am avut doua televizoare care ruleaza prin routerul de fibra optica de la Telekom rutate prin MW5. Acestea desi TV sunt numai HD nu au avut de suferit nici atunci cand am utilizat o tableta conectata la Netflix, sau am incercat simultan si un Doom prin retea conectat la un laptop de test. Deci MW5 duce de toate, pentru un apartament de bloc. Pentru o vila, totusi, cred ca este necesar sa mai achizitionam inca niste perechi de Mesh si treaba va sta banuiesc, la fel de bine.

Visits: 0

2 comentarii la „Routerul wireless dual-band Tenda Nova MW5 AC1200 cu sistem WiFi pentru acoperirea intregii locuinte la review

Comentariile sunt închise.