Routerul Dual Band Gigabit Wi-Fi6 Tenda TX9 AX3000 – review

Routerele au devenit indispensabile in lumea moderna. Pentru ca acestea sunt inima si creierul dar mai precis sangele fara de care centralizarea deviceurilor inteligente de pe acasa nu ar mai putea fi posibila in niste termeni decenti de functionare. De aceea mi-am fixat ca obiectiv testarea iterativa de routere ce pot duce la o conexiune mai rapida si mai sigura acasa, si perspectiva deschiderii unui home office cat mai fiabil. Stiti ca in ultimii ani Tenda s-a aflat mereu pe agenda mea de testing, si am fost uimit de progresia tehnologica a acestora precum si oferta la obiect, rezonabila din piata, in conditiile unei instalari usoare si rapide si fiabilitate confortabila.

De data aceasta la review a ajuns routerul Dual Band Gigabit Wi-Fi6 Tenda TX9 AX300 .

In zilele noastre, totul este sa fii online, streamingul 4K devine un fel de standard, exista o multitudine de videoclipuri 4K si 8K pe YouTube pe care le poti viziona, iar jocurile online sunt foarte populare, ceea ce inseamna ca routerul tau Wi-Fi ar trebui sa fie pregatit pentru o sarcina serioasa chiar si pentru uz casnic. Smartphone-uri, laptopuri, PC-uri, console etc., iar cand toata aceasta tehnologie este conectata wireless la Internet, routerul poate avea dificultati cu atat de multe conexiuni in acelasi timp. Unul dintre principalele avantaje ale Wi-Fi 6 si ale routerelor precum Tenda TX9 AX3000 este ca noul standard wireless poate oferi o latime de banda mai mare unui numar mai mare de dispozitive, in timp ce decalajul ar trebui sa fie cat mai mic posibil. Desigur, tehnologia 802.11ax este evenimentul principal aici, dar Tenda a primit si alte bunatati care ar trebui sa stimuleze experienta generala pozitiva cum ar fi modulele OFDMA, MU-MIMO si FEM. De asemenea prezenta tehnologia BSS – daca locuiti intr-o zona aglomerata cu multe retele wireless diferite de acasa sau de la birou, aceasta tehnologie va reduce interferenta, ceea ce poate spori performanta generala a propriei retele.

La fel ca multe alte routere de aceeasi marca, Tenda TX9 AX3000 este montat intr-o cutie mare si robusta, astfel incat dispozitivul este bine protejat. In interior, veti gasi routerul in sine, un adaptor de curent alternativ, un cablu UTP si cateva manuale.

 Tenda TX9 AX3000 arata modern datorita finisajului mat. Placa de jos are o multime de gauri care ajuta la o racire mai buna si o disipare a caldurii.

In constructie distingem 4 antene externe sunt pozitionate doua in spate si doua in lateral. In partea frontala au pozitionat un LED de notificare, iar in partea spate se afla jack-ul de incarcare, portul WAN Gigabit si 3 x LAN gigabit dar si butonul pentru resetare.

Instalarea este usoara, dupa ce ati conectat routerul la computer sau laptop cu un cablu LAN puteti introduce urmatoarea adresa in browser: 192.168.1.1 (sau 192.168.0.1). După aceea, aveti acces la setarile routerelor. In mod asteptat, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa schimbati parola implicita pentru accesarea routerului.

Puteti modifica si regla atat de multe setari. Vestea buna este ca nu trebuie sa fii un expert pentru a face acest lucru – trebuie doar sa setezi o parola Wi-Fi si poti lasa majoritatea setarilor pe automat. Utilizatorii avansati pot profita de avantaje precum unificarea sau impartirea retelelor de 2,4GHz si 5GHz, laitmea de banda a canalului poate fi, de asemenea, ajustata, iar programul Smart Wi-Fi poate fi util daca nu doriti ca ai vostri copiii sa foloseasca reteaua wireless. in timpul noptii.

Utilizarea Tenda TX9 Pro AX3000 este fara probleme. O multime de dispozitive smartphone-uri, laptopuri, console, PC-uri, ceasuri inteligente si alte obiecte gadget care pot folosi reteaua Wi-Fi s-au comportat in mod eficient. Cand am conectat toate aceste masini la router, totul a fost bine in ceea ce priveste conexiunea. Jucand jocuri, rasfoind diferite site-uri web, vizionarea videoclipurilor YouTube 4K putem face toate aceste actiuni in acelasi timp fara a avea probleme de conexiune sau intarzieri. Acest lucru este posibil datorita procesorului dual-core care poate gestiona mai multe conexiuni in acelasi timp.

Cat despre distributia semnalului si acoperire prin apartamentul conjugal sau afara in parcare aveti seturile de masuratori de mai jos.

Tenda TX9 AX3000 este bine pregatit pentru utilizarea intensa moderna, cu tehnologii precum MU-MIMO si OFDMA, care duc la un lag mai mic, o viteza imbunatatita si o acoperire Wi-Fi mai buna. Beamfolding este un instrument excelent atunci cand doriti sa intariti semnalul direct catre unul dintre dispozitive. Procesorul dual-core va ajuta cu siguranta atunci cand doriti sa conectati o multime de gadget-uri diferite la router, iar Tenda foloseste alte trucuri pentru o experienta si mai buna a utilizatorului, cum ar fi patru module FEM pentru imbunatatirea puterii semnalului, BSS Coloring pentru reducerea interferentelor cu alte dispozitive wireless. retelele din jurul tau si TWT (tehnologia Target Wake-up Time), care duce la o eficienta mai buna. 

Hits: 72

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: