Routerul WiFi Gigabit MU-MIMO Dual Band Tenda model AC10 U la review
Cu usurinta va puteti alege un router Tenda din biblioteca intalnita in testele efectuate de mine pe blog. Compania chinezeasca este capabila sa prezinte orice echipament in functie de necesitatile clientului, la un pret competitiv. Da am fost favorizat sa testez mai multe modele, care m-au entuziasmat prin usurinta prin care acestea pot acoperi cu semnal un apartament, pana in parcarea blocului. Si da in special usurinta cu care acestea pot fi instalate de catre oricine si cu orice grad de experienta in telecomunicatii si in citirea unei documentatii insotitoare de tehnologie.
La pretul de 150 de lei la care il poti achizitiona, pana la urma, poti sa iti si faci mana pe acest ultim router wireless, Tenda AC10U, Gigabit, AC1200, Dual-band care va fi subiectul testelor mele din review. Si daca sigur o sa-ti placa, vei uita de el pe undeva prin casa, alaturi de conexiunea WAN, care la mine stiti deja ca o aduce Telekom Romania prin routerul SAGEMCOM si conexiunea de 500 GB prin fibra optica, la care m-am abonat ca orice utilizator, si de care sunt extrem de multumit, si prin prisma costului abonamentului lunar. Routerul are la baza un procesor la 1GHz, care gestioneaza traficul de date si optimizeaza acoperirea, are 128 MB de memorie DDR3 si dispune de tehnologie de ultimă generatie WiFi ac.
Va intrebati de ce oare nu am ramas la solutia cu un singur router si apelez mereu la inca unul. Pai explicatia e simpla. Nu am antene exterioare la router, iar atunci cand inchid usile la camerele apartamentului se intampla ca nivelul semnalului de la Telekom sa scada considerabil ducand la o marire de nivel de putere de emisie al dispozitivelor mobile conectate WiFi si implicit la un consum mai mare de energie din acumulatorii acestora insotita si de o scadere mai rapida a capacitatii acestora. Urmarea este sesizabila, atunci cand va trebui sa recuperez energia pierduta, astfel, prin conectarea mai des la mijloacele de incarcare si astfel diminuind orele de placere petrecute cu acestea in online. AC10U este un router WiFi Dual Band (5 GHz: pana la 867 Mbps 2.4 GHz: pana la 300 Mbps) de mare performanta, echipat cu porturi full Gigabit WLAN si LAN, lucrand perfect si in cazul benzilor mari de frecventa disponibile prin fibra optica. Construit pe baza noului standard 802.11ac Wave 2.0, AC10U asigura o rata dual-band concurenta de pana la 1167 Mbps. Utilizarea tehnologiei de boost a semnalului wireless permite extinderea acoperirii WiFi, creste acoperirea WiFi iar tehnologia Beamforming+ permite concentrarea semnalului de la AC10U astfel incat sa treaca prin mai multi pereti.
In plus daca as folosi numai extender-e semnalul WiFi, ar avea amplitudini bune prin pereti dar viteza va scadea considerabil. si numarul de dispozitive conectabile nu ar mai fi tot atat de mare. Tenda AC10U este facuta cu usurinta de utilizare si este compatibila cu orice conexiune la internet care poate fi conectata la portul WAN.
Routerul Tenda AC10U este dotat cu functii suplimentare, cum ar fi economia de energie inteligenta pentru a va asigura conexiunea va ramane ecologica. De asemenea, ofera functii precum un program Wi-Fi inteligent, controlul latimii de banda, un jurnal de sistem si copii de rezerva ale sistemului, iar firmware-ul routerului este actualizat automat prin intermediul sistemului de actualizare a sistemului online.
Mai jos va prezint pachetul de vanzare in care puteti intalni: routerul de dimensiuni 220 x 141.5 x 49 mm si greutate de 350 g, manualele de utilizare si garantia, cablul de retea si alimentatorul de priza cu iesire 12V/2A.
Interesant designul ce simbolizeaza atitudinea dinamica pe care acest router il are atunci cand este conectat in retele. Linii drepte si oblice aduce cu o sabie japoneza, scrutate de 4 LED-uri albastre de stare care vor atentiona utilizatorul despre functionare, Pe spate vom observa conectorii pentru porturile: 1 x USB 2.0, 3 x GE LAN, 1 x GE WAN si butoanele: 1 x Pornire/Oprire WiFi, 1 x Reset/WPS, dar si orificiul unde de va introduce jack-ul de alimentare. Ceea ce impresioneaza si aduc eficienta sunt cele 4 patru antene omnidirectionale de 5dBi orientabile prin articulatii astfel incat sa se poata obtine un optim al lobilor de propagare electromagnetici. Dar nu este cazul sa va bateti capul cu acest lucru pentru ca va fi destul de multa performanta pentru un apartament de 100 mp. In special ca puteti sa si atarnati routerul de perete daca va doriti acest lucru.
Conexiunea este sigura este la fel de importanta ca cea rapida, iar Tenda AC10U vine cu criptare rapidă WPS, WPA-PSK, WPA2-PSK si WPA / WPA2 – precum si un firewall securizat incorporat care poate fi pornit si oprit daca ai nevoie. Tenda AC10U este puternica, cu conexiune in banda de 5GHz sau 2,4 GHz prin antene cu banda dubla. Tocmai buna pentru pentru gaming si streaming online in 4K UHD.
La instalare va rebui sa aveti totusi in vedere sa existe niste distante masurate corect fata de priza de alimentare si routerul ce va furniza conexiunea WAN la furnizorul de internet.
AC10U a fost extrem de usor de configurat. Conectati, porniti, navigati la pagina de administrare web a routerelor si urmati instructiunile de asistenta. Paginile de administrare cu adresa de acces implicita: tendawifi.com sau http://192.168.0.1 au fost auto-explicative si usor de utilizat.
A luat in jur de 5 minute pentru a configura Tenda si a fi intra in functiune. Pentru a prinde vitezele specificate trebuie si ca device-urile conectate sa aiba un receptor performant ce ajunge la viteza WiFi specificata. Am incercat pe mai multe terminale mobile insa cel mai fidel a fost SONY XPeria XZ Premium cu care am efectuat masuratorile cu aplicatia WiFi Analyzer si Speedtest.net. Resyul au perceput vitezele mai jos pentru ca nu aveau ultimile variante de interfete AC.
Am efectuat teste in trei ipostaze pe care puteti sa le vizualizati in ordine. 1. langa router, 2. pe holul blocului unde este apartamentul meu cu doua usi inchise si 3. in parcare cu 2 usi si 2 ferestre inchise de la etajul 2.
Asa cum puteti observa aceasta este si ordinea in care semnalul WiFi s-a degradat in functie de distanta si obstacolele intalnite. In rest exprienta de transfer inter device-uri s-a dovedit a fi extrem de cursiva si fara incidente.
Views: 1
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.