Restaurantul „Le Consul“ aduce în „micul Paris“ gusturile bucătăriei franțuzești

Restaurantul „Le Consul“ aduce în România un concept inovator de a te bucura de ingrediente atent alese și de gusturi ca la Paris, într-un vechi palat interbelic, renovat în totalitate. Acesta îmbină într-un stil rafinat conceptul Haute Cuisine, cu un salon Haute Coiffure și un boutique Haute Patisserie. Pe scurt, simțurile și necesitățile culinare și de frumusețe sunt răsfățate pe deplin.

Le Consul_exterior

Chef Mihai Irima este responsabil cu tot ceea ce ajunge în meniu și pe mesele clienților, pentru ca aceștia să se bucure de bucate la cel mai înalt nivel. Alături de acesta este o echipă dedicată și pregătită după cele mai exigente cerințe. Preparatele „Le Consul“ sunt inspirate de bucătăria franțuzească, despre care Chef Mihai Irimia susține că e caracterizată de respectul și iubirea față de produse.

„Ca să fii un chef desăvârșit, trebuie să fii riguros, să ai simțul detaliului și al lucrului bine făcut. Drumul este lung, de aceea îți mai trebuie și nervi solizi. În filosofia bucătarului francez există întotdeauna un raport strâns între tradiţie şi teritoriu. Prin tradiţie mă refer la cunoştinţe şi obiceiuri transmise din generaţie în generaţie, iar când zic teritoriu mă refer la produsele locale, specifice acelei zone.

Un chef bucătar este un artist, care are o viziune şi vrea să transmită un mesaj, să creeze o emoţie, să renască o amintire sau, pur şi simplu, să ofere un moment de bucurie. Pe scurt, e o persoană care se hrăneşte din momentele de fericire livrate celorlalţi, în ciuda eforturilor şi sacrificiilor pe care le face pentru a realiza acest lucru“, a declarat Chef Mihai Irimia.

Fondatorii restaurantului „Le Consul“ sunt Jean-Philippe Guilbert-Lassagne și Patrick André Hofman. Cei doi cunosc România de peste 20 de ani și o văd drept o ţară în plină evoluţie. În capitală, acolo unde se află „Le Consul“, cei doi au observat că oamenii sunt din ce în ce mai interesați de bucătăria premium și decizia de a deschide acest restaurant a venit pe fondul nevoii bucureștenilor de a avea locații rafinate pe segmentul fine dining.

Le Consul_interior

„România este fascinantă, iar bucătăria ei nu face excepție. Știm însă că țara aceasta, și în special orașul București, a împrumutat foarte mult din stilul și rafinamentul capitalei Franței, de unde și vechiul supranume «micul Paris». Noi am vrut să transformăm în realitate această denumire și darul nostru pentru oameni este «Le Consul». Nu ne oprim însă aici.

Odată cu venirea primăverii vor fi operate câteva schimbări în meniu, vrem să ne menținem mereu la cea mai înaltă cotă a bucătăriei și gustului. În același timp, ne dorim să dezvoltăm conceptul Haute Patisserie prin deschiderea unor mici unități, de tip boutique, unde produsele noastre de patiserie fină să fie accesibile tuturor“, a declarat Jean-Philippe Guilbert-Lassagne, co-fondator Le Consul.

„Va fi un an plin pentru noi. Strategia noastră cu «Le Consul» începe cu o consolidare a renumelui pe segmentul fine dining bucureștean și impunerea în această arie culinară. Totodată, vom valorifica versatilitatea spațiului și plănuim organizarea mai multor evenimente speciale prin colaborarea cu diferite companii. Prin încrederea pe care o au clienții în acest restaurant vrem să îl dezvoltăm într-un spațiu a tot ceea ce este nou și rafinat. Noi venim cu bucătăria și cu talentul lui Mihai“, a adăugat Patrick André Hofman, co-fondator Le Consul.

Sparanghel verde, oua papara, crema cu trufe, otet balsamic vechi de 25 de ani_Le Consul

Catalog Le Consul
Despre „Le Consul“

Restaurantul „Le Consul“ este un spaţiu care îmbină conceptele Haute Cuisine, Haute Patisserie și Haute Coiffure pentru o experiență culinară și senzorială desăvârșite. Particularitățile rafinate ale bucătăriei franțuzești sunt reproduse cu măiestrie în București de Chef Mihai Irimia, iar localizarea restaurantului într-un fost palat aduce nuanțe istorice pentru prânz sau cină

Meniul este un mix de gusturi marine și continentale într-o călătorie iniţiatică prin arta culinară tradiţională. O experiență aparte este și meniul de deserturi, unde se împletesc numeroase arome, ingrediente și preparate unicat. Nu în ultimul rând, pentru cei grăbiţi, trecerea prin boutique le oferă posibilitatea de a testa patiseria fină, precum şi produse servite, de regulă, în restaurant.

Mai multe informații despre „Le Consul“ pot fi regăsite pe site-ul oficial. Conturile de Facebook și Instagram îi asigură pe clienți că sunt mereu la curent cu tot ce-i nou în meniul restaurantului.

București, 10 februarie 2017 – Le Consul

Views: 0

Lasă un răspuns