Rose 2012…povestea unui vin de exceptie si o echipa de profesionisti

Good Wine 2012 m-a adus in fata unei experiente unice. Poate anul trecut nici nu ma gandeam sa particip la o astfel de manifestare de profesionisti sau as spune mai mult artisti ai vinului. Scoala oenologica romanesca are cu cine sa se mandreasca. Este totusi o scoala in spate pentru ca pe mine, o persoana destul de ignoranta in domeniu in contact cu echipa prietenilor de la SERVE (Societatea Euro-Română de Vinuri de Excepţie) am inceput sa-mi deschid aprecierea fata de acesti oameni talentati si apetitul pentru vinul de calitate. O zi impreuna cu ei, copilareste i-am intrebat cate ceva. Au avut multa rabdare cu mine, mi-au explicat uneori mult mai mult decat am intentionat sa aflu, foarte deschisi fata de toti cei care erau interesati de vinul de exceptie. Si ce vin de poveste asa cum apareau si pe bannerele standului: “Momente de savoare”. Standul deruleaza o poveste a vinului Cuvee Charlotte dupa numele primei fiice a lui Guy presedintele fondator, un vin cu totul si cu totul special.

Guy a pus dragoste şi pasiune în plantarea celor aproximativ 100ha de vie pe care compania le deţine în Dealu Mare – Ceptura şi Cogealac- Constanţa şi dedicaţie şi talent în crearea fiecărui vin; sufletul şi spiritul său se găsesc în fiecare sticlă de vin S.E.R.V.E. care a ieşit din cramă şi nu rar a muncit cot la cot cu echipa sa pentru asigurarea calităţii şi magiei vinului S.E.R.V.E. Aceeaşi dragoste şi poftă de viaţă a împărţit-o în jurul său familiei, prietenilor şi colaboratorilor săi care şi-l vor aminti ca cea mai curajoasă şi pozitivă persoană pe care au întâlnit-o.

Primul contact l-am avut cu Radu Stoica un impatimit al meseriei care m-a informat despre cele trei produse ale companiei: Vinul Cavalerului, Terra Romana si Cuvee. Dar si Demis Florea a incercat sa devina util prezentandu-mi si oferindu-mi spre degustare minunile oenologice: Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Feteasca Neagra, Rose, Chardonnay.

Totusi cel mai experimentat din echipa si prietenul meu de pe Facebook domnul Dan Cornel Savulescu, Directorul de vanzari al acestei campanii oenologice, a fost un adevarat argint viu, o activitate complet dedicata vinului si detaliilor de finete, m-au impresionat.

Vedeta acestui an iesit de pe linia de imbuteliere acum cateva zile a mirat toata lumea vinului este Terra Romana Rose 2012, care pe mine m-a convins de valabilitatea conceptutlui de vin de exceptie, si m-au adus in situatia de a comanda un bax intreg. Vinul este obtinut neasteptat pentru mine din boabe de strugure de Feteasca Neagra si Merlot printr-o tehnologie speciala fara a ramane in contact cu coaja strugurelui. Pe siteul SERVE  este “fructul pasiunii şi piersică; rotund, catifelat, “english candy”, combinaţie perfectă între complexitatea soiului Fetească Neagră şi eleganţa Pinot-ului”  este recolta din anul 2011, dar in realitate este mult mai mult decat atat…un melanj de dulce acrisor cu un buchet individual exclusivist. La sugestia domnului Savulescu am mai degustat si alte roseuri din expozitie, insa nici unul nu l-a egalat. E clar este unicat. Servit la 7-8 grade chiar ai impresia ca te racoresti, iti domoleste setea si parca iti doresti ca senzatia in care te transpune sa nu se mai termine niciodata. Felicitari SERVE!

De asemenea am degustat si “imparatul” gusturilor Cuvee Alexandru care are in spate o poveste trista. Poate de aceea a si lacrimat atunci cand l-am atins cu buzele.

In rest numai lucruri bune despre acesti oameni priceputi. Sunt o echipa imbatabila atunci cand la sfarsitul unei zile istovitoare de munca, tot cu aceiasi constiinta a lucrului bine facut, cot la cot, au muncit sa dezafecteze standul.

 

Hits: 22

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: