Românii pot accesa credite mai ușor prin aplicația Volt
Românii pot accesa credite mai ușor prin aplicația Volt. Utilizatorii pot evita micșorarea scorului FICO asociată interogărilor repetate la instituțiile financiare
Persoanele care au deja linii de credit deschise au șanse mai mari să acceseze și alte credite avantajoase
- Creditul ipotecar este soluția pe care majoritatea românior o folosesc atunci când doresc să achiziționeze o primă casă.
- Utilizatorii Volt își pot verifica oricând și de oricât de multe ori scorul de creditare, fără ca acesta să fie afectat în mod negativ. În unele cazuri, o simplă interogare în bancă a scorului calculat de Biroul de Credit poate scădea semnificativ numărul de puncte.
- Aplicația Volt ajută românii să își verifice scorul FICO, să își îmbunătățească punctajul și să obțină mai ușor credite mai bune.
- Persoanele cu un istoric bogat de credite folosite corect și plătite la timp au scoruri mai mari decât cele fără un istoric bun de creditare.
- Utilizatorii aplicației cu un scor de credit mai mare sunt și cei care reușesc să acceseze credite cu valori mai mari.
Persoanele care doresc să obțină credite avantajoase pot folosi aplicația Volt pentru a grăbi și pentru a simplifica acest proces.
În 2021, în România s-a înregistrat* un număr record de credite noi – cel mai mare număr din ultimii 15 ani. Intenția românilor de a accesa finanțări a crescut semnificativ, iar Volt vine în întâmpinarea acestei dorințe.
Conform statisticilor analizate de companie, majoritatea utilizatorilor care accesează un credit ipotecar au un scor de credit de 700 de puncte, considerat foarte bun pe scara FICO, față de 600, media celor care nu au credite ipotecare.
Persoanele care dețin mai multe credite folosite corect și rambursate la timp au scoruri FICO mai bune decât cele care nu dețin în prezent sau au restanțe la creditele active. Contrar părerii generale, un istoric cât mai scurt sau chiar absența creditelor accesate în trecut nu reprezintă un avantaj când vine vorba de scorul FICO, ci dimpotrivă.
Totodată, un scor FICO mai mare se traduce prin accesarea unor credite în condiții mai bune. Persoanele cu un scor de credit cuprins între 601 și 700 de puncte au obținut cele mai mari credite, cu o valoare medie de 224.940 lei (45,906 euro), iar persoanele cu un scor de sub 500 de puncte au obținut creditele ipotecare cu cea mai mică valoare medie, respectiv 162.750 de lei (33,214 euro).
Una dintre soluțiile pentru creșterea scorului FICO propuse de Volt este crearea unui istoric de creditare. Un prim pas poate fi accesarea unui micro-credit via linia de credit Delfin, rambursarea la timp a acestui micro-credit fiind o condiție esențială pentru reușită.
Scorul FICO (Fair Isaac Corporation) își are originea în sistemul american de creditare, însă este luat în considerare și în România, atunci când băncile și unele instituții financiare nebancare estimează riscul de neplată și hotărăsc acordarea sau refuzarea oferirii creditelor.
Acest scor se calculează pe baza istoricului comportamentului de plată al unei persoane, după o metodologie internațională standard. Un scor FICO bun sau foarte bun este considerat acela situat între 650 și 850, în timp ce un scor mediu înseamnă 550-650, iar un scor mic, care scade semnificativ șansele de primire a unui credit, se situează între 300 și 550.
Contrar credințelor generale, scorul FICO nu ia în considerare câștigurile actuale, bunurile deținute, statutul civil sau istoricul profesional.
*Sursa: ZF.ro
Despre VOLT
Aplicația Volt a debutat în 2017, în parteneriat cu Mastercard și Visa, punând la dispoziția utilizatorilor, la acel moment, prima sa funcționalitate: transferul instant de bani între orice carduri românești. Scopul era de a lăsa în urma procesul greoi al tranzacțiilor bancare și de a oferi posibilitatea transferului de bani pe loc (chiar și de pe cardul bancar pe cardul Revolut). Astfel, mai bine de 2 ani, Volt a fost aplicația FinTech prin care puteai trimite sau primi bani doar cu numărul de telefon, oriunde în România, fără să ai nevoie de un alt cont bancar, respectiv de OP-uri sau IBAN-uri.
Încă de la debutul său, activitatea Volt a fost focusată pe zona de educație financiară, obiectivul primar fiind acela de a da posibilitatea utilizatorilor săi să învețe cum să-și construiască și să-și păstreze un istoric de creditare bun, astfel încât, atunci când vor avea nevoie de un nou credit (indiferent de natura lui), să îl poată obține în condiții mai bune de la instituțiile financiare. Așa a luat naștere cea de-a doua funcționalitate importantă Volt: afișarea scorului de credit FICO și a situației de la Biroul de Credit.
Scorul este calculat pe baza celebrului algoritm FICO, extrem de popular în Statele Unite și folosit de Biroul de Credit din România. Mai exact, cei care vor să își afle scorul de credit sau să-l verifice periodic, pot face acest lucru gratuit și instant, accesând aplicația Volt, fără să completeze diferite formulare și fără să fie nevoiți să iasă din casă pentru a merge la Biroul de Credit sau la bancă.
Prin înregistrarea corectă a datelor și păstrarea unui scor de credit cu o valoare ridicată, utilizatorii Volt au acces la împrumuturi mai convenabile pe viitor și implicit la economisirea banilor.
Views: 27
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.